Σιόντης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τον εαυτό του»

Νίκος Μαρούδας
Σιόντης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τον εαυτό του»

bet365

Η Κέρκυρα κέρδισε τον Παναθηναϊκό την Κυριακή και ο Στέφανος Σιόντης, μίλησε στο gazzetta.gr για την εικόνα του «τριφυλλιού» που τον στεναχωρεί και φυσικά για τη νίκη της ομάδας του.

Έχει περάσει πολλά χρόνια στην Παιανία μιας και είναι δημιούργημα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Έχει φορέσει και την φανέλα της πρώτης ομάδας, αγαπάει τους «πράσινους» και δεν το έχει κρύψει ποτέ, αλλά την Κυριακή ήταν αντίπαλος. Ο Στέφανος Σιόντης, μία μέρα μετά την μεγάλη νίκη της Κέρκυρας επί του «τριφυλλιού» μίλησε στο gazzetta.gr για το τρίποντο αυτό, αλλά και τα όσα περνάει η ομάδα που μεγάλωσε και ελπίζει να αλλάξουν...

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

«Παίξαμε με ψυχή, δείξαμε να το θέλουμε περισσότερο»

Ο Έλληνας μέσος, που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Κέρκυρα, τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε με μεγάλη ψυχή και έδειξε να θέλει τη νίκη περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Επίσης, δεν έκρυψε πως οι «Φαίακες» πίστευαν πως μπορούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Η Κέρκυρα πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι που θέλατε πολύ μετά τις δύο ήττες τις πρώτες αγωνιστικές;

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε ένα restart και το γεγονός πως ήρθε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδας μας δίνει ακόμα περισσότερη ψυχολογία. Πάνω σε αυτή τη νίκη θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε για τη συνέχεια».

Τι ήταν αυτό που έπαιξε πιο σημαντικό ρόλο ώστε να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη την Κυριακή;

«Το κακό ξεκίνημα μας είχε επηρεάσει. Θέλαμε μετά την διακοπή να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μπήκαμε πολύ αποφασισμένοι στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Είχαμε μιλήσει πριν για το πάθος και τη συνοχή που θα έπρεπε να έχουμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και κάπως έτσι καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Πιστεύατε πως θα πάρετε μια τόσο μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Το θέλαμε πολύ και πιστεύαμε ότι μπορούμε. Είχαμε πει πως έπρεπε να είμαστε αποφασισμένοι. Βοήθησε πολύ που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν και στο καλύτερό του βράδυ και στο τέλος κέρδισε η ομάδα που το ήθελε πιο πολύ».

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό και να είναι στην Ευρώπη»

Φυσικά, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν ποδοσφαιριστή που είναι Παναθηναϊκός κι έχει ζήσει χρόνια στην Παιανία, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την εικόνα του «τριφυλλιού». Ο Σιόντης, αν και πιστεύει πως με τον καιρό οι «πράσινοι» θα ανέβουν και θα γίνουν καλύτεροι, δεν κρύβει την απογοήτευσή του. Σαν φίλος της ομάδας ζητά από τους ιθύνοντες να βρουν τι φταίει και ελπίζει να αλλάξει αυτή η εικόνα, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Περίμενες να δεις έναν τόσο κακό Παναθηναϊκό;

«Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός ξαφνιάστηκε από τον αγωνιστικό χώρο και το πόσο δυνατά μπήκαμε εμείς στο παιχνίδι. Περίμενε να είμαστε λίγο πιο παθητικοί, εμείς κοιτάξαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ολιγωρία όσο περισσότερο μπορούμε. Κάναμε το γκολ, θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει ακόμα ένα γκολ με το δοκάρι και μετά προσπαθήσαμε να κλείσουμε καλά τους χώρους. Με την πάροδο του χρόνου θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα είναι όλο και καλύτερος, έχει κάνει κάποιες ποιοτικές προσθήκες και πιστεύω θα ανεβάζει συνέχεια ρυθμούς».

Έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό, στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα. Δεν έχει κρύψει πως είναι η ομάδα που αγαπάς... Σε στεναχωρεί να βλέπεις να υπάρχει αυτή η κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά στην ομάδα;

«Σίγουρα είμαι δεμένος με την ομάδα του Παναθηναϊκού, μεγάλωσα εκεί και στις εγκαταστάσεις της Παιανίας... Δεν είναι ο Παναθηναϊκός έτσι όπως θα ήθελε ο κάθε φίλαθλος και κάθε οπαδός να τον βλέπει. Πρέπει να κοιτάξουν όλοι οι ιθύνοντες να δουν τι μπορεί να γίνει ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι μεγάλος όπως ήταν. Να βρουν τα λάθη που έχουν γίνει ώστε να διορθωθούν, γιατί ο Παναθηναϊκός αντιπροσωπεύει πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων οπαδών και σίγουρα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός. Η θέση του Παναθηναϊκού είναι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στην Ευρώπη και όχι να παλεύει με τα προβλήματα».

Έχει ελπίδες για να επιστρέψει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ή πλέον έχει χαθεί κάθε ελπίδα;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τον εαυτό του. Να βρει ένα αγωνιστικό πρόσωπο, μια αγωνιστική ταυτότητα ώστε να μπορεί να κυριαρχεί στα παιχνίδια και σιγά σιγά να καταφέρει να καλύψει το χαμένο έδαφος και την φετινή χρονιά να αναζητήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι πολύ νωρίς, τρεις αγωνιστικές έχουν παιχτεί, είχε να καλύψει και το -2 βέβαια... Νομίζω πάντα υπάρχει χρόνος, τουλάχιστον πρέπει να καλυτερέψει την εικόνα του».

«Θα προσπαθήσουμε να τους διαψεύσουμε και φέτος»

Μέχρι και την Κυριακή πολλοί θεωρούσαν την Κέρκυρα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο έμπειρος μέσος όμως, ξεκαθαρίζει πως όπως και πέρσι, όλοι θα προσπαθήσουν να τους διαψεύσουν με μια θέση στην δεκάδα. Επίσης, τονίζει πως κόντρα στον Πλατανιά οι Φαίακες πρέπει να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να έχει αντίκρισμα η νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Μέχρι και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πολλοί σας θεωρούσαν το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Δώσατε μια πρώτη απάντηση με αυτή τη νίκη;

«Τα τελευταία χρόνια το έχουμε συνηθίσει αυτό. Κάθε χρόνο μας δίνουν φαβορί για τον υποβιβασμό. Φροντίζουμε να διαψεύδουμε όσο μπορούμε κάθε χρόνο αυτά τα προγνωστικά. Όχι μόνο τα διαψεύδουμε, αλλά τερματίζουμε και μέσα στην δεκάδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και μόνο έτσι πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά με πίστη στον εαυτό μας και νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για να έχει αντίκρισμα αυτή η νίκη σας, θεωρείς πως το θετικό αποτέλεσμα στα Χανιά είναι μονόδρομος;

«Δεν το συζητάμε αυτό. Η ομάδα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, να πατήσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση και τους πόντους που πήρε. Έχουμε ένα πρόγραμμα με ομάδες στα μέτρα μας τώρα, πάμε να πάρουμε την βαθμολογική συγκομιδή που πρέπει για να είμαστε όλο και πιο άνετοι και να μπορούμε να παίζουμε τα παιχνίδια με λιγότερο άγχος».

Είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Γενικότερα από την αρχή της προετοιμασίας υπήρχε μια αισιοδοξία. Η ομάδα έχει κρατήσει έναν κορμό και έχει κάνει κάποιες καλές προσθήκες. Απλά το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαίωσε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε κόντρα σε κάθε ομάδα, αρκεί να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αυτή η νίκη μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια».

«Νωρίς για να δούμε διαφορές»

Η Κέρκυρα είναι η πρώτη ομάδα που άλλαξε προπονητή μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, όπως μας λέει και ο Σιόντης, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δούμε διαφορές ανάμεσα σε Ελευθερόπουλο και Βοσνιάδη.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης, σας ζήτησε κάτι συγκεκριμένο να κάνετε σε αυτό το παιχνίδι ώστε να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Όταν αλλάζει ένας προπονητής, βάζει την δική του φιλοσοφία. Ο κ. Βοσνιάδης, δεν προσπάθησε να αλλάξει πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο διάστημα. Επικεντρώθηκε σε κάποιες αδυναμίες του αντιπάλου και πως να τις εκμεταλλευτούμε. Μας τόνισε όμως, πως πρέπει να παίξουμε με μεγάλο πάθος αυτό το παιχνίδι, όπως κι έγινε».

Αν και νωρίς, υπάρχουν διαφορές στην Κέρκυρα επί Ελευθερόπουλου, με αυτή του Βοσνιάδη;

«Είναι νομίζω πολύ νωρίς να μιλάμε για διαφορές, ομοιότητες και τέτοια πράγματα. Ο κάθε προπονητής προσπάθησε να δουλέψει στην δική του φιλοσοφία. Ο κ. Βοσνιάδης είναι λίγες μέρες στην ομάδα και νομίζω προσπάθησε αυτός περισσότερο να προσαρμοστεί στο πως έχουμε δουλέψει εμείς μέχρι τώρα και να αλλάξει δυο πράγματα που ήθελε. Ο κ. Ελευθερόπουλος είχε δουλέψει πολύ καλά την ομάδα στην προετοιμασία, ήθελε να αλλάξει λίγο το στιλ και την φιλοσοφία της ομάδας, να περάσει κάποια πράγματα δικά του. Δυστυχώς δεν είχε χρόνο, συνεχίζουμε με τον κ. Βοσνιάδη και νομίζω πως μόνο καλά μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον».

«Ο Ολυμπιακός το προβάδισμα»

Τέλος, ζητήσαμε από τον 30χρονο μέσο, να μας πει πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα. Έχρισε φαβορί για την κατάκτηση τον Ολυμπιακό, ενώ βλέπει μάχη Πανιώνιου, ΠΑΣ Γιάννινα για την Ευρώπη.

Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπεις;

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για την κατάκτησή του, ωστόσο και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα το παλέψει. Όμως, αυτές οι δύο έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός. Ο Παναθηναϊκός, είπαμε, πως έχει μείνει πίσω, από εκεί και πέρα είναι ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν ξεχωρίσει και θα κυνηγήσουν την πεντάδα. Νομίζω πως μπορεί να υπάρξουν και 1-2 εκπλήξεις ακόμα που θα είναι ψηλά και θα κυνηγήσουν. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα ίδια κυβικά και θα δώσουν μάχη για το ποιος θα παλέψει για τον υποβιβασμό και ποιος θα είναι σε καλύτερη μοίρα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα