Χιμένεθ, ισότητα και νοοτροπία νικητή!

Χιμένεθ, ισότητα και νοοτροπία νικητή!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Χιμένεθ, ισότητα και νοοτροπία νικητή!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο πρόσωπο πριν το ντέρμπι και καταγράφει γιατί η ΑΕΚ έχει μεγάλο ατού (για την σεζόν) τον τύπο στην άκρη του πάγκου...

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Θέλτα – Χετάφε με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν στο θέμα του προπονητή και μέχρι να φτάσουμε στην επιλογή – επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ και η διοίκησή της τα είχε κάνει μαντάρα, με αποτέλεσμα φυσικά από τον Οκτώβριο κιόλας να είναι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος η ομάδα... Το σημαντικό στη ζωή, αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας, είναι το πάθημα να γίνεται μάθημα. Στην περίπτωση της Ένωσης θαρρώ πως ισχύει. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί φέτος και επιβεβαιωθεί με τον πλέον επιτυχημένο (σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο) τρόπο τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων...

Με τον Σεβιγιάνο τεχνικό, με τα καλά του και τα όποια αρνητικά του (ουδείς τέλειος άλλωστε πλην της καψούρας μου του Μουρίνιο), η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ένα τεράστιο ατού απέναντι στους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Έχει έναν έτοιμο προπονητή στην άκρη του πάγκου της, που έχει γνώση του συλλόγου και όσων αυτός έχει ανάγκη, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος και της νοοτροπίας του Έλληνα ποδοσφαιριστή (και των ξένων που αγωνίζονται στην Ελλάδα, διότι έχει διαφορά πιστέψτε με).

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» με αντίπαλο τον κάτοχο του τίτλου που θέλει να κατακτήσει, την ομάδα του Φαλήρου, γι' αυτό και σιγά – σιγά πρέπει να εστιάζουμε στα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει τη διαφορά και αλλάζουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ίσως η βασική αιτία για όσα βλέπουμε έως τώρα, για τη νοοτροπία νικητή που βγάζει η ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης που συμμετέχει, καθώς επίσης και για πολλά σημαντικά πράγματα που έχουν αλλάξει και τα παρατηρούμε αγώνα με αγώνα, μέρα με τη μέρα στην ΑΕΚ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ένα ματς είναι και όλα μπορούν να συμβούν ανεξάρτητα αγωνιστικής κατάστασης των αντιπάλων (έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα αίτια που εκτιμώ πως τούτη την περίοδο η Ένωση είναι σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό), ο Σεβιγιάνος τεχνικός τα 'χει καταφέρει πολύ καλά. Αξίζει να το πιστωθεί διότι προσωπικά εκτιμώ πως είναι από τα σημαντικά ατού για την ΑΕΚ, ο τεχνικός της δηλαδή, για να φτάσει στη νίκη (και) στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» την Κυριακή.

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Ένωσης με την Λαμία για το Κύπελλο θαρρώ έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στα στοιχεία εκείνα που έχουν αλλάξει και πρέπει να πιστωθούν στον προπονητή. Η ομάδα κέρδισε στην Ριζούπολη έχοντας πολύ καλή εικόνα κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντικό rotation, αλλά παράλληλα πολύ εύστοχο και τέτοιο που να έστελνε το μήνυμα ξεκάθαρα: πριν το ντέρμπι υπάρχει το ματς Κυπέλλου. Δεν είναι λίγες οι φορές στην ιστορία της ΑΕΚ που για τον συγκεκριμένο θεσμό η ομάδα δεν ήταν αυτή που όφειλε και δεν είχε σχεδιάσει ο εκάστοτε τεχνικός σωστά τα πράγματα με αποτέλεσμα ένα κάζο!

Το συζητώ καιρό με φίλους και το έκανα και χθες με τον «αδερφό» μου τον Στέφανο, τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού πλησιάζει ντέρμπι και οι ώρες ύπνου είναι πάντα λίγες... Η παρουσία του Χιμένεθ έχει φέρει στα αποδυτήρια στοιχεία τέτοια (και στο αγωνιστικό καθαρά μέρος) τα οποία έλειπαν από την ΑΕΚ και έως τώρα οι προκάτοχοί του δεν μπόρεσαν να τα περάσουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το πιο σημαντικό είναι η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και η ισότητα. Εξίσου σημαντικά στοιχεία με τη νοοτροπία νικητή που επιχειρεί -και έως τώρα καταφέρνει- να εμφυσήσει ο Ισπανός προπονητής. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη να βεβαιωθούν τα αποδυτήρια ότι υπάρχει ισότητα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και δικαιοσύνη στις επιλογές. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αυτή η ισότητα; Πολύ, πάρα πολύ αφού προκαλεί σειρά γεγονότων που απογειώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της εκάστοτε ομάδας.

Διότι η ισότητα προκαλεί ομόνοια εντός αποδυτηρίων και απογειώνει τη δημιουργία του οικογενειακού κλίματος που συνηθίζουμε να σημειώνουμε ότι διέπει μια ομάδα. Και στην ΑΕΚ αυτό είναι ένα στοιχείο που διακρίνει κανείς εύκολα ταξιδεύοντας με την αποστολή και με το να τη ζησεί σε καθημερινή βάση με επαφή και επικοινωνία με όσους αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αποδεικνύεται με περιπτώσεις παικτών όπως ο Τρίστασον που με την εικόνα του στο ματς Κυπέλλου έσβησε την όποια αμφιβολία είχε κανείς αν τον αδικεί ο κόουτς.

Ας εστιάσουμε λίγο παραπάνω στο παράδειγγμα του Ισλανδού προσθέτοντας και εκείνο του Πατίτο. Δυο περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο Σεβιγιάνος κόουτς λειτουργεί τίμια και με γνώμονα την ισότητα. Ο Τρίστασον θα δώσει την ΑΕΚ, έχει στοιχεία και ταλέντο που είναι απόλυτα αξιοποιήσιμα και εκμεταλλεύσιμα για μία ομάδα. Δεδομένα όμως θέλει δουλειά ακόμη στην οποία έχει (σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τον ίδιο τον Χιμένεθ) «πέσει» με τα μούτρα για να τη μάθει. Κυρίως στο κομμάτι της τακτικής λειτουργίας και πειθαρχίας.

Επιτρέψτε μου εδώ να κάνω μία μικρή... παρένθεση να θυμηθώ και να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό με την άφιξή μας στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά τη νίκη στην Κροατία επί της Ριέκα. Βγήκαμε από το λεωφορείο που μας μετέφερε από το αεροσκάφος στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου και ο Μανόλο προχωρώντας έφτασε δίπλα στον Ισλανδό. Όχι σκόπιμα. Τον τσέκαρα να δω τι θα κάνει. Εκείνος κοίταξε από πίσω τον ποδοσφαιριστή του, δεν αγωνίστηκε όπως θα θυμάστε καθόλου στο ματς, ο Ισλανδός δεν τον έβλεπε και στο πρόσωπο του Χιμένεθ ζωγραφίστηκε μια πικρία του στυλ «κρίμα να μην μπορέσω να τον βάλω», όμως είναι 11 όσοι παίζουν και πάντα μόνο 3 οι αλλαγές.

Άνοιξε το βήμα του ξαφνικά ο Ισπανός. Μου έκανε εντύπωση το όλο σκηνικό και σκέφτηκα «πάει κάτι να του πει». Ούτε καν... Μια κίνησή του ήταν αρκετή. Πήγε δίπλα του, τον χάιδεψε στην πλάτη, τον αγκάλιασε γρήγορα – γρήγορα, τον χτύπησε στην πλάτη και του έκλεισε το μάτι! Σα να του τα είχε πει όλα. Ο Ισλανδός ανταπέδωσε με ζεστή χειραψία και έδειξε ικανοποιημένος από την κίνηση του προπονητή του. Χωρίς λόγια, με μια – δυο κινήσεις. Απλά και όμορφα... Όπως είδα την αντίδραση του ποδοσφαιριστή κατάλαβα ότι το είχε ανάγκη. Δεν είχα καταλάβει ωστόσο πόσο εύκολα το είχε διαπιστώσει ο κόουτς. Λεπτομέρειες που πάντα κάνουν τη διαφορα...

Στο κεφάλαιο Πατίτο αποδόθηκε απόλυτη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη προς όλους τους υπόλοιπους. Ο Χιμένεθ είχε πει όταν τον είχαν ρωτήσει στο Βέλγιο θαρρώ γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Τρίστασον καθόλου ότι «ο Πάτο είναι για μένα σε καλύτερη κατάσταση και πιο έτοιμος από τον Τρίστασον που δουλεύει σκληρά μεν, αλλά είναι πίσω δε». Όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις ο Αργεντινός άσος έμεινε εκτός αποστολής. Με την Λαμία έγινε επιλογή στην 20αδα, αλλά έμεινε εκτός 18αδας. Τίμια πράγματα γιατί πολύ απλά όλο το προηγούμενο διάστημα ο ποδοσφαιριστής ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Σπατών. Το εξήγησε και χθες ο Χιμένεθ και είχε τόσο δίκιο.

Σ' αυτά προσθέστε τη διαχείριση του όλου ρόστερ, την καθημερινή επαφή του με τους ποδοσφαιριστές και το πώς βάζει τον Αραούχο στην αγωνιστική εξίσωση (όχι ήρθε και παίζει όπως και να 'χει και ας είναι ανέτοιμος, αλλά σιγά, σιγά) και θα έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα που σας προανέφερα και τα κέρδη αυτής για την ΑΕΚ. Ακόμη και στην Κροατία που στράβωσε το πράγμα με τις αλλαγές και εκνευρίστηκε αφάνταστα ο Αργεντινός γκολεαδόρ της Ένωσης, ο Ισπανός το έσωσε γρήγορα και από τη συνέντευξη Τύπου.

Τι είχε γίνει; Η... συμφωνία του Χιμένεθ με τον Αραούχο πριν το ματς είναι να μπει στο 65' με 70' να αγωνιστεί περί τα 20 με 25 λεπτά. Ωστόσο ένα παράπονο για πρόβλημα του Τσόσιτς υποχρέωσε τον Σεβιγιάνο τεχνικό να περιμένει επιπλέον δέκα λεπτά για να μη κάνει την αλλαγή ώστε να διαπιστωθεί αν ο Σέρβος μπορεί να βγάλει το παιχνίδι (με το σκορ στο 1-2 δεν μπορείς να ρισκάρεις να παίξεις με έναν και μισό στόπερ). Ο Αργεντινός χαλάστηκε αφού... λυσσάει να παίζει όμως το θέμα τέλειωσε προτού καλά – καλά αρχίσει και γίνει πρόβλημα.

«Είμαι στεναχωρημένος λίγο και θέλω να το πω. Είχα προγραμματίσει να χρησιμοποιήσω πιο νωρίς τον Σέρχιο, το είχα πει κιόλας, προκειμένου να πάρει κι άλλο ματς και να βρει τον ρυθμό του που θέλει και θέλουμε κι εμείς. Όμως το πρόβλημα που μας είπε ότι ένιωθε ο Τσόσιτς με υποχρέωσε να περιμένω κι έτσι ο Σέρχιο έπαιξε λιγότερο από όσο προόριζα». Λόγια που ειπώθηκαν και στον ποδοσφαιριστή, αλλά έχει μεγαλύτερη αξία για τον παίκτη που ακούστηκαν και δημόσια, είναι η επιβεβαίωση της στήριξης και της αναγνώρισης ότι είναι σημαντικός για την ομάδα και τον κόουτς!

Έπειτα είναι και η νοοτροπία που βγάζει η ομάδα στο χορτάρι. Νοοτροπία νικήτριας ανεξαρτήτου αντιπάλου αν εξαιρέσουμε τα ματς με την ΤΣΣΚΑ που και να ήθελε δύσκολα θα το πετύχαινε τόσο γρήγορα και με τέτοιας δυναμικής αντίπαλο (διπλό στην πρεμιέρα οι λίγοι Ρώσοι με την Μπενφίκα στους ομίλους του Champions League)! Αποδείχτηκε στο ματς με την Ριέκα που όσοι ήμασταν εκεί και όσοι το έβλεπαν από το σπίτι τους, μπορούσαν να εισπράξουν το «θέλω μόνο νίκη» που έβγαλε η ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός το έλεγε πριν φτάσουμε και όταν βρισκόμασταν στην Κροατία. «Στόχος μας είναι η νίκη» ήταν τα λόγια του επίσημα στα ΜΜΕ και... ανεπίσημα στις ομιλίες του στους ποδοσφαιριστές.

Το έβγαλε η ομάδα και στο Περιστέρι με αντίπαλο την Λαμία. Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο και με την κούραση δεδομένη από ματς και ταξίδι στο εξωτερικό. Κι αν δεν ερχόταν το πέναλτι αυτό που ΔΕΝ ήταν, κι αν το ματς ολοκληρωνόταν στο 0-0, κι εφόσον δεν ερχόταν η νίκη, η νοοτροπία ότι «θέλουμε μόνο τη νίκη», ήταν κάτι που έβγαζε η ομάδα ξεκάθαρα στο χορτάρι. Και το έβγαλε (και) χάρη στις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο (μέσα Λάζαρος και Λιβάια και μήνυμα ξεκάθαρο πάμε να κερδίσουμε). Θαρρώ πως αν δεν ερχόταν το διπλό και πάλι ο κόσμος θα ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και από τη νοοτροπία αυτής.

Το έδειξε και στην Ριζούπολη με αντίπαλο την Λαμία στο Κύπελλο που με τόσες αλλαγές κέρδισε σχετικά εύκολα έχοντας 14 τελικές αντί μόλις τριών. Η ομάδα σου βγάζει αυτό το«θα κερδίσω ρε, δύσκολα – εύκολα, θα κερδίσω». Κι αυτό της συμβαίνει διότι οι ποδοσφαιριστές της έχουν ποτιστεί με το αίσθημα ότι είναι οι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Νιώθουν ότι αυτοί θα είναι οι νικητές, το βλέπεις και το εισπράττεις στις έως τώρα αναμετρήσεις της ομάδας με εξαίρεση ένα παιχνίδι, αυτό στα Γιάννενα. Κι αυτό είναι σημαντικό σε επίπεδο νοοτροπίας όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανάλογα με την πορεία του και φέτος μπορεί και να αποδειχθεί ιστορικά ένας από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές της ΑΕΚ (ειδικά αν πανηγυρίσει η ομάδα το πρωτάθλημα δεν το συζητάμε καν). Κατέκτησε Κύπελλο το 2011 με μια ομάδα υπό διάλυση και μια αστεία διοίκηση ενώ τον... έφαγαν όταν ήταν πρώτος!

Σε αυτή τη δεύτερη θητεία του πήρε την ομάδα εκτός ευρωπαϊκών θέσεων και την οδήγησε για πρώτη φορά (απ' όλες τις συμμετοχές της σε αυτά) στην πρωτιά των πλέι οφ, στον τελικό του Κυπέλλου με διπλό στο Φάληρο (και εύκολα) τον οποίο έχασε όπως τέλος πάντων έχασε, τη στιγμή που σφράγισε την επιστροφή της στην Ευρώπη με εμφατικό τρόπο απέναντι στην Μπριζ. Έπειτα την έχρισε με διπλό στην Κροατία φαβορί για να διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο και την πρόκριση στους «32» του Europa League αρκεί να κάνει τα αυτονόητα (όσο δύσκολα είναι αυτά πάντα στην Ευρώπη) και την πάει στο πρώτο ντέρμπι με τον κάτοχο του βασικού στόχου της (το πρωτάθλημα) στο συν 2 για πρώτη φορά με ορατό το ενδεχόμενο να αφήσει πίσω της τον Ολυμπιακό αν κερδίσει στο συν 5.

Τα παραπάνω δεν θα αλλάξουν σε περίπτωση στραβής με την ομάδα του Φαλήρου. Δεν πρόκειται... Είναι δεδομένα και γεγονότα που αναδεικνύουν ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες η ΑΕΚ έχει ένα σημαντικό ατού στον πάγκο της... Τον Μανόλο Χιμένεθ!

*Special Thanks για την φωτογραφία στην Μαριλίζα Κοντογεώργου

Υγ: Αναφέρω παραπάνω ότι έχει και αρνητικά ο Ισπανός αλλά δεν τα σημειώνω πουθενά ε; Υπάρχει αυτό το κομμάτι που έχει να κάνει με την έντασή του στη διάρκεια του ματς στον πάγκο. Τα βάζει με όλους και με όλα έξω από την ομάδα του. Με αντιπάλους παίκτες, προπονητές καμια φορά, διαιτητές και βοηθούς... Είναι το πάθος του τέτοιο. Όμως αυτό δεν είναι τόσο κακό αρκεί να μην τον επηρεάζει στη διαχείριση του αγώνα και στο σχέδιο που θα πρέπει να 'χει αν στραβώσει το πράγμα. Μερικές φορές από τον πάγκο, λόγω της έντασης και της θολούρας που του προκαλεί αυτή, κάνει λάθη. Αλλά είπαμε και παραπάνω: κανείς δεν είναι τέλειος, έτσι δεν είναι;

Υγ2: Στη χθεσινή αναμέτρηση έπαιξαν και οι Τζανετόπουλος και Τσιντώντας. Όπως και ο Βινίσιους πλην τον Τρίστασον. Νομιζω ότι ο «Τζανέ» τα πήγε εξαιρετικά για το διάστημα που έχει να παίξει. Χρειάστηκε χρόνο για να πάρει τα... πάνω του, αλλά έβγαλε τα στοιχεία που περίμενα και του δίνουν θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Έλληνας γκολκίπερ δείχνει ότι σε λίγο διάστημα θα 'χει πολύ δύσκολο έργο ο Μιχαηλίδης και ο Χιμένεθ να επιλέγουν ανάμεσα στους τρεις που υπάρχουν. Έχει γίνει καλή δουλειά στο κομμάτι των τερματοφυλάκων. Ο Βινίσιους δύσκολα να ανταποκριθεί σε θέση καθαρού αριστερού μπακ. Στο 3-5-2 θα 'χει πάντα θέση. Εκείνος που με προβλημάτισε ανασταλτικά χθες ήταν ο Γκάλο που του έκανε προβλήματα στα πρώτα 20 λεπτά ο Φράγκος.

Υγ3: Θα 'χει τουλάχιστον 45.000 με 50.000 στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και με νίκη φαντάζομαι αντίστοιχο νούμερο την Πέμπτη με την Αούστρια που μπορεί νίκη να σημαίνει και μισή πρόκριση για την ΑΕΚ. Αν ισχύσουν αυτά τα νούμερα θα δούμε από 80.000 έως 90.000 σε διάστημα πέντε ημερών στο ΟΑΚΑ, καθόλου άσχημα θαρρώ... Όμως με πονάει! Τόσος κόσμος και στα αποκαλυπτήρια στο μπάσκετ που γίνεται τόσο καλή και συνεχή δουλειά – προσπάθεια με ουσιαστική πρόοδο και εξέλιξη και πήγανε μετά βίας 500 άτομα... Δεν μπορούμε να ΄χουμε απαιτήσεις πάντως με παρουσία στο ΟΑΚΑ αντίστοιχη με την περσινή.

Υγ4: «Όλη η ομάδα σκέφτεται το ματς με τον Ολυμπιακό» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γαλανόπουλος μετά το ματς με την Λαμία για το Κύπελλο. Αυτό μεγαλώνει την αξία της εύκολης νίκης στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων στον θεσμό. Έτσι είναι και έχει σημασία που πλέον η ΑΕΚ μπορεί να το διαχειριστεί και να το αφήνει εκτός έως ότου έρθει η ώρα του.

Υγ5: Ναι είναι πρόβλημα όσα λέγονται από πρώην αθλητές και αθλήτριες για τα τμήματα της ερασιτεχνικής. Όμως δεν υπάρχει από μέρους μας καμία δικαιολογία. Δεν υπάρχει το «μεγάλο πορτοφόλι» για τα τμήματα. Υπάρχει όμως η μεγάλη... θάλασσα που είναι ο κόσμος της ΑΕΚ και η συμμετοχή του σε αυτή, στην «μάνα ΑΕΚ» με λίγα χρήματα συνδρομής για κάθε χρόνο. Ερασιτεχνικά τμήματα είναι και εμείς πρέπει πρώτα να κοιτάμε στον καθρέπτη και να λέμε τι προσφέρουμε σε αυτά και μετά να ελπίζουμε και εκεί στον... Μεσσία, τον χρισμένο ντε που δεν υπάρχει! Ακόμη και τα πρόσωπα που κράζουμε στη διοίκηση αν δεν τα θέλαμε δεν θα υπήρχαν. Όμως κι αυτοί δεν το έπαιξαν... λεφτάδες! Ναι, σύμφωνοι, αν θες καρέκλα θα την... πληρώσεις και δεν θα είναι για λεζάντα. Αλλά και οι επόμενοι αν δεν είναι πορτοφόλια μεγάλα, το ίδιο θα κάνουν... Με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα και με το να λέμε «ανάθεμα»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...