Η βραδιά της εκτόξευσης της ΑΕΚ

Η βραδιά της εκτόξευσης της ΑΕΚ

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η βραδιά της εκτόξευσης της ΑΕΚ

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον θρίαμβο της Κροατίας, που έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους «32» και βλέπουμε. Μέχρι και 100 θέσεις ανόδου στην βαθμολογία της UEFA για την Ενωση…

Εϊμπαρ – Λεγκανές με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Από το καλοκαίρι φαινόταν ότι η ΑΕΚ χτίζει με στέρεο τρόπο, βάζει τις βάσεις, για να κάνει την απολύτως για αυτήν απαραίτητη υπέρβαση. Η ΑΕΚ το καλοκαίρι ήξερε δύο πράγματα. Το πρώτο ότι ευρωπαϊκά ξεκινά από το μηδέν, το δεύτερο ότι θα είχε διπλή ευκαιρία για να επιστρέψει στη φάση των ομίλων μία ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χάρη στην πρωτιά της στα περσινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ την άρπαξε την ευκαιρία και την έκανε την πρώτη υπέρβασή της αποκλείοντας από τους ομίλους της Μπριζ, αλλά δεν έμεινε εκεί. Δεν αισθάνθηκε ότι την έκανε την δουλειά και λειτούργησε ως μεγάλη ομάδα που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Η κλήρωση την έφερε σε τέτοια θέση που θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση και στους 32, να παίξει δηλαδή και την Ανοιξη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι απλό, δεν είναι μικρό. Πανευρωπαικά αμφιβάλλω, για να μην γράψω ότι είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί ομάδα με την βαθμολογία της ΑΕΚ, (ξεκίνησε κάτω από την θέση 200) και να βρεθεί να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα νοκ άουτ της Ανοιξης.

Βεβαίως η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε ακόμη, δεν την έκανε την δουλειά, αλλά εκείνο που έκανε, είναι να μπει σε θέση φαβορί. Πλέον η Ενωση χρειάζεται να κάνει το απλό, δύο νίκες στο ΟΑΚΑ με Αούστρια και Ριέκα και οι εννιά πόντοι θα είναι πιθανότατα αρκετοί για να την στείλουν στα νοκ άουτ. Και θα έχει μία ακόμη ευκαιρία αν πάει κάτι στραβά, στην Βιέννη με την Αούστρια και μπόνους τα δύο ματς με την Μίλαν, αυτά που θα την κάνουν να νιώσει ξανά σπουδαία, ξανά όσο μεγάλη είναι.

Η ΑΕΚ με την πρόκριση επί της Μπριζ και με το νίκη στην Ριέκα μεγαλώνει αφάνταστα ως μέγεθος. Δύο νίκες που αν γίνουν τα αυτονόητα στη συνέχεια θα φέρουν στα ταμεία της ίσως και πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, δύο νίκες που της επιτρέπουν να σκέφτεται ότι μετά τα ματς με την Μίλαν, μπορεί στα τέλη του Φλεβάρη να παίξει άλλα δύο με την Αρσεναλ για παράδειγμα, να μεγαλώσει κι’ άλλο. Αυτές οι βραδιές είναι που θα στείλουν στο ΟΑΚΑ εκτός από 50 χιλιάδες κόσμο και δεκάδες σκάουτερ που θα ξαναβάλουν στα μπλοκάκια τους το όνομα ΑΕΚ, αυτές είναι οι βραδιές που θα εκτοξεύσουν την αξία του Μάνταλου, του Σιμόες, του Βράνιες (τι δώρο είναι αυτός για την ΑΕΚ), αυτές είναι οι βραδιές που οι φίλοι της θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια.

Εκτός όμως από όλα αυτά η ΑΕΚ θα χτίσει πάνω στην φετινή χρονιά, τις επόμενες. Ναι δεν φτάνει μία σεζόν για να την κάνει ισχυρή, αλλά η πρώτη σεζόν είναι η δύσκολη, αυτή που σε ξαναβάζει στον χάρτη. Η ΑΕΚ πιθανότατα θα χρειάζεται άλλη μία τέτοια του χρόνου για να τινάξει από πάνω της το μαύρο παρελθόν της. Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας, η ΑΕΚ αν φτάσει στους 32 θα είναι πιθανότατα η ομάδα με την μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη φέτος. Όταν ξεκινούσε η σεζόν ήταν κάτω από την θέση 200, με πρόχειρους υπολογισμούς η πρόκριση στους 32 θα σημαίνει ότι θα φτάσει περίπου στη θέση 100! Σχεδόν εκατό, ίσως και περισσότερες θέσεις ανόδου στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Δεν πρόκειται για επιστροφή πρόκειται για εκτόξευση…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.