Χετάφε – Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Ασχημη εμφάνιση από την Μπάρτσα, που τα χρειάστηκε για να περάσει με 1-2 από τη Χετάφε και με το πρώτο του Βραζιλιάνου μέσου, να βρεθεί στο +7 από τη Ρεάλ (παίζει Κυριακή).

Δεν έχει ξανακάνει τόσο κακό α' 45λεπτο. Στο «Αλφόνσο Πέρεθ» η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε τίποτα θετικό. Ούτε φάση, ούτε συνδυασμό, τίποτα. Ηταν λες και υπέστη ολική μετάλλαξη σε σχέση με τον θρίαμβο της Τρίτης επί της Γιουβέντους. Η Χετάφε βρήκε λοιπόν ευκαιρία και έκανε τρομερή προσπάθεια για τα δικά της δεδομένα. Προηγήθηκε, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξε. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν έστω και στο αρνητικό απόγευμα να βρουν το τρίποντο (1-2) και αυτά είναι που στο φινάλε της σεζόν μετρούν περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι έστησαν σκηνικό κυριαρχίας παραδόξως και στο 39' έγραψαν το 1-0, όταν ο Σιμπασάκι νίκησε τον Τερ Στέγκεν με τρομερό, ξερό, μονοκόμματο έξω από την περιοχή, για να γίνει ο πρώτος Ιάπωνας που βρίσκει δίχτυα κόντρα σε Μπάρτσα και Ρεάλ (σ.σ.: της έβαλε στο Μουντιάλ Συλλόγων το 2016 με την Κασίμα Αντλερς). Το εκπληκτικό φάουλ του Μέσι (47') το έβγαλε με απογείωση στο δεξί παραθυράκι ο Γκουαΐτα.

Στην επανάληψη ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στο χορτάρι τους Ντένις Σουάρες, Παουλίνιο κι εκείνοι του γύρισαν το παιχνίδι. Ο πρώτος εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο (62') έπειτα από παράλληλη χαμηλή πάσα του Σέρζι Ρομπέρτο και ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 84'. Πήρε την κάθετη του Μέσι, κινήθηκε κατά μέτωπο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά διαγώνια για το πρώτο του με τους Μπλαουγκράνα.

Κάπως έτσι η ομάδα του έφτασε τις εννέα νίκες στο εν λόγω γήπεδο. Στις οκτώ εξ αυτών πήρε και τον τίτλο (σ.σ.: τον έχασε μόνο το 2013-΄14 από την Ατλέτικο). Σε πρώτη φάση πάντως το σημαντικό είναι ότι με το καλημέρα βρέθηκε στο +7 από τη Ρεάλ, η οποία Κυριακή βράδυ έχει πολύ δύσκολη έξοδο στην φορμαρισμένη Σοσιεδάδ που έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό 3x3 και πολλά γκολ.

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς): Γκουαΐτα, Κάλα, Ντακονάμ, Αντούνες, Ντ. Σουάρες, Μπεργάρα, Αραμπαρί (85' Πορτίγιο), Σιμπασάκι (54' Αλβαρο Χιμένεθ), Αμάτ, Φαΐρ, Χόρχε Μολίνα

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (46' Ντένις Σουάρες), Ράκιτιτς (77' Παουλίνιο), Ντεμπελέ (26' Ντεουλοφέου), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα