Η ποιότητα του ΠΑΟΚ δεν αρκεί στη Λάρισα

Η ποιότητα του ΠΑΟΚ δεν αρκεί στη Λάρισα

Η ποιότητα του ΠΑΟΚ δεν αρκεί στη Λάρισα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετράει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αύριο στη Λάρισα και κάνει μία μικρή ανάλυση και για τα άλλα σημαντικά παιχνίδια των μεγάλων αυτό του Σαββατοκύριακο.
Ήρθε η ώρα -και πάλι- για Ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα ωραίο και αμφίρροπο πρωτάθλημα, όπου κάθεσαι να βγάλεις προγνωστικά για το Σαββατοκύριακο και χρειάζεσαι τέσσερις-πέντε τριπλές για να είσαι σίγουρος… Ακόμη και οι τέσσερις αγώνες των μεγάλων, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν «σίγουροι». Ποιος βάζει δηλαδή πολλά λεφτά σε άσο Παναθηναϊκό επί του ΠΑΣ, σε διπλό ΠΑΟΚ στη Λάρισα, σε άσο Ολυμπιακό με τον Ατρόμητο και σε διπλό ΑΕΚ στην Τρίπολη;
Ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λάρισα, εκεί όπου τα πράγματα είναι παράξενα. Ναι μεν η ΑΕΛ δείχνει λίγο –έως πολύ- μπερδεμένη με τα καμώματα και τις επιλογές του Κούγια, αλλά για τους Θεσσαλούς αυτό το ματς είναι πολύ ιδιαίτερο. Έχουν απέναντί τους τον ΠΑΟΚ και αυτό τους αρκεί για να αλλάξουν διάθεση…
Στη περσινή σεζόν κάπου το Φεβρουάριο, όπου ο ΠΑΟΚ και πάλι πήγε στο γήπεδο της ΑΕΛ, έγραφα: «…Και να ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι… Για την Λάρισα ο ΠΑΟΚ είναι Ο Αντίπαλος. Ακούς τον Ναζλίδη να λέει… «οι οπαδοί μας έχουν μεταφέρει αυτό το μήνυμα» και καταλαβαίνεις ότι όλοι περιμένουν πώς και πώς αυτό –ειδικά- το παιχνίδι».
Έτσι ήταν, αλλά τότε δεν υπολογίσαμε πολύ καλά, τη φόρμα του ΠΑΟΚ. Τότε η ομάδα του Ίβιτς είχε βρει για τα καλά ρυθμό και μπήκε στο γήπεδο όπου κυριάρχησε. Παρά την μαχητικότητα των γηπεδούχων στο παιχνίδι είχαμε 3-15 τελικές (περίπου), ένα ποσοστό 30-70 κατοχής και μία εικόνα λες και έπαιζαν ομάδες άλλου επιπέδου. Το 0-2 του Δικεφάλου ήρθε εύκολα.
Τώρα, στο ξεκίνημα του 2017-2018, ο ΠΑΟΚ έχει -θεωρητικά- μεγαλύτερη ποιότητα, έχει πάρα πολλές λύσεις, έχει υψηλούς στόχους, αλλά… δεν έχει ρυθμό. Δεν έχει ακόμη καλή χημεία η ομάδα του Λουτσέσκου και ψάχνει ένα σερί καλών εμφανίσεων. Αφήστε που ο ΠΑΟΚ δεν έχει φέτος ούτε ένα διπλό!
Το αυριανό παιχνίδι στη Λάρισα είναι δύσκολο και πολύ ιδιαίτερο. Αν κανείς μέσα στον ΠΑΟΚ επαναπαυτεί στη βαθμολογία, στη διαφορά ποιότητας, στο περσινό παιχνίδι και στα προβλήματα της ΑΕΛ, τότε… τζάμπα ταξίδεψε στη Θεσσαλία.
Αν στον ΠΑΟΚ θεωρήσουν ότι σε αυτό ειδικά το παιχνίδι η ποιότητά τους και μόνο αυτή, θα τους δώσει το τρίποντο τότε… κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο.
Ας σκεφτούν πρώτα απ’ όλα τι εποχή είχαμε όταν πανηγύρισαν εκτός έδρας νίκη πρώτα και μετά ας υποβαθμίσουν την σημασία του αγώνα και την αξία του αντιπάλου. Στο κάτω-κάτω ο Απόλλωνας στη Ριζούπολη ήταν πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά το παιχνίδι 0-0 έληξε. Ο Λεβαδειακός είχε πιο εύκολη έδρα απ’ αυτή της Λάρισας, αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ κόντεψε να χάσει…
Όλα δείχνουν ότι ο Λουτσέσκου έχει καταλήξει σε έναν κορμό με Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Τσίμιροτ-Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς και μάλλον Πέλκα. Από εκεί και πέρα παίζονται 2-3 θέσεις σε ένα κρίσιμο σημείο που όπως αναφέραμε ο ΠΑΟΚ ψάχνει χημεία, ρυθμό και σερί αποτελεσμάτων.
* Από εκεί και πέρα διαφωνώ με όσους θεωρούν τον Παναθηναϊκό διαλυμένο. Υποθέσεις κάνουν και μπορεί η εικόνα στο γήπεδο να τους διαψεύσει. Είναι άπειρα τα παραδείγματα απλήρωτων που συσπειρώθηκαν και έπαιζαν πολύ καλύτερα.
Ο Ολυμπιακός που είχε καλή εικόνα στο Τορίνο, τώρα με τον δυνατό Ατρόμητο του Ουάρντα πρέπει να παίξει, να φτιάξει παιχνίδι, να έχει διάρκεια και να μην κινδυνεύσει. Για να δούμε…
Τέλος η ΑΕΚ, που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να απολογηθεί επειδή ευνοήθηκε και στην Ευρώπη με το γκολ οφσάιντ (μαγκιά της) παίζει στην Τρίπολη και ήρθε ένα βράδυ για να δούμε τι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις έχει το ρόστερ της. Θα δούμε… Υποθέσεις δεν κάνω. Θέλω να δω...
* Πέλκας και Κουλούρης υπέγραψαν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλλον αφήνει πίσω του οριστικά τη χρονική εκείνη περίοδο που ήθελε να διώξει κάθε τι Ελληνικό από την ομάδα. Οι δύο πάντως δεν πρέπει να επαναπαυθούν και τώρα ήρθε η ώρα που οφείλουν να δείξουν ότι όχι μόνο αξίζουν να παίξουν στην Τούμπα, αλλά μπορούν και να γίνουν ηγέτες της ομάδας.
* Η αυριανή μέρα θα είναι πάρα πολύ σημαντική και για ένα άλλο μεγάλο θέμα. Ας παρθεί η απόφαση και μετά έχουμε να γράψουμε πολλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.