Από τον Χατζηισαΐα έως τον Λισγάρα και τον Ντουμπιά…

Από τον Χατζηισαΐα έως τον Λισγάρα και τον Ντουμπιά…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Από τον Χατζηισαΐα έως τον Λισγάρα και τον Ντουμπιά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία μεγάλη αδυναμία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που ήδη του κοστίζει πολύ ακριβά.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Τότεναμ – Ντόρτμουντ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μπορεί μία στημένη φάση στο πρώτο λεπτό του πρώτου αγώνα σου στο Τσάμπιονς Λιγκ να σου κάνει απίστευτη κι ίσως ανεπανόρθωτη ζημιά; Ατυχώς, ναι.

Μόνο που το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι άλλο: Κακές αντιδράσεις της ομάδας, συνολικά κι ατομικά, σε τέτοιες στημένες φάσεις υπάρχουν σε σχεδόν κάθε παιχνίδι της!!! Είναι έως κι…εξοργιστικό, αλλά η σχετική διαπίστωση ισχύει απολύτως! Δεν φτάσαμε τυχαία στο γκολ του Ντουμπιά. Από τα φιλικά είχε φανεί η αδυναμία κι ενίοτε κι η κακή οργάνωση της ομάδας στις στατικές φάσεις του αντίπαλου. Από το γκολ του στόπερ Χατζηισαΐα σε κόρνερ του Ατρόμητου στο 88΄ του φιλικού στο Περιστέρι (τελικό 1-0)…

Εάν επιχειρήσει κάποιος να κάνει μία συρραφή φάσεων και την παρουσιάσει σε βίντεο, πραγματικά θα απογοητευθεί από την εικόνα του Ολυμπιακού στον τρόπο που αμύνεται σε κόρνερ, φάουλ, αλλά και…αράουτ!

Στο Βελιγράδι, το 2-2 δεν έγινε στο 73’ επειδή η κεφαλιά του στόπερ Όστοϊτς σε εκτέλεση φάουλ έφυγε σύρριζα άουτ με τον Καπίνο εξουδετερωμένο.

Με τη Λάρισα το 2-2 δεν έγινε στο 73’ επειδή ο Καπίνο έκανε σωτήρια επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του στόπερ Ζίσιτς από εκτέλεση κόρνερ.

Στη Ριέκα το 1-1 δεν έγινε στο 90’ επειδή η κεφαλιά του Χέμπερ σε εκτέλεση φάουλ πέρασε ελάχιστα άουτ με τον Καπίνο ακινητοποιημένο.

Με τη Λαμία το 1-1 δεν έγινε στο 34’ επειδή η κεφαλιά του Βουό έστειλε στην μπάλα στο δοκάρι σε εκτέλεση αράουτ, δυνατού σαν κόρνερ.

Με την Ξάνθη το 1-1 έγινε όμως στο 43’ με την κεφαλιά του Λισγάρα σαν συνέχεια εκτέλεσης κόρνερ.

Και με την Σπόρτινγκ το 1-0 έγινε στο 2’ με την κεφαλιά του Ντουμπιά σε εκτέλεση φάουλ.

Καταγράφω τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις-ατυχώς είναι κι άλλες.

Μόλις χθες η Σπόρτινγκ εκ τύχης δεν έκανε το 4-0 σε διπλή φάση στο 88’, πρώτα από δυνατό αράουτ και μετά από κόρνερ! Στην πρώτη περίπτωση έσωσε ο Καπίνο το κοντινό σουτ, στη δεύτερη έσωσε το…δοκάρι στην κεφαλιά του Ντοστ, που είχε νικήσει τον Ζιλέ…

Μόλις το Σάββατο, στην Ξάνθη, στο 65’ ο αριστερός μπακ Κασάδο είχε αστοχήσει σε κεφαλιά του από εκτέλεση κόρνερ, όντας εντελώς μαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι!

Εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός, που κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση. Αφενός μεν ήττες σε προσωπικές εναέριες μονομαχίες (π.χ. ήταν πολλές οι χαμένες κεφαλιές του Ρέτσου στις καταγραφείσες φάσεις), αφετέρου δε συνολικά κακές τοποθετήσεις, αλλά και κακοί υπολογισμοί ατομικά (βλέπε π.χ. Καπίνο στα γκολ Λισγάρα και Ντουμπιά).

Δυστυχώς δεν υπάρχει μία αιτία. Παράδειγμα, η ακατανόητη αντίδραση του Οτζίτζα στα καθοριστικά γκολ της Ξάνθης (1-1) και της Σπόρτινγκ (0-1).

Το Σάββατο σπεύδει να φύγει μακριά από τη φάση κι αφήνει τρεις αντίπαλους μόνο με τον Ένγκελς! Άραγε, ο ένας πήγε να τραβηχτεί για οφσάϊντ κι ο άλλος κόλλησε πίσω; Δεν το κατάλαβα ποτέ.

Και την Τρίτη ενώ όλη η υπόλοιπη άμυνα έχει τραβηχτεί για το οφσάϊντ αυτός κολλάει πίσω (!) και καλύπτει και τον σκόρερ, αλλά και τον Κοάτες (που κάνει φάουλ στον Καπίνο, αλλά νομίζω ότι πρώτα παίρνει την κεφαλιά ο Ντουμπιά). Με το πιο επώδυνο να είναι ότι την εκτέλεση του φάουλ ο Κοάτες φάνηκε σαν να ήταν ούτως η, άλλως αμαρκάριστος!

Όταν ο καλύτερος σου κι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες σου κάνει τέτοιες κινήσεις στα δύο γκολ που σε σκοτώνουν σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, πρέπει να ψαχτείς πολύ. Γιατί είναι φανερό ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη συντονισμού και συγχρονισμού στην ομάδα σου ακόμη και στα πιο βασικά, όπως είναι η αντιμετώπιση στα στημένα. Με το πρόβλημα στις συγκεκριμένες φάσεις να επιτείνεται όταν δεν σου δίνει και τις λύσεις που θα περίμενες ο τερματοφύλακας σου.

Και δουλεύεις ήδη τρεις μήνες. Προφανώς όχι επαρκώς, έστω με την παραδοχή της πραγματικότητας ότι έχεις τη δικαιολογία των πολλών αλλαγών, ακόμη και της τελευταίας στιγμής, στο ρόστερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.