Πώς το έσωσε η Λέγκια με κορυφαίο (μετά Χάσι) τον Οτζίτζα…

Πώς το έσωσε η Λέγκια με κορυφαίο (μετά Χάσι) τον Οτζίτζα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πώς το έσωσε η Λέγκια με κορυφαίο (μετά Χάσι) τον Οτζίτζα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το τι έκανε πέρσι μετά Χάσι η Λέγκια και…σώθηκε!

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τελικά ό,τι συνέβη πέρσι στην Λέγκια με τον Χάσι συνέβη και φέτος με τον Ολυμπιακό. Για να αποδειχθεί ότι στο ποδόσφαιρο λίγα πράγματα γίνονται τυχαία…

Ο Ολυμπιακός, όπως κι η Λέγκια, πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός, όπως κι η Λέγκια στο πολωνικό πρωτάθλημα, πάει από γκέλα σε γκέλα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Χάσι απολύθηκε από τη Λέγκια τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τότε, έχοντάς την δέκα πόντους πίσω από την πρώτη θέση την 9η αγωνιστική.

Έχει όμως νομίζω ενδιαφέρον να δούμε πώς αντέδρασε η Λέγκια, ομάδα που για την Πολωνία είναι μέγεθος Ολυμπιακού, και κατάφερε εν πολλοίς να επιβιώσει μετά το πέρασμα του Χάσι. Γιατί μπόρεσε και στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα, παρότι την είχε αφήσει στο -10.

Η Λέγκια λοιπόν έδωσε τις τύχες της ομάδας σε ένα προπονητή που τον ήξερε και την ήξερε, τον Πολωνό Μαγκιέρα, που προέρχονταν από την ομάδα της, ήταν αρχικά βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα και μετά προπονητής της Β' ομάδας.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τη Λέγκια και μετά την αποπομπή του Χάσι. Δεν ήταν μόνο ότι έχασε τα δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, 0-2 από την Σπόρτινγκ κι 1-5 από τη Ρεάλ (κι ο Ολυμπιακός έχει τώρα δύο κολλητά εκτός έδρας παιχνίδια, με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα). Στο πρωτάθλημα το πρώτο ματς μετά Χάσι ήταν το 0-0 εκτός έδρας με τη Βίσλα, με υπηρεσιακό προπονητή και στην συνέχεια, με τον Μαγκιέρα στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο έχασε 2-3 εκτός έδρας από την Πόγκον Τσέτσιν και πήγε 12 πόντους πίσω!

Όμως, σιγά σιγά το γύρισε. Και μέχρι τις γιορτές έκανε εφτά νίκες και μία ισοπαλία κι έτσι στην 20η αγωνιστική το μείωσε στο -4. Και στο β΄ μισό της σεζόν, κάνοντας και δύο τρεις καλές μεταγραφές, έκανε την ολική ανατροπή και το πήρε το πρωτάθλημα έστω οριακά στο φινάλε, σε σεζόν 37 αγωνιστικών.

Παράλληλα, με τον Μαγκιέρα η Λέγκια τερμάτισε τρίτη στον όμιλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκμεταλλευόμενη μία δική της ισοπαλία με τη Ρεάλ και τα άσχημα αποτελέσματα της Σπόρτινγκ, την οποία η Λέγκια κέρδισε στη Βαρσοβία τελευταία αγωνιστική. Κι έτσι συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου στα νοκ άουτ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ, αξιοπρεπώς (0-0, 0-1).

Παρεμπιπτόντως, ο Οτζίτζα, τον οποίο είχε πάει στη Λέγκια ο Χάσι, έκανε μία φανταστική σεζόν, παρότι έφυγε ο Χάσι, κι αναδείχθηκε μακράν ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Πολωνία…

Όπως εξαιρετική σεζόν είχε κάνει κι ένας δεύτερος παίκτης που είχε πάρει μαζί του στην Πολωνία από το Βέλγιο ο Χάσι, ο Γάλλος μέσος Μουλέν. Αντίθετα, η τρίτη μεταγραφή του από το Βέλγιο, ο Λανγκίλ, έφυγε Γενάρη μήνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.