Κακό ματς από τον Χάσι, αλλά μέχρι εκεί!

Κακό ματς από τον Χάσι, αλλά μέχρι εκεί!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Κακό ματς από τον Χάσι, αλλά μέχρι εκεί!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος αποδίδει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της ήττας του Ολυμπιακού στον προπονητή του, αλλά δεν ασπάζεται την ισοπέδωση που διαπιστώνει ότι κυριαρχεί…

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Αν δεν είχα ακούσει τον Χάσι όλη την εβδομάδα να μιλά για το ματς με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας θα έλεγα ότι «πιάστηκε αδιάβαστος», όπως είπαν πολλοί. Ομως τον είχα ακούσει να μιλά για αυτήν και για το πόσο μπορεί να σε σκοτώσει αν της δώσεις χώρο, και για το πόσο πρέπει να είναι προσεκτικός ο Ολυμπιακός και για το πόσο διαφορετικό είναι αυτό το ματς από αυτά του πρωταθλήματος και για το ότι δεν θα βάλει 10 αμυντικούς μεν, αλλά θα παίξει διαφορετικά και θα προσέξουν πολύ τα ανασταλτικά καθήκοντά τους οι παίκτες του.

Τα είπε όλα αυτά ο Χάσι, όπως είπε, ενώ ήξερε ότι επί της ουσίας είναι τελικός, ότι δεν είναι τέτοιος, γιατί έβλεπε ότι αν η ομάδα και ο κόσμος μπουν στο Καραϊσκάκη με την λογική «νίκη ή καταστροφή», τότε η καταστροφή θα ήταν προ των πυλών.

Θα μου πείτε βέβαια αφού ο Χάσι τα ήξερε όλα αυτά γιατί παρέταξε αυτή την ενδεκάδα. Γιατί ενώ τα ρεπορτάζ όλη την εβδομάδα έλεγαν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού σκεφτόταν να αλλάξει το σύστημα και να παίξει 4-3-3 (όπως ακριβώς στο δεύτερο ημίχρονο) με τον Ζντιέλαρ κόφτη και χωρίς επιθετικό μέσο, δεν το έκανε τελικά; Είναι ένα καλό ερώτημα τι τον έκανε τελικά να πάρει το ρίσκο να δοκιμάσει να φάει το τυρί από την φάκα, πιστεύοντας ότι δεν θα πιαστεί, ενώ την φάκα την είχε δει…

Για να τα λέμε όμως και όλα όπως είναι, γιατί στην Ελλάδα τα υπερεκτιμάμε όλα ή και τα υποτιμάμε, ο Ολυμπιακός στο τέλος της ημέρας έχασε από μία πολύ καλύτερη ομάδα από αυτόν. Ο βασικός κορμός της Σπόρτινγκ είναι δύο – τριών ετών και όχι δύο τριών εβδομάδων και έχει σαφώς καλύτερους παίκτες και ακόμη και γι' αυτούς που μιλούν για τα μπάτζετ, έχει και σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ.

Στην Ελλάδα πάθαμε σοκ και ορθώς με την πώληση του Ρέτσου έναντι 22 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που στην Σπόρτινγκ με μεγάλη ευκολία έτριψαν στα μούτρα τα 35 εκατ. ευρώ της Γουέστ Χαμ για την παραχώρηση του Καρβάλιο και τον κράτησαν. Και επίσης αν θέλουμε να μπούμε σε αυτό το αχρείαστο και χωρίς νόημα τριπάκι που μπαίνουν όλοι, ο Ολυμπιακός σήμερα δεν έχει παίκτη στην ομάδα που αν πει ότι θα τον πουλήσει 50 εκατ. ευρώ θα εμφανιστούν καμιά δεκαριά να τον αγοράσουν, η Σπόρτινγκ έχει τον Ζέλσον Μαρτίνς.

Η Σπόρτινγκ με τον Ζεσούς στον πάγκο, όχι τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια, έχει υπέροχη ομάδα. Αλλά εκεί κάνουν υπομονή, δεν τον έδιωξαν πέρυσι, επειδή ήθελαν πρωτάθλημα, αλλά βγήκαν τρίτοι. Δεν τον έδιωξαν καν όταν τερμάτισε τέταρτος στον περσινό όμιλο, πίσω και από την Λέγκια. Ας μην πω που θα ήταν ο Χάσι και ο κάθε Χάσι, αν έβγαινε τέταρτος σε όμιλο με την Λέγκια.

Η Σπόρτινγκ λοιπόν, για να επιστρέψω στην γνώμη μου, ότι είναι υπέροχη ομάδα, το δείχνει σε κάθε ευκαιρία στο χορτάρι. Και δεν θα θυμίσω το εύκολο για να επαναφέρω στη μνήμη σας, 1-5 προ τριών εβδομάδων με την Στεάουα Βουκουρεστίου για τα πλέι οφ, όπου όπως και στο Καραϊσκάκη η Σπόρτινγκ αδικείται από εκείνο το 1-5 (θα μπορούσε να ήταν και 1-10), αλλά θα μιλήσω για το περσινό Ρεάλ Μαδρίτης – Σπόρτινγκ 2-1 στην πρεμιέρα των ομίλων, το οποίο μέχρι το 89’ ήταν 0-1! Όπως το ακούτε στο 89’ στο «Μπερναμπέου» η Σπόρτινγκ πέρυσι τέτοια εποχή, νικούσε την πανίσχυρη Ρεάλ που τα πήρε όλα μέσα στη χρονιά, με 1-0 κάνοντας απίθανη εμφάνιση. Στο 89’ ο Ρονάλντο και στο 94’ ο Μοράτα έδωσαν τη νίκη στην Ρεάλ. Και δεν ήταν τυχαίο, γιατί και στο δεύτερο παιχνίδι με την Ρεάλ στην Λισσαβώνα η Σπόρτινγκ έχασε και πάλι με 2-1 και πάλι χωρίς να το αξίζει με γκολ του Μπενζεμά στο 87’!

Η Σπόρτινγκ ως ομάδα είναι εξαιρετικά δουλεμένη και στην κόντρα επίθεση από τις 5-6 καλύτερες στην Ευρώπη, έχει όμως μία μεγάλη, πολύ μεγάλη αδυναμία. Αν δεν την είχε θα έγραφα ότι θα πάρει το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία φέτος γιατί ως ομάδα είναι καλύτερη από την Πόρτο και την Μπενφίκα, θα έγραφα ότι έχει αρκετές πιθανότητες να αφήσει έξω την Γιουβέντους και να περάσει αυτή ως δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα από τον φετινό όμιλο. Δεν τα γράφω όμως επειδή αυτή η ομάδα λυγίζει πολύ εύκολα στην πίεση. Δεν έχει μέταλλο ρε παιδί μου. Αν την πιέσεις, αν την αγχώσεις, αν της χαλάσεις το μυαλό, διαλύεται, καταρρέει. Από την Ρεάλ έφαγε και το δεύτερο γκολ, πολύ απλά επειδή έφαγε το πρώτο. Το ότι έχασαν τη νίκη στο 89’ στο Μπερναμπέου τους έκανε να χάσουν και τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις. Δεν το άντεξαν.

Πραγματικά το πιστεύω ότι αν ο πολύ κατώτερος Ολυμπιακός είχε κάνει το 2-3 με τον Πάρντο στο 85’ και όχι στο 90+2, η Σπόρτινγκ δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει στο Καραϊσκάκη, θα είχε ισοφαριστεί ακόμη κι’ αν το έβαζαν μόνοι τους το 3-3… Ισως σε αυτό να φταίει λίγο και ο Ζεσούς που αν και είναι πολύ σπουδαίος προπονητής, στην πίεση λυγίζει. Αν δείτε πόσους «δικούς» του τίτλους έχει χάσει στην καριέρα του από την πίεση της τελευταίας στιγμής ή από την λιγοψυχία στο παρά ένα, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, είναι πράγματι παράξενο που ο Χάσι, ενώ το φώναζε όλη την εβδομάδα ότι θα εμφανίσει έναν συντηρητικό Ολυμπιακό στην προσέγγιση του ματς, δεν τον εμφάνισε. Και ασφαλώς κανείς δεν πρόλαβε να δει τι είχε στο μυαλό του με τον Ολυμπιακό να κυνηγά το σκορ από τα 70 δευτερόλεπτα και κυρίως να είναι πίσω με 2-0 στο 12’, αλλά αυτό με την Σπόρτινγκ θα μπορούσε να συμβεί, το ξέραμε εκ των προτέρων, ότι αν αυτοί έβρισκαν πρώτοι γκολ, είτε στο 1’, είτε στο 10’, είτε στο 30’, τότε το βράδυ θα μπορούσε να είναι εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Το ήξερε και ο Χάσι, αλλά την πάτησε.

Αυτό όμως δεν το καθιστά, τον Χάσι, προπονητή που δεν ξέρει, δεν βλέπει, δεν διαβάζει. Εδώ, σε αυτή τη στήλη, έγραφα μετά την πρόκριση επί της Ριέκα ότι ήταν έργο Χάσι η είσοδός του Ολυμπιακού στους ομίλους, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι είναι μεγάλος προπονητής και ότι θα χρειαστεί αρκετός ακόμη χρόνος για να το καταλάβουμε αυτό. Ετσι λοιπόν και τώρα γράφω ότι το γεγονός ότι η ήττα από την Σπόρτινγκ έχει την δική του σφραγίδα, δεν σημαίνει ότι είναι προπονητής που δεν στρίβει, ή δεν κάνει ή δεν ξέρω κι’ εγώ τι…

Υ.Γ. Επειδή μερικές φορές στην Ελλάδα δεν εκτιμάμε τα δικά μας παιδιά, γράφω αυτό το υστερόγραφο. Θεωρώ λίγο υπερβολικό τον θαυμασμό προς τον Πάρντο και την κουβέντα που άνοιξε ότι θα έπρεπε να παίξει βασικός. Θεωρώ γενικά υπερβολικό όλο αυτό που συνήθως συμβαίνει εδώ, όπου όσοι μένουν στον πάγκο είναι πάντα οι καλύτεροι μετά από μία ήττα. Αλλά νομίζω μετά από εκείνη την εμφάνιση του Σιώπη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός, ο Ελληνας αμυντικός χαφ θα έπρεπε να είχε μείνει στο ρόστερ. Κι’ αν είχε μείνει πιστεύω με την Σπόρτινγκ ο Χάσι θα το είχε σκεφτεί να τον βάλει βασικό και να είχε παίξει με 4-3-3 αφήνοντας στον πάγκο τον Μάριν ή τον Φορτούνη. Ο Χάσι δεν έχει άλλο τέτοιου τύπου εξάρι, πλην του Ρομαό, τον οποίο… αναγκαστικά βάζει στο κέντρο της άμυνας. Και επειδή ο Σιώπης είναι πλέον στον Πανιώνιο, στο επόμενο ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο, (ο Βούκοβιτς δεν θα έχει επιστρέψει), καταθέτω την ιδέα ότι ίσως και να είναι προτιμότερο να παίξει ο Νικολάου στόπερ δίπλα στον Ενχελς και να παίξει με κανονικό εξάρι τον Ρομαό, ο Ολυμπιακός. Ναι, ο Νικολάου, ο μικρός, όπως μικρός ήταν και ο Ρέτσος, ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες. Αλλά πριν από το Τορίνο να έχει πάρει ένα δύο ματς στα πόδια του. Με τον Αστέρα το Σάββατο για παράδειγμα και αυτό με τον Κισσαμικό για το Κύπελλο το δεύτερο. Να δούμε και σε τι κατάσταση είναι και κυρίως να βρει ρυθμό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.