Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

bet365

Η Γιουβέντους έριξε τέσσερα (4-0) στην Τορίνο και μπορούσε άλλα τόσα, λίγα 24ωρα πριν υποδεχθεί τους Ερυθρόλευκους. Ντιμπάλα (2), Πιάνιτς, Αλεξ Σάντρο τα γκολ.

«Είναι το ντέρμπι ανάμεσα στα χρώματα και το ασπρόμαυρο, είναι το ντέρμπι ανάμεσα στο πόπολο και στα αφεντικά», έλεγε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς την Παρασκευή. Και όπως γίνεται συνήθως, τα αφεντικά νίκησαν. Και νίκησαν εύκολα. Με τον Ντιμπάλα να ανοίγει το σκορ νωρίς και τον Μπαζέλι να αποβάλεται στο 24', η Γιουβέντους έκανε περίπατο κόντρα στην Γκρανάτα, έχοντας ευκαιρίες για πολύ μεγάλο σκορ. Ετσι, η Κυρία έκανε το 6x6 και συνεχίζει παρέα με τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A.

Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, είχε την πρώτη ευκαιρία από τον Κουαδράδο στο 6' και είχε τελικά το γκολ στο 16'. Η Γιούβε, όπως ζητάει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πίεζε ψηλά και ανάγκαζε σε λάθη την Τορίνο, με τον Ντιμπάλα να εκμεταλλεύεται αυτά των Μπαζέλι-Ρινκόν και να ανοίγει το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής (1-0). Το προβάδισμα των Μπιανκονέρι προκάλεσε νεύρα στη Γκρανάτα και αυτά φάνηκαν στο 24', όταν ο Μπαζέλι που είχε κίτρινη κάρτα ανάγκασε τον διαιτητή να του δείξει δεύτερη για τον τρόπο με τον οποίο πήγε στον Πιάνιτς. Εχοντας προβάδισμα στο σκορ αλλά και στους παίκτες, η Γιουβέντους ήξερε πολύ καλά πώς να χειριστεί την κατάσταση και στο 40' το πολύ ωραίο πλασέ του Πιάνιτς εκτός περιοχής ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο (2-0).

Η ομάδα του Αλέγκρι μπήκε στην επανάληψη με στόχο να πετύχει κι άλλα γκολ και το καλό σουτ του Αλεξ Σάντρο στο 48' ήταν η προειδοποίηση για το γκολ του Βραζιλιάνου, το οπποίο ήρθε στο 57' με ωραία κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πιάνιτς (3-0). Ο Αλέγκρι είχε την άνεση να κάνει ό,τι αλλαγές ήθελε, όπως οι παίκτες του έκαναν ό,τι ήθελαν μέχρι να φτάσουν σε θέση για γκολ αλλά εκεί ο εκπληκτικός Σιρίγκου σταματούσε τα πάντα: Και την κεφαλιά του Μπενάτια από πολύ κοντά, και το φάουλ του Ντιμπάλα, και την διπλή προσπάθεια του Αργεντίνου με τον Μπερναρντέσκι! Κι όταν δεν μπορούσε να κάνει κάτι, στο 70', όταν ο Μάντζουκιτς πλάσαρε, τον βοήθησε το κάθετο δοκάρι.

Λίγα λεπτά μετά, στο 77', ο Κροάτης πήγε να βάλει πολύ ωραίο γκολ σουτάροντας με το εξωτερικό αλλά ο Ιταλός πορτιέρε είπε ξανά «όχι», όπως έκανε και στο 89' στο σουτ του ελεύθερου Ντάγκλας Κόστα από κοντά, για να έρθει τελικά το 4-0 στο 91' από το τσίμπημα του Ντιμπάλα μετά την πάσα του Ιγουαΐν, ο οποίος δεν ήταν βασικός αυτή την φορά και μπήκε ως αλλαγή για το τελευταίο 10λεπτο.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπενάτι, Κιελίνι, Σάντρο, Ματουιντί (72' Μπετανκούρ), Πιάνιτς, Κουαδράδο (62' Μπερναρντέσκι), Κόστα, Μάντζουκιτς (80' Ιγουαΐν), Ντιμπάλα.

Τορίνο (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σιρίγκου, Ντε Σιλβέστρι, Ανσάλντι, Ν'Κουλού, Λιάνκο, Ρινκόν (76' Γκούσταφσον), Μπασέλι, Λιάγιτς, Ιάγο Φαλκέ (30' Ακουα), Νιάνγκ (70' Μπόι), Μπελότι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα