Βάνης: «Ο Ματάισεν άλλαξε την ψυχολογία της ΑΕΛ»

Βάνης: «Ο Ματάισεν άλλαξε την ψυχολογία της ΑΕΛ»

Gazzetta team
Βάνης: «Ο Ματάισεν άλλαξε την ψυχολογία της ΑΕΛ»

bet365

Βελτιωμένη χαρακτήρισε την ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Βασίλης Βάνης.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο τεχνικός διευθυντής των «βυσσινί», μιλώντας στο ραδιόφωνο της ομάδας, τόνισε πως η έλευση του Τζάκι Ματάισεν ήταν εκείνη που άλλαξε την ψυχολογία της ΑΕΛ, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί χρόνος για να παρουσιάσει ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανιώνιο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να φοβηθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μετά τη χθεσινή εμφάνιση είμαι πιο αισιόδοξος. Η προπόνηση τέλειωσε πριν από λίγη ώρα και η ομάδα βρίσκεται στο ξενοδοχείο. Προληπτικά οι Ναζλίδης και Λαγός έκαναν ατομικό γιατί είχαν κάποιες ενοχλήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Χθες υπήρξαν αρκετά νεύρα, αλλά γι’αυτό οφείλεται και η διαιτησία. Ήταν κακή στο χθεσινό ματς. Εμείς κρατάμε την εικόνα που δείξαμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα ήταν βελτιωμένη. Θεωρώ πως το είδε και ο κόσμος κι ευχαριστήθηκε αυτό που είδα. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα είναι ουτοπικό. Είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε, ήμασταν όμως άτυχοι».

Για το χρόνο που χρειάζεται η ομάδα: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί. Σας έλεγα από την αρχή πως χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι θέμα ρόστερ. Έπαιξε ρόλο και η αλλαγή προπονητή, αλλά έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ούτε τον Πανιώνιο, ούτε κάποια άλλη ομάδα. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει και όλοι οι παίκτες βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορούν δεν υπάρχει λόγους φόβου. Είτε απέναντι μας είναι ο Πανιώνιος, είτε ο Παναθηναϊκός.

Το θέμα είναι όμως να είμαστε εμείς όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα όλα θα έρθουν και τα αποτελέσματα και οι βαθμοί. Χρειάζεται όμως υπομονή. Είμαστε στην αρχή ακόμα, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι είμαστε καλύτεροι και ευελπιστούμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα. Εγώ είμαι αισιόδοξος πάντως».

Για τη φιλοσοφία του Ματάισεν: «Ο προπονητής δίνει σε κάθε παίκτη να καταλάβει ότι ο καθένας έχει σημαντική η αξία στην ομάδα. Αυτό έχει ανεβάσει και τη ψυχολογία τους. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω ακριβώς. Είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συνάντησα την πρώτη μέρα που ήρθα. Όλα τα παιδιά πιστεύουν στον εαυτό τους και πιστεύω πως με τέτοιες εμφανίσεις θα πάρουν και τα αποτελέσματα. Υπάρχουν οι ικανότητες. Το πρόβλημά μας είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το πάθος και τη χημεία αυτή τη στιγμή. Όμως στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει βελτίωση σ’αυτό το κομμάτι. Σίγουρα η ομάδα σε κομμάτια όπως η κατοχή και η τακτική δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά πλέον όλοι δείχνουν πάθος».

Αν μίλησε με τον Κούγια: «Ενδιαφέρθηκε για την εικόνα της ομάδας. Ο ίδιος βρίσκεται δίπλα στην ομάδα συνέχεια και ενημερώθηκε για ότι συνέβη χθες».

Για το κόσμο: «Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου. Αλλά όλοι πρέπει να ξέρουν πως κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το καλό της ομάδας. Όλοι θέλουμε το κόσμο δίπλα μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στην ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα