Οι μάγκες, η γεμάτη Λεωφόρος και ο κορυφαίος!

Οι μάγκες, η γεμάτη Λεωφόρος και ο κορυφαίος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι μάγκες, η γεμάτη Λεωφόρος και ο κορυφαίος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... μίξερ τους «πράσινους» πρωταθλητές της ποδηλασίας, την υποχρέωση του κόσμου απέναντι στο «τριφύλλι» και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Μέσα στην απόλυτη «μαυρίλα» που ζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, το τριήμερο που πέρασε απέδειξε στον καθένα, πως αν υπάρχει πλάνο, αγάπη και άνθρωποι που λατρεύουν αυτό που κάνουν και κατ' επέκταση τον σύλλογο, η σημαία με το τριφύλλι θα κυματίζει πάντα ψηλά και θα κατακτά νέες κορυφές. Το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα έχει απειροελάχιστη προβολή σε σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ωστόσο, οι μάγκες του Α.Ο που χάρισαν ακόμη έναν τίτλο στον σύλλογο είναι άξιοι συγχαρητηρίων και άξιοι αυτής της μικρής προβολής μέσα από τούτη εδώ την γωνιά. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε...

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους αδερφούς Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη και άξιους συμπαραστάτες τους Κουμπέτσο, Χριστόπουλο, Τσερεντζούλια, ο Παναθηναϊκός έκανε... πάρτι στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, πήρε τρεις νίκες(ομαδικό πουρσουί, ομαδικό σπριντ και μάντισον) και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, προσθέτοντας ακόμη ένα τρόπαιο στην συλλογή της ομάδας, φτάνοντας τους 1525. Έναν αριθμό που όλοι οι υπόλοιποι μόνο να φανταστούν μπορούν ή να... ανακαλύψουν με κάλπικα πρωταθλήματα.

Η επιτυχία των αθλητών αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός φυτοζωεί, πορεύεται με διοίκηση πρωτοδικείου και έχει παρατηθεί στην μοίρα του, από ΠΑΕ, ΚΑΕ και οικονομικά ισχυρούς φίλους της ομάδας. Να είστε καλά μάγκες, όπως και οι πενήντα... τρελοί που βρεθήκατε στο πλευρό τους κατά την διάρκεια των αγώνων.

Επιστροφή στην μαυρίλα του ποδοσφαίρου.

Εκεί όπου η αβεβαιότητα για το αύριο παραμένει, εκεί όπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης... ψάχνει τον Γιάννη Αλαφούζο για να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση για την φετινή χρονιά, εκεί όπου ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ενότητας, της συσπείρωσης, της στήριξης του Έλληνα τεχνικού και των παικτών του σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι. Καμία χρονιά δεν τελείωσε από τα τέλη Σεπτέμβρη, καμία σεζόν δεν έβαλε τέλος την 5η αγωνιστική. Για αυτό και η Λεωφόρος το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να είναι γεμάτη, ώστε εχθροί και φίλοι να πάρουν το μήνυμα πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνος του, πως ο Παναθηναϊκός έχει δίπλα τον κόσμο του. Στα εύκολα και τα δύσκολα. Στις πράξεις, όχι μόνο στα λόγια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, μέχρι να βρεθεί η λύση για την επόμενη ημέρα.

Και πάμε να πούμε δύο κουβέντες για το χθεσινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών βάζοντας φυσικά και... πράσινη απόχρωση, καθώς όπως και να το κάνουμε, ο Λάζαρος που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, είναι ένα παιδί που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού για μια τετραετία(2008-2012), είναι ένα παιδί που πέρυσι στην Λεωφόρο χειροκροτήθηκε και ανταπέδωσε συγκινημένος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, στις δηλώσεις του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ουδέποτε η αγωνιστική του αξία εκτιμήθηκε στο «τριφύλλι», έφυγε ως αδικημένος και τώρα αποδεικνύεται το πόσο λάθος έκανε η διοίκηση του συλλόγου και ο Αντρέα Στραματσόνι που δεν έφεραν πίσω στους «πράσινους» την πιο ώριμη, μεστή και εντυπωσιακή έκδοση του Έλληνα μεσοεπιθετικού το καλοκαίρι του 2016.

Ο Λάζαρος που εκτός της αγωνιστικής του παρουσίας, παραδίδει μαθήματα on camera ακομπλεξάριστης συμπεριφοράς προς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές(μυθικός ο διάλογος με τον «el mago» Τσιάρτα στην κάμερα της NOVA μετά το τέλος του ντέρμπι), αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργικό παίκτη. Με διαφορά από τον δεύτερο. Κατά γενική ομολογία είναι σε τρομερή κατάσταση και δίχως αμφιβολία θα είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, αν ο Μίχαελ Σκίμπε συνεχίζει να... σνομπάρει τον πιο φορμαρισμένο και ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό!

Υ.Γ1: Έτσι είναι η ζωή. Κάνει κύκλους. Αλλά να σου πω την αλήθεια ρε Στέφανε δεν χαίρομαι. Καθόλου. Μόνο λυπάμαι. Γιατί θα μπορούσες να είσαι πρώτος μάγκας. Κρίμα και η... γαυροσύνη που πουλούσες όλο αυτό το διάστημα για να σε πετάξουν στην Κ20 και να σου χρεώσουν τα πάντα σε ένα βράδυ, κρίμα και η... προηγούμενη ζωή που ξέχασες για να κάνεις «το όνειρο πραγματικότητα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.