Λάθη για όλους, γκέλες για όλους, αλλά και κρίσεις για όλους!

Λάθη για όλους, γκέλες για όλους, αλλά και κρίσεις για όλους!

Λάθη για όλους, γκέλες για όλους, αλλά και κρίσεις για όλους!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το πρωτάθλημα που εξελίσσεται, αυτό που θα κατακτήσει η καλύτερη ομάδα, εκείνη δηλαδή που μεταξύ άλλων θα ξεπερνάει πιο εύκολα και τις κρίσεις που θα της παρουσιαστούν.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Εμενίκε σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Διανύουμε ευρωπαϊκή εβδομάδα, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι τα εσωτερικά ζητήματα, το ντέρμπι και φυσικά η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό, κυριαρχούν ακόμη στην επικαιρότητα. (Τα ζητήματα του Παναθηναϊκού διαφέρουν και ξεφεύγουν από τα καθαρά ποδοσφαιρικά δεδομένα).


Πολλοί (προφανώς) έχουν ενδιαφέρον και για τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.. Ο ΠΑΟΚ τα "κατάφερε" να μείνει στην... απέξω και έτσι αυτές τις μέρες θα βλέπουμε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Παρολ' αυτά η ανυπομονησία για τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος είναι τεράστια. Αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη.

Δείτε για παράδειγμα τις δηλώσεις που έκανε ο μέχρι τώρα MVP του πρωταθλήματος, το βράδυ της Κυριακής. Ο Χριστοδουλόπουλος μίλησε για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά και για τους υπολογισμούς που κάνει αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, φυσικά και για τις δυσκολίες που έχουν οι αγώνες με Αστέρα και Ξάνθη που ακολουθούν για την Ένωση. Αυτό είναι...

Ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, αυτή η διαφορετική βαθμολογία με την ΑΕΚ πρώτη, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στη δεύτερη θέση, τον Ολυμπιακό τέταρτο και τον Παναθηναϊκό 13ο, αυτά τα αμφίρροπα παιχνίδια που παρακολουθούμε, εκεί όπου δεν ξέρεις τα αποτελέσματα πριν τη σέντρα, δημιουργούν ανυπομονησία για την επόμενη αγωνιστική. Αυτό ισχύει για τους παίκτες όπως ο Χριστοδουλόπουλος, για τους παράγοντες που αλλάζουν προπονητές ώστε να βελτιωθούν στο πρωτάθλημα, για εμάς στον Τύπο και φυσικά για τον κόσμο που 100% θα επιστρέψει στο γήπεδο.

Ποιος είναι ένας βασικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά; Οι καθαρές και όχι κατευθυνόμενες διαιτησίες.

Ας μείνουμε σε ένα από τα παρεπόμενα των καθαρών διαιτησίων, εκεί δηλαδή όπου έχουμε εύνοιες και λάθη για όλους, όπως συμβαίνει στο κανονικό ποδόσφαιρο δηλαδή.

Όταν μία μεγάλη ομάδα λοιπόν δεν κερδίζει, αυτομάτως και σε χρόνο dt έχει πρόβλημα. Έχει γκρίνια μέσα και έξω. Έχει «επισκέψεις» οπαδών. Έχει καυγάδες εντός. Έχει και αλλαγές προπονητών. Για όσους πιθανώς να μην ξέρουν, ή ξέχασαν, αυτός είναι ο ορισμός της ποδοσφαιρικής κρίσης.

Πού και πώς όμως να βιώσεις κρίση, όταν ακόμη και εκεί που δεν είσαι καλός και σωστός ποδοσφαιρικά, έρχεται ο κάθε κατευθυνόμενος και σου δίνει 20 σφυρίγματα για να σε βοηθήσει να κερδίσεις; Αυτός δηλαδή που στην ουσία κρύβει τις αδυναμίες σου!

Αλήθεια τους τελευταίους μήνες (από πέρυσι δηλαδή) που άλλαξε η κατάσταση στη διαιτησία και έφυγαν οι περίεργοι, πόσες γκέλες μετράει ο Ολυμπιακός; Πόσες κρίσεις έχει περάσει; Πόσους προπονητές έχει αλλάξει; Αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγωνιστικής κρίσης για μία ομάδα;

Απλά είναι τα πράγματα! Αυτό που τώρα βιώνουμε, θα κάνει μεγάλο καλό σε όλους. Στο ποδόσφαιρό μας, στα γήπεδα που θα έχουν περισσότερο κόσμο, φυσικά και στον Ολυμπιακό που είμαι βέβαιος ότι θα σοβαρευτεί και χωρίς τις αβάντες που είχε σίγουρες, θα αναγκαστεί να κάνει καλύτερη ομάδα και καλύτερες επιλογές προπονητών.

Και κάπως έτσι, όποιος πάρει το φετινό πρωτάθλημα (εφόσον αυτό συνεχιστεί όπως ξεκίνησε) θα το χαρεί και παραπάνω.

Ποιος θα το πάρει; Αυτός που εκτός όλων των άλλων προτερημάτων μέσα στο γήπεδο, θα καταφέρει να ξεπεράσει και τις κρίσεις που θα τον βρουν μέσα στη χρονιά. Γιατί φέτος αποκλείεται να έχουμε ομάδα που θα κάνει 24-25 νίκες, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει κρίσεις…

Και αν αυτό το πρωτάθλημα το πάρει ο Ολυμπιακός (φυσικά και μπορεί να παρουσιάσει στην πορεία την καλύτερη ομάδα) θα είναι το κορυφαίο του τα τελευταία χρόνια, αυτό που θα χαρούν περισσότερο και οι οπαδοί του… Έτσι γίνεται στο κανονικό ποδόσφαιρο και όχι σε αυτό που μας ανάγκαζαν να βλέπουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.