Τα 80 μύρια του Παναθηναϊκού είναι λίγα

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τα 80 μύρια του Παναθηναϊκού είναι λίγα

bet365

O Mιχάλης Λεάνης με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» των 80 εκατ. του Παναθηναϊκού, αναρωτιέται που πήγαν όλα τα χρήματα που κατά καιρούς, έχουν μπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τολμώ να γράψω ότι είναι πολύ λίγα! Κι αυτό γιατί έχουμε χάσει το μέτρο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για εκατομμύρια σαν να είναι στραγάλια. Εκατομμύρια στραγάλια πληρώσαμε. Σιγά το πράμα…

Δεν μας ενδιαφέρει αν δαπανήθηκαν αυτά τα λεφτά , αν είναι πραγματικά ,αν μιλάμε για λογιστικά παιχνίδια ή πραγματικά οικονομικά μεγέθη.

Η κυνικότητα στην οποία έχουμε περιέλθει μας οδηγεί σε απόψεις του τύπου: « Δικά μας είναι; Αφού έχει να τα βάλει ας τα βάλει». Τα έβαλε , δεν τα έβαλε και με πιο τρόπο ούτε που μας αφορά από την στιγμή που δεν βγήκαν από την δική μας τσέπη.

Από την άλλη στο άκουσμα μια επένδυσης εκατομμυρίων για την ομάδα μας , μας γεμίζει με τέτοια ευφορία ώστε οι δεύτερες σκέψεις να θεωρούνται απαγορευτικές.

Δεύτερες σκέψεις που έχουν να κάνουν με την λογική. Μπορούν οι ομάδες μας να σηκώσουν αυτά τα οικονομικά μεγέθη; Από που θα εισπράξουμε ώστε να ισοφαρίσουμε τυχόν χασούρα; Πόσο θα προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ώστε να μην μπούμε μέσα; Πόση δυναμική μπορεί να αναπτύξει αυτό το προϊόν;

Αν η ομάδα χρεωθεί τι μέλλει γενέσθαι; Αν του βαρέσει του προέδρου μια ωραία ημέρα και σηκωθεί να φύγει γιατί σαν επιχειρηματίας κρίνει ότι δεν συμφέρει να συνεχίσει, ποιος θα πληρώσει την χασούρα; Πως θα ορθοποδήσει η ομάδα ξανά και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ξεπεράσει την κρίση;

Θα τα βάλει από την τσέπη του ο πρόεδρος ρε φίλε. Εσένα τι σε νοιάζει; Από την τσέπη σου θα τα πάρει; Έτσι! Θα τα βάλει από την τσέπη του ο πρόεδρος γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα οι τσέπες των προέδρων δεν έχουν φόδρα. Και αν δεν τα βάλει , θα του κάνουμε πέσιμο, θα του βρίσουμε το σπίτι και την οικογένεια , οπότε τι θα κάνει;

Θα αναγκαστεί να τα βάλει! Αυτό λέγεται ποδοσφαιρικός προγραμματισμός. Ας μας έδιναν τα λεφτά από τα κλεμμένα και δεν θα είχαμε πρόβλημα. Να και τα σοβαρά επιχειρήματα!

Μα εδώ έχουμε περίπτωση ομάδων ή ομάδας που «έκλεβε» , αφού όσοι υιοθετούν αυτό το επιχείρημα τον Ολυμπιακό φωτογραφίζουν , η οποία παρουσιάζεται ζημιογόνα.

Και οι φίλαθλοι πανηγυρίζουν γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο…αποδεικνύεται ότι η διοίκηση δεν τσέπωνε τα λεφτά από τις μεταγραφές. Η λογική του παραλόγου.

Μετά γνωρίζουμε όλοι μας ομάδες οι οποίες κατά καιρούς έσπασαν το κατεστημένο των…κλεφτών , πανηγύρισαν τίτλους και μετά έφτασαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Στην Ιταλία πχ η Νάπολι κατηγορεί εδώ και …αιώνες την Γιουβέντους σαν την μεγαλύτερη κλέφτρα όλων των πρωταθλημάτων σε όλη την υφήλιο, αλλά ζημιογόνα δεν είναι.

Θα μου πείτε δεν είναι τα ίδια μεγέθη. Συμφωνώ. Συνεπώς μήπως σ’ αυτή τη σημαντική διαπίστωση κρύβεται και η ουσία; Ότι δηλαδή το..παίζουμε πλούσιοι με γκαρνταρόμπα πιο ακριβή απ’ αυτή που σηκώνει η τσέπη μας;

Μήπως λοιπόν δεν είναι μόνο τα κλεμμένα αλλά ουσιαστικά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί παντελώς η αίσθηση των εκατομμυρίων; Διαβάζοντας για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του Παναθηναϊκού μπήκα στον κόπο να ψάξω τι έχει συμβεί τα τελευταία 20 με 23 χρόνια από οικονομικής και επενδυτικής άποψης , στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε!

Στον Βορρά χορός εκατομμυρίων. Ο Μπατατούδης στον ΠΑΟΚ , ο Μυτιλιναίος στον Ηρακλή ο Κοντομηνάς στον ΑΡΗ.

Λεφτά με την σέσουλα. Μόνο ο Κοντομηνάς ξόδεψε εκείνη την εποχή της δραχμής 40 εκατομμύρια(!!!) για να αποκτήσει ο ΑΡΗΣ τον Αγαθοκλέους από την Κύπρο και να μην τον πάρει η ΑΕΚ.

Ήταν η εποχή που οι Κύπριοι σάρωναν ταμεία. Ο ΠΑΟΚ καταξοδεύτηκε για τον Οκκά από την Ανόρθωση ο Ηρακλής για τον Κωνσταντίνου.

Όλοι μιλούσαν για ποδοσφαιρική Ανάσταση της Βόρειας Ελλάδας. Ουσιαστικά από τότε ξεκινά ο κατήφορος.

Τον ΠΑΟΚ τον πνίγουν τα χρέη , τον σώζουν, του τα παγώνουν , η γνωστή ιστορία , μέχρι να έρθει 18 χρόνια μετά ο Ιβάν να τα …ξεπαγώσει. Ακόμα πληρώνει…

Ο ΑΡΗΣ με τον Ηρακλή σε ελεύθερη πτώση από τότε , ο ένας Β Εθνική , ο άλλος με τα πολλά στην Γ εθνική.

Τον Ολυμπιακό τον έσωσε ο Κόκκαλης με ρύθμιση. Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε Νέος Πανιώνιος για να γλυτώσει τα χρέη. Άλλη μαύρη τρύπα.

Από την ΑΕΚ πέρασαν ο Νοτιάς, ο Παππάς ο Κανελλόπουλος, η Νετμεντ , ο Ψωμιάδης και τελικά η Ένωση καταστράφηκε.

Σ’ αυτό το διάστημα καταστράφηκαν όχι με τις ίδιες συνέπειες , ο ΟΦΗ , τα Γιάννενα, ο Πανσερραϊκός, η Λάρισα , ο Απόλλωνας του Βορρά , αλλά και του Νότου, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καλλονή, η Παναχαϊκή ο Εργοτέλης. Και τώρα αρχίζει να φλερτάρει με την άβυσσο και ο Παναθηναϊκός.

Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά των ομάδων; Αν τα προσθέσουμε μιλάμε για δις. Διόλου απίθανο να πλησιάζουν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Κανονικά με αυτές τις επενδύσεις θα έπρεπε να έχουμε ένα πρωτάθλημα εφάμιλλο με αυτό του Βελγίου της Αυστρίας , της Ελβετία , της Ολλανδίας και αντ’ αυτού βλέπουμε τους αγώνες δύο-δύο για να χαστουκίζει ο ένας τον άλλο να μην μας πάρει ο ύπνος.

Κανονικά με αυτές τις επενδύσεις το προϊόν θα έπρεπε να είναι άκρως ανταγωνιστικό και αντ’ αυτού οι ομάδες μας κατρακυλούν στην βαθμολογία συλλόγων της ΟΥΕΦΑ.

Μην μου πείτε πάλι για στημένα , για βρώμικο πρωτάθλημα και άλλες καραμελίτσες. Τα ξέρω αυτά! Που πήγαν τα λεφτά ρωτώ. Μεσολάβησε και το Θείο Δώρο που λέγεται Ευρωπαϊκό του 2004! Άλλη μεγάλη επένδυση!

Κι όμως αυτά τα λεφτά, αυτά τα δις χάθηκαν. Πως και γιατί δεν μάθαμε ποτέ. Ουσιαστικά δεν ενδιέφερε ποτέ τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Δεν ζήτησε ποτέ τα ρέστα.

Δεν πίεσε στην σωστή κατεύθυνση ώστε η Πολιτεία να ενεργοποιήσει του ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν απαίτησε διαφάνεια. Κανένας δεν ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση.

Καταστρεφόταν ομάδες , διαλυόταν, επέστρεφαν , όλα ήταν θέλημα Θεού! Με τον παραλογισμό αυτόν να πρωταγωνιστεί , και αναλογικά με τα ποσά που χάθηκαν μέχρι σήμερα το 80 μύρια του Παναθηναϊκού κρίνονται λίγα.

Θα βρεθεί κάποιος να βάλει μερικά , θα γίνει και κάποια ρύθμιση , οπότε πάμε παρακάτω.

Τώρα πως φτάσαμε ως εδώ, ποια είναι τα ακριβή ποσά , που έγιναν οι σπατάλες και τα συναφή , από την στιγμή που δεν βγήκαν από την τσέπη μας, είπαμε, δεν είναι να τα σκαλίζουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!