Ο Τάκης με Καπίνο, όπως με Ελευθερόπουλο!

Ο Τάκης με Καπίνο, όπως με Ελευθερόπουλο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Τάκης με Καπίνο, όπως με Ελευθερόπουλο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την περίπτωση Καπίνο και την συσχετίζει με εκείνη του…Ελευθερόπουλου!

Γι΄ αυτό λέω ότι πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Το θυμάμαι σαν τώρα, αν κι έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια! Νοέμβριος του 2000, την επομένη του Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 2-2. Στο ΟΑΚΑ η εξέδρα γιούχαρε πολύ άσχημα τον Ελευθερόπουλο, που είχε αντιδράσει στη μουρμούρα του κόσμου. Την επομένη, ο Ελέ πάει στο γραφείο του Λεμονή, που μόλις είχε αναλάβει πρώτος προπονητής! Του δηλώνει ότι δεν αντέχει αυτή την κατάσταση κι ότι θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό! Η αντίδραση του Τάκη: «Μήτσο, δεν θα καταστρέψεις την καριέρα σου, στα 25 σου…Πήγαινε μία βόλτα να πιείς ένα καφέ κι έλα αύριο να τα πούμε».

Τα ξαναείπαν κι ο Τάκης του ζήτησε να βγάλει από το μυαλό του ό,τι έγινε, να δουλέψει πιο σκληρά και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Εκείνη τη σεζόν ο Ελέ ήταν βασικός και πρωταγωνιστής σε μεγάλες νίκες, όπως στο 4-1 στη Λεωφόρο. Μετά από εκείνο το εφιαλτικό γι΄ αυτόν 2-2 με τη Λίβερπουλ έπαιξε σε άλλα 71 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, πήρε άλλα τέσσερα πρωταθλήματα και λόγω των τραυματισμών του δεν έκανε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Ο Λεμονής δεν θα μπορούσε να κάνει τώρα διαφορετικά με τον Καπίνο-αντιμετωπίζοντας μία τέτοια κατάσταση με τον βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού κι έχοντας, πάλι (!), μόλις αναλάβει την ομάδα. Μίλησε χθες μαζί του και μπορεί να μην ξέρω, αλλά εικάζω μετά βεβαιότητας ότι του είπε τα ίδια πράγματα: να βγάλει από το μυαλό του ό,τι έγινε και να στρωθεί στη δουλειά, ώστε να είναι έτοιμος αν τον χρειαστεί.

Το πότε θα τον χρειαστεί είναι άγνωστο, θα έλεγα εγώ. Μπορεί να είναι πολύ σύντομα. Μπορεί και αρκετά αργότερα. Έχει να κάνει με τις συγκυρίες, αλλά και με την ετοιμότητα του ίδιου του Στέφανου. Για την ιστορία, ο Λεμονής τότε, είχε αφήσει τον Ελέ εκτός ενδεκάδας στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν το ματς με τη Λίβερπουλ κι είχε βάλει τον Γεωργίου στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-4 και στο Ολυμπιακός-Καλαμάτα 5-2. Επανέφερε τον Μήτσο κάτω από τα δοκάρια 15 ημέρες μετά το συμβάν στο ΟΑΚΑ, στο Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 2-0. Κι έκτοτε δεν τον ξανάβγαλε.

Διευκρίνιση: ο Προτό με το σπαθί του κέρδισε τη θέση του στην βασική ενδεκάδα, στην οποία ξεκάθαρα και θα συνεχίσει αυτός, αφού η εικόνα του στη Γιουβέντους άγγιξε το τέλειο, ιδίως από πλευράς σταθερότητας, που για να είμαστε ρεαλιστές είχε λείψει φέτος, με κύρια ευθύνη του Καπίνο, αλλά όχι μόνο δική του, αφού η ομάδα ήταν πολύ «ανοιχτή» από πλευράς αμυντικής λειτουργίας.

Την διαφορά την είδαμε προχθές, όταν όλη η ομάδα είχε συνέπεια σε αυτό το κομμάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.