Μόνο συσπειρωμένος θα γυρίσει σελίδα!

Μόνο συσπειρωμένος θα γυρίσει σελίδα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μόνο συσπειρωμένος θα γυρίσει σελίδα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το νόημα της δήλωσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την έμπρακτη ενότητα που απαιτεί το εγχείρημα, τα χρέη που αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» και αφιερώνει ένα υστερόγραφο στον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης για πρώτη φορά τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα και το σχέδιο του για τον Παναθηναϊκό οργανισμό και έβαλε τέλος μια και καλή στην... μπουρδολογία των τελευταίων ημερών, στα αναληθή σενάρια από άσχετους σε μια εποχή που το διαδίκτυο μπορεί να γιγαντώσει ακόμη και την κάθε φήμη του καφενείου. Σενάρια για «μεγαθήρια» που περιμένουν στην ουρά να επενδύσουν στον σύλλογο και διαψεύστηκαν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Σενάρια που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στην όλη ιστορία και σενάρια που εδώ που τα λέμε δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες από το πουθενά. Μόνο για τον Μπιλ Γκέιτς δεν διαβάσαμε...

Η ιδέα του «PAO FOUNDATION» όπως την περιέγραψε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, δεν είναι η πολυμετοχικότητα του 2017. Ο ίδιος, εξάλλου, το ξεκαθάρισε ότι τα οικονομικά δεδομένα της χώρας δεν του δίνουν την δυνατότητα, όχι μόνο να «μπει» ως ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ αλλά τον αναγκάζουν να σκεφτεί από το επόμενο καλοκαίρι την εμπλοκή του ακόμη και στο μπάσκετ αν συνεχίσει να είναι μοναχικός καβαλάρης. Τίμια και ξεκάθαρα ο «DPG» είπε αυτό που έχει σχεδιάσει για το αύριο του συλλόγου και εδώ που τα λέμε αποτελεί και τον μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό, όσο οι ζάμπλουτοι Άραβες, Κινέζοι, Γιαπωνέζοι και... εξωγήινοι παραμένουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και ο σύλλογος-με εξαίρεση το «εξάστερο» καμάρι του- βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Για να γυρίσει σελίδα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την μεγαλύτερη συσπείρωση που έχει εμφανίσει ποτέ στην τεράστια ιστορία του. Χρειάζεται ενότητα που όμοια δεν έχει ξαναζήσει, χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη του κάθε φιλάθλου. Είτε αυτός θα μπορεί να διαθέσει 20 ευρώ τον χρόνο, είτε 500.000. Επί της ουσίας και προφανώς σε ένα πολύ πιο δουλεμένο, διευρυμένο και μελετημένο πλαίσιο, το «PAO FOUNDATION» έχει την κεντρική ιδέα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Με μία τεράστα διαφορά, που έχει να κάνει, φυσικά, με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που τόσο η οικογένεια του όσο και εκείνος έχουν συνδέσει την ζωή τους με τον Παναθηναϊκό και την γιγάντωση του μπασκετικού τμήματος. Ενός ανθρώπου που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πλατιά μάζα των φίλων του συλλόγου, ενός ανθρώπου που έχει το ειδικό βάρος να συσπειρώσει και να ηγηθεί της νέας εποχής. Κάτι, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του και τα δεκάδες εκατομμύρια που έβαλε και... πέταξε με τις επιλογές του στα σκουπίδια, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν το «είχε» στο πακέτο του όταν ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια το 2012.

Δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει παραπάνω από 10.000 οπαδούς(άξιοι συγχαρητήριων γιατί δεν γύρισαν την πλάτη στην πιο δύσκολη εποχή του κλαμπ), έχοντας φυσικά να αντιμετωπίσει την παντελή έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας των Ελλήνων φιλάθλων που έχουν μάθει στο «κάνε μεταγραφές να έρθω γήπεδο» και στο «σιγά μην βάλω εγώ λεφτά στην ομάδα, να βάλουν οι λεφτάδες». Λες και τα εκατοντάδεις χιλιάδες μέλη της Μπαρτσελόνα, της Ατλέτι, της Ρεάλ, την Ντόρντμουντ, της Μπόκα και πάει λέγοντας, είναι οι χαζοί και εμείς εδώ είμαστε οι έξυπνοι. Αυτοί είναι τα «θύματα» και εμείς οι μάγκες.

Το έχουμε επαναλάβει και άλλες φορές. Κανένας μεγάλος σύλλογος στον κόσμο δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικό restart χωρίς την έμπρακτη στήριξη των οπαδών του και χωρίς την έλλειψη ενός ξεκάθαρου εταιρικού και ποδοσφαιρικού project. Εκτός και αν εμφανίστηκαν τεράστιοι επενδυτές που στην προκειμένη περίπτωση ακόμη τους περιμένουμε και όσο τους περιμένουμε το Τριφύλλάκι βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αχαρτογράφητα για την ιστορία του νερά!

Για να επιστρέψουμε στο... ψητό. Αν ο Γιαννακόπουλος, ερμηνεύοντας την δήλωσή του, δεν στηριχθεί από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια του, αν ο κόσμος δεν συστρατευθεί στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός σελίδα δεν θα γυρίσει. Είναι πολύ απλό. Το υπόλοιπο «ζουμί» της τοποθέτησής του έχει να κάνει με τα χρέη. Για το «κλειδί» της ιστορίας έχουμε αναφερθεί από την πρώτη μέρα. Τόσο στο ρεπορτάζ όσο και στο blog, με την επιβεβαίωση να είναι άμεση! Τα χρέη της ΠΑΕ αποτελούν αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο «αγκάθι»(αν υποθέσουμε πως ο Δημήτρης βρει την ανταπόκριση που θέλει) για να φτάσουμε στην συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

1)Την δέσμευση του Αλαφούζου σύμφωνα με την διαρροή από την πλευρά Γιαννακόπουλου, να παραδώσει «καθαρή» την ΠΑΕ από χρέη στο «PAO FOUNDATION».

2)Την διαρροή των προηγούμενων ημερών από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ πως σκοπεύει να αναλάβει ένα κομμάτι των χρεών της εταιρίας. Από το «καθαρή» μέχρι το «ένα κομμάτι» είναι κάμποσα εκατομμύρια δρόμος, τον ακριβή αριθμό των οποίων, δεν μπορούμε να τον γνωρίζουμε.

Μακάρι η όποια διαφορά να γεφυρωθεί, μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή το συντομότερο δυνατό και η διαπραγμάτευση να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στα πλαίσια που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το τελευταίο που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, είναι από έναν νέο «εμφύλιο», από κόντρες και από διχόνοια.

Μακάρι η μοναδική υπαρκτή προοπτική να προχωρήσει γιατί σε αντίθετη περίπτωση με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα χειρότερα δεν τα έχει ζήσει ο Παναθηναϊκός...

Υ.Γ1: Οι αναγνώστες τούτης της γωνιάς θα θυμάστε ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Από τα παιδικά μας χρόνια, για όσα σήμαινε τότε ο «Λύμπε» για τον Παναθηναϊκό. Οι έξι μήνες στην θέση του τεχνικού διευθυντή και το έργο που έκανε χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για τα δεδομένα του συλλόγου, μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο την εκτίμηση και τον θαυμασμό για αυτό τον άνθρωπο, με αποκορύφωμα την στάση του στο ξεπούλημα του Μάρκους Μπεργκ.

Και ίσως για αυτό να μας ενόχλησε περισσότερο το unfair του με το ιατρικό επιτελείο που πήγε σύσσωμο στην «Ένωση». Γιατί υπέπεσε σε unfair ο νέος διευθυντής της ΑΕΚ. Σε όλα τα επίπεδα. Αν νιώθεις και αν πονάς για αυτή την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό όπως έλεγες λίγες μέρες πριν φύγεις στους οπαδούς, μετά από τρεις μήνες δεν «ξηλώνεις» το τιμ κατά την διάρκεια αγωνιστικών υποχρεώσεων, δεν αφήνεις ξεκρέμαστο τον Μαρίνο και τον Χριστόφορο, δεν δημιουργείς τόσο μεγάλο πρόβλημα σε μία ομάδα που ο κόσμος της εξακολουθεί να σε έχει «ψηλά».

Κρίμα...

ΥΓ.2: Η ανίερη συμμαχία έχει αρχίσει και προκαλεί τάσεις για εμετό σε όποιον γνωρίζει τι εστί Παναθηναϊκός. Η μεγαλύτερη κατάντια, όμως, δεν είναι της ΠΑΕ. Είναι των ανθρώπων από την... απέναντι πλευρά που δημόσια παίρνουν το μέρος του «τριφυλλιού», όντας απόλυτα υποτακτικοί στην νέα εποχή. Τι άλλο θα δούμε ρε σε αυτή την πιάτσα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.