Της αμύνης (του Λουτσέσκου) τα παιδιά…

Της αμύνης (του Λουτσέσκου) τα παιδιά…

Σταύρος Σουντουλίδης
Της αμύνης (του Λουτσέσκου) τα παιδιά…

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των προπονητών, που έχουν πετύχει το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ (μόλις 1 γκολ) με τον ΠΑΟΚ, μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Ο «Δικέφαλος», μετά την 5η αγωνιστική, διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με μόλις ένα γκολ παθητικό, αυτό που δέχθηκε από την Κέρκυρα τη 2η αγωνιστική στο 3-1 της Τούμπας.

Με εξαίρεση μια κεφαλιά και ένα σουτ εκτός περιοχής του Κοζορώνη, ο ΠΑΟΚ δε δέχθηκε άλλη φάση σε 90 λεπτά από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτό είναι μεγάλο… παράσημο για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για την συγκεκριμένη (νέα) ομάδα. Πρωτίστως αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει στα τέλη Σεπτέμβρη είναι το… μισό μηδέν, ούτε καν το 1-0.

Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και το τελευταίο με αντίπαλο τον ΠΑΣ, έχει κρατήσει το μηδέν με το Ροδρίγο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, επίδοση που ισοφαρίζει το ίδιο ρεκόρ άλλων πέντε σεζόν, όπου και τότε η ασπρόμαυρη άμυνα έμοιαζε ανίκητη.

Πριν από τον Λουτσέσκου, ο Γκιόργκι Μπαπολτσάϊ, τη δεκαετία του ’60, ο Μπράνκο Στάνκοβιτς στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και ο Φερνάντο Σάντος (2008-09) με τον Αγγελο Αναστασιάδη είχαν να επιδείξουν ανάλογο ρεκόρ: ένα μόλις γκολ παθητικό στις πέντε πρώτες αγωνιστικές!

Ο «Δικέφαλος» με τον Ούγγρο Μπαπολτσάϊ στον πάγκο του ξεκίνησε τη σεζόν 1963-64 με τρεις σερί νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0, Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ – Ηρακλής 1-0), αλλά το μοναδικό που δέχθηκε στο διάστημα των πέντε αγωνιστικών, αυτό από τον Φιλίππου του Άρη στην ήττα-σοκ μέσα στην Τούμπα με 0-1 στις 6 Οκτωβρίου, τον έριξε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Ήταν ένα επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι, εντός κι εκτός γηπέδου, με τους «ασπρόμαυρους» να ισοφαρίζουν με γκολ του Ραπτόπουλου, αλλά τον διαιτητή Τζουχάρα να δείχνει πρώτα σέντρα και μετά να το ακυρώνει.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος τη σεζόν 1976-77, μετρώντας τέσσερις νίκες και μόλις μία ισοπαλία (0-0 στην Καβάλα την 1η αγωνιστική) στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Το μοναδικό γκολ ο Μλάντεν Φούρτουλα το δέχθηκε στην ευρείας έκταση εκτός έδρας νίκη με 6-1 επί του Ατρομήτου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, επίσης, είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ στο ίδιο διάστημα της σεζόν 2008-09, όπου στο φινάλε της είχε απολογισμό μόλις 16 γκολ εις βάρος του. Το γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 1-1 με την ΑΕΚ στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική ήταν το μοναδικό που είχε δεχθεί ο Κώστας Χαλκιάς.

Πριν από τρεις σεζόν ο «Δικέφαλος» με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη, έμεινε στο 1-1 με την Καλλονή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μετρώντας στη συνέχεια τέσσερις σερί νίκες (Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4, ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0, Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0). Ένα σερί 360 λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ ο Παναγιώτης Γλύκος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα