Yπάρχει ελπίδα για τον Παναθηναϊκό;

Yπάρχει ελπίδα για τον Παναθηναϊκό;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Yπάρχει ελπίδα για τον Παναθηναϊκό;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αναρωτιέται πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ακόμα ο Παναθηναϊκός και να μην αντιδρά κανείς, ενώ σχολιάζει και το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Γουέστ Χαμ – Χάντερσφιλντ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τελικά το βαρέλι του Παναθηναϊκού δεν έχει πάτο! Θα έχει να θυμάται ο οπαδός της ομάδας, ότι στην αρχή του πρωταθλήματος στη σεζόν 2017/18 βρέθηκε μόνος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Και μην σας ξεγελά η αφαίρεση βαθμών με την οποία ξεκίνησε τη νέα σεζόν καθώς με μία απλή ματιά στους τρεις πρώτους αγώνες εξάγεις χρήσιμα συμπεράσματα. Οι «πράσινοι» με αντιπάλους τον Πλατανιά, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα και όχι κάποια άλλη πιο ισχυρή ομάδα, δεν έχουν κερδίσει ακόμα. Μετρούν δύο ισοπαλίες και μία ήττα ενώ έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ κι έχουν δεχθεί δύο!

Τραγικές επιδόσεις που γυρίζουν την ομάδα πίσω στην αρχή της περιόδου 2002-03, όταν με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ο Παναθηναϊκός είχε μία νίκη και τρεις ήττες στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να εκδιωχθεί από την ομάδα κακήν κακώς. Βέβαια γιατί έφυγε και τι οδήγησε την ομάδα σε εκείνα τα αποτελέσμα, είναι πλέον γκοινό μυστικό στις τάξεις του τριφυλλιού.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ο Σάντος και το πέρασμα του από το τριφύλλι, αλλά η τωρινή ομάδα που δείχνει να είναι ανίκανη και ανήμπορη να αντιδράσει... Ο μόνος που δείχνει να παλεύει είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που με εκπληκτική αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, μοιάζει σαν τον Δον Κιχώτη που κυνηγά τους δικούς του ανεμόμυλους.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι από μόνος του, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και παρότι επιμένει να σηκώνει ασπίδα προστασίας γύρω από τους παίκτες και ν' αναλαμβάνει την ευθύνη, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο εγκαταλελειμένος από ποτέ, χωρίς ιδιοκτήτη και χωρίς ικανή διοίκηση. Ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθεί να απέχει από τα δρώμενα της ομάδας και έχει εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας σε άτομα που δεν ξέρουν και δεν μπορούν!

Μοναδική κριτήριο σε κάθε απόφαση, είναι το χαμήλωμα του μπάτζετ και το αποτέλεσμα είναι ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να ελέγξει καταστάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, να είναι απομονωμένος σε κάθε απόφαση της διοργανώτριας αρχής και να δέχεται συνεχώς αρνητικά σφυρίγματα.

Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν οι σπουδαίοι Μπεργκ και Ζέκα και ουδείς αντέδρασε. Στη θέση τους ήρθαν παίκτες δανεικοί, που αναζητούν το αναβάπτισμα της καριέρας τους, αλλά αποτελούν φυσικά μεγάλο στοίχημα και δεν δείχνουν ότι μπορούν να καλύψουν το τεράστιο κενό. Αλλωστε το ποδόσφαιρο είναι όπως και η ζωή, ότι δίνεις, παίρνεις...

Η ομάδα για μία ακόμα χρονιά έμεινε εκτός Ευρώπης και οι παλιές δοξασμένες πορείες και ο... Panathinaikos αποτελούν μακρινές αναμνήσεις! Τα έργα στη Λεωφόρο ουδέποτε προχώρησαν πέρα από κάποιες σουϊτες, το Κορωπί υπολειτουργεί, οι Ακαδημίες δεν λειτουργούν όπως παλιά και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ είναι συνήθως απλήρωτοι.

Και φυσικά, μέσα όλο αυτό τον κυκεώνα, μόνο ως Πρωταπριλιάτικο αστείο ακούγεται η κατασκευή του γηπέδου στο Γουδί που αποτέλεσε μία ακόμα από τις αναρίθμητες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που απλώς ειπώθηκαν αλλά ουδέποτε θα υλοποιηθούν.

Θα με ρωτήσετε γιατί τα λέω όλα αυτά. Απλώς για να υπογραμμίσω τη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο μέσος φίλος του τριφυλλιού, που πλέον δεν έχει καμία όρεξη να παρακολουθήσει την ομάδα, έχει χάσει την ελπίδα του για το μέλλον.

Αυτό πιστεύω λοιπόν, ότι είναι το μεγαλύτερο κακό και επακόλουθο όσων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν ξενερώσει και πλέον γυρίζουν την πλάτη τους στην ποδοσφαιρική ομάδα και σε όσα συμβαίνουν σε αυτήν... Μιλήστε με ανθρώπους που μεγάλωσαν με τον Παναθηναϊκό, πήγαιναν παλιά στο γήπεδο κι έχουν συγκινηθεί και λατρέψει το σύλλογο. Το μόνο που θα πουν, είναι ότι «δεν ασχολούμαι!»

Και δυστυχώς, τίποτα δεν δείχνει ικανό να αντιστρέψει αυτό το ξενέρωμα. Εκτός αν η ΠΑΕ αλλάξει χέρια και την αναλάβει κάποιος που αγαπά την ομάδα και έχει τη βούληση να επενδύσει σε αυτήν. Χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον και είναι σε επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ωστόσο, το άνοιγμα των 25 εκατομμυρίων της ΠΑΕ που αποκάλυψε ο Νίκος Αθανασίου, είναι πραγματικά μεγάλο και θα κρίνει σημαντικά τις εξελίξεις. Αν δεχθεί να καλύψει ο Αλαφούζος ένα σημαντικό ποσό, έχει καλώς, διαφορετικά είναι αποτρεπτικό για όποιον θέλει να επενδύσει στην ομάδα!

Υ. Γ. Εχοντας μεγαλώσει με την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού τη χρυσή τριετία 1984-86 και βλέποντας την παρέα των Καζάζη, Τετζέρη, Ανδρεόπουλο και Γόντικα, μόνο λύπη νιώθω για το κατάντημα της ανδρικής ομάδας που όπως όλα δείχνουν, δεν θα αγωνιστεί στην Α1 λόγω των άδειων ταμείων. Αλλά και εκεί, ουδείς αντιδρά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος