Λουτσέσκου: «Το 1-0 είναι σκορ που το θέλουμε τώρα»

Σταύρος Σουντουλίδης
Λουτσέσκου: «Το 1-0 είναι σκορ που το θέλουμε τώρα»

bet365

Τι σχέση μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, με την Τσέλσι ή την Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο; Μάλλον καμία, αν και ο Ρουμάνος προπονητής έδωσε τη δική του εξήγηση στην συνέντευξη Τύπου.

Το 1-0 στην άδεια Τούμπα δε χάλασε καθόλου στον Ραζβάν Λουτσέσκου. «Φανταστείτε να παίζαμε μπροστά σε 15.000 κόσμο να βοηθάει την ομάδα και να πιέζει τον αντίπαλο», αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου ανέλυσε και το τι ακριβώς θέλει αυτός και η ομάδα του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κάπου εκεί αναφέρθηκε στην Τσέλσι και στην Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο, που λάτρεψε το 1-0.

«Μου αρέσει πως αντιδρά η ομάδα όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια, μου αρέσει ότι ο αντίπαλος δεν ματς δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ακόμη. Σίγουρα θα βρούμε μία καλή ευκαιρία να φτάσουμε σε τελείωμα. Σε μία συζήτηση με τους παίκτες μου, τους έδωσα το παράδειγμα της Τσέλσι που τη σεζόν 2004-2005 κέρδιζε με 1-0, 0-1 εννιά σερί ματς, το ίδιο έκανε και η Ίντερ του Μουρίνιο. Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε κάτι και να βγάλουμε μία πνευματική επιθετικότητα στο παιχνίδι μας και το 1-0 μοιάζει να είναι για μας το ιδανικό ειδικά αυτό το διάστημα που προσπαθούμε να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε την ομάδα μας. Τα γκολ είναι κάτι που δεν μας χαλαρώνουν κι εμάς, βλέποντας το παιχνίδι να περνάει και φεύγουν έτσι οι ευκαιρίες κι αν δεν σκοράρουμε στις κλασσικές ευκαιρίες που έχουμε, θα πρέπει να σκοράρουμε στις πιο δύσκολες», είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Το πιο δύσκολο για εμάς ήταν το να σκοράρουμε. Εάν είχαμε βάλει τρία γκολ σήμερα θα είχαμε πιο καλή διαχείριση. Εάν έχεις ένα σκορ στο 1-0 και έχεις κάποιες φάσεις που δεν της κάνεις γκολ τότε ειδικά προς το τέλος και τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είναι δύσκολο. Γίνεται μια μάχη απλά για να κρατήσεις το σκορ. Δεν είμαστε στο 100% και προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην αλλαγή του πολύ καλού σήμερα Δημήτρη Πέλκα.

«Ο Πέλκας ήταν ένας από τους καλύτερους του αγώνα, τον αγαπώ ως παίκτη, ήταν επικίνδυνος όταν είχε την μπάλα στα πόδια, αλλά ήθελα περισσότερη κίνηση από αυτόν και ήθελα να έρθει στο παιχνίδι ένα παίκτης που θα μπορεί να επιτεθεί από τα άκρα. Κι όλα αυτά τα συζητήσαμε στο ημίχρονο, για να μπορεί να γίνει πιο απειλητικός στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Η αλλαγή του έγινε γιατί έμεινε από ενέργεια, άλλωστε ήταν το δεύτερο σερί ματς που έκανε ο Δημήτρης μέσα σε λίγες μέρες».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις επιλογές που έχει και τη διαχείριση των παικτών του τόνισε:

«Πρώτα από όλα, όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, έχουν μία κοινή δουλειά, να είναι στο γήπεδο, να προπονούνται και να είναι έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο όταν το κρίνει ο κόουτς. Το δεύτερο είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα, γιατί όλοι θα είναι στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, όσο δύσκολο κι αν είναι για τον προπονητή. Μέσα στη χρονιά, υπάρχουν παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση κι άλλοι που δεν είναι. Σήμερα υπήρχαν τρεις παίκτες που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Τέλος, υπάρχει πάντα και η ιδιαιτερότητα του αντιπάλου, για μένα αν με ρωτάτε είναι μία φυσιολογική κατάσταση αυτό που συμβαίνει.

Υπάρχουν κανόνες κι αυτοί πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Και θέλω να σας πω επίσης, ότι τρεις παίκτες που δεν έπαιξαν σήμερα, ζήτησαν από μόνοι τους να κάνουν μία προπόνηση μετά το ματς, αν και δεν είχαμε προγραμματίσει κάτι κι αυτό δείχνει την καλή νοοτροπία και την καλή στάση που έχουν οι παίκτες μου».

Σ' ότι αφορά το δίδυμο Σαμπράνο και Βαρέλα σχολίασε:

«Ο Σαμπράνο έχει πάρα πολύ καλή πάσα ξεκινώντας από πίσω. Ο Βαρέλα έχει μία πολύ καλή διαγώνια πάσα και σήμερα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να αλλάξει πλευρά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα