Μίλαν - Ριέκα 3-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Μίλαν - Ριέκα 3-2

bet365

Η Μίλαν προηγήθηκε 2-0 της Ριέκα, η οποία γύρισε το ματς σε 2-2, όμως οι Rossoneri πήραν νίκη με 3-2 στο 94' κάνοντας την... καλή για την ΑΕΚ.

Υστερα από μια άσχημη εβδομάδα, μετά την ήττα από την Σαμπντόρια στην Serie A, οι Rossoneri νίκησαν 3-2 την Ριέκα στη 2η αγωνιστική του Europa League κάνοντας έστω και δύσκολα το αυτονόητο δώρο στην ΑΕΚ και κρατώντας την Ριέκα χωρίς βαθμούς. Η ομάδα του, υπό κρίση, Βιντσέντζο Μοντέλα χρειάστηκε γκολ στο 94' και ενώ είχε πετάξει προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα σε μια ομάδα που στα group της διοργάνωσης δεν είχε σκοράρει ποτέ εκτός έδρας. Η Μίλαν έκανε με αυτό τον τρόπο το 2x2 στον όμιλο και βρίσκεται στο Νο1, στο +2 από τη 2η, Ενωση, που πήρε 2-2 στο 90' από την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ.

Ο Μοντέλα, που διάβασε και άκουσε πολλά αυτές τις μέρες, παρέταξε τους Rossoneri με 3-5-2 και είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα στο 14'. Ο Αντρέ Σίλβα με ατομική προσπάθεια συνέκλινε από αριστερά και με υπέροχο πλασέ τελείωσε τη φάση για το 1-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη η Μίλαν σκόραρε και πάλι νωρίς όταν έπειτα από κόρνερ ο Κουτρόνε πήρε την κεφαλιά, ο Μπονούτσι βρήκε την μπάλα και ο έτερος στόπερ, Μουσάκιο, έκανε το 2-0. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι νόμισαν ότι όλα έχουν τελειώσει και έτσι έμοιαζε μέχρι το 84'. Καμία σχέση όμως.

Σε εκείνο το σημείο ο Ακόστι, που πέρασε στο ματς αλλαγή, έφυγε απέναντι στον Τζίτζιο Ντοναρούμα και σκόραρε με κόντρα της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα με τρελά φάλτσα για το 2-1. Για την Μίλαν, τα χειρότερα ήρθαν στο 90' όταν ο Ρομανιόλι έκανε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελεζ για το 2-2, το οποίο, ευτυχώς και για την ΑΕΚ, δεν έμεινε μέχρι το τέλος. Στο 94' Η μπαλιά του Μπορίνι πέρασε πάνω από την άμυνα της Ριέκα και ο νεαρός killer, Πάτρικ Κουτρόνε, την βρήκε άψογα με το αριστερό για να την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Αμπάτε, Μπορίνι, Λοκατέλι, Κεσί (71' Μάουρι), Τσαλχάνογλου (46' Μποναβεντούρα), Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα (82' Σούσο).

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Ελέζ, Ζούπαριτς, Ζούτα, Βέσοβιτς, Μίσιτς, Μπράνταριτς, Κβρζιτς (58' Ακόστι), Χέμπερ, Πάβιτσιτς (71' Μάλες), Πούλιτς (80' Τσρνιτς).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα