Αυτόν τον τίτλο, ποιος θα τον πάρει;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Αυτόν τον τίτλο, ποιος θα τον πάρει;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος, πιστός στην υπόσχεσή του, ότι θα κάνει τις εκτιμήσεις του μετά το πέρας του μεταγραφικού παζαριού, βλέπει μία μία τις 20 μονομάχους της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Είχα υποσχεθεί ότι τις εκτιμήσεις μου για την εφετινή Πρέμιερ Λιγκ θα τις έκανα αφού ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος όταν και θα είχα όλα τα δεδομένα στα χέρια μου, αφού είναι γνωστό ότι τις τελευταίες εβδομάδες των μεταγραφών στην Αγγλία γίνεται το έλα να δεις...

Υπό αυτή την έννοια βρίσκω πολύ θετική και την απόφαση των Αγγλων να τελειώνουν την μεταγραφική περίοδο τους μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Βεβαίως θα δυσκολέψει αρκετά τις αγγλικές ομάδες με δεδομένο ότι στις υπόλοιπες χώρες δεν θα ισχύσει αυτό και χοντρικά για 20 ημέρες θα μπορούν να πωλήσουν παίκτη αλλά όχι να αγοράσουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουν οι ίδιες.

Στα των εκτιμήσεων λοιπόν, νομίζω ότι τελικά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα και η σειρά των φαβορί παραμένει στα μάτια μου περίπου ίδια με αυτήν που πάνω κάτω είχα σχηματίσει και πριν 20 ημέρες όταν ξεκινούσε η κούρσα του τίτλου.

Η μάχη για τον τίτλο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.
Φαβορί κατά την άποψη μου παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα μικρό προβάδισμα από την Σίτι. Η μεταγραφή του Λουκάκου για τις εντός των συνόρων διοργανώσεις είναι η καλύτερη που έγινε φέτος στην Αγγλία και αυτή του Μάτιτς στα δικά μου μάτια η πιο αποδοτική και απίστευτη γκάφα της Τσέλσι. Αλλαξε τον Μάτιτς με τον Ντρικγουότερ η Τσέλσι και δεν την βρίσκω την λογική, όπως δεν βρίσκω την λογική που έδωσε τον Μάτιτς όχι στη Γιουβέντους αλλά σε άμεση ανταγωνίστρια για τον τίτλο. Ο Μουρίνιο δουλεύει για δεύτερη χρονιά με αυτή την ομάδα και ξέρει πλέον τα πάντα για τους παίκτες του. Η χρονιά του Πογκμπά και του Μιχιταριάν θα είναι πολύ καλύτερη διότι πλέον, όπως έχει φανεί και από τα πρώτα ματς της σεζόν έχουν προσαρμοστεί στην Πρέμιερ και η προσθήκη του Λίντελοφ κι' ας μην έχει φανεί ακόμη, είναι σπουδαία. Μπόνους ο Ζλάταν, ο οποίος θα βοηθήσει πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Μουρίνιο σχεδόν πάντα την δεύτερη χρονιά του σε κάποια ομάδα πετυχαίνει τον στόχο του και παίρνει το πρωτάθλημα, ενώ η εξέλιξη ταλέντων όπως ο Ράσφορντ και ο Μαρσιάλ είναι πιθανό να εντυπωσιάσει φέτος. Η Γιουνάιτεντ είναι στα μάτια μου φαβορί για τον τίτλο και φυσικά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα μείνει φέτος εκτός τετράδας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 1-4

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Δεν ολοκλήρωσε τελικά την μεταγραφή του Αλέξις Σάντσες. Αν το είχε κάνει πιθανότατα θα της έδινα ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου με την συμπολίτισσά της. Τώρα θα την κατατάξω ως δεύτερο φαβορί του τίτλου. Οι προσθήκες στην άμυνα είναι εντυπωσιακές, αλλά όλοι είναι νέοι παίκτες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ με τον Πεπ και θα χρειαστούν χρόνο να αφομοιώσουν τις τακτικές και τον τρόπο του. Οσο περνάει ο χρόνος η Σίτι θα είναι και καλύτερη και αν δεν έχει ζητήματα τραυματισμών είναι πολύ πιθανό να παίξει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία για να μην γράψω στην Ευρώπη. Το ελκυστικότερο όμως δεν είναι πάντα και το αποτελεσματικότερο. Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο στα χαφ μπορούν να κάνουν πολύ ωραία πράγματα... Και αυτή θα είναι σίγουρα στην τετράδα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 1-4

ΤΣΕΛΣΙ
Η πρωταθλήτρια είναι δύσκολο στα μάτια μου να κάνει το back to back. Θα τα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική, αλλά το φινάλε των μεταγραφών με Ζαπακόστα και Ντρινκγουότερ δεν ήταν αυτό που χρειάζονταν. Αντίθετα νομίζω ότι έχει τύχη με τον τρόπο που παίζει κι' ας έχει πολύ δύσκολο όμιλο να πάει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να φτάσει να το διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά νομίζω με σαφώς λιγότερες πιθανότητες από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Τρίτο φαβορί, λόγω εμπειρίας, φανέλας και Κόντε. Εχει το μικρότερο σε βάθος ρόστερ από όλες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μετά τον Μοράτα το χάος στην επίθεση και μεσοεπιθετικά στην πραγματικότητα έχει τρεις λύσεις. Αζάρ, Γουίλιαν, Πέδρο. Λογικά θα είναι τετράδα, αλλά δεν το αποκλείω αν στραβώσει κάτι να μείνει και εκτός αυτής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ 2-5

ΤΟΤΕΝΑΜ
Δεν είναι τελικά κακές οι μεταγραφές που έκανε. Για πρώτη φορά έχει παίκτη για να κάνει τα ρεπό του Κέιν και αυτός είναι ο Γιορέντε. Δεν έχασε τους πρωτοκλασάτους παίκτες της, παρά μόνο τον Γουόκερ, αλλά και εκεί η κάλυψη με την μεταγραφή του Οριέ είναι πολύ καλή. Εχει χημεία, ταλέντο, σπουδαίο προπονητή, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Θα την έβαζα στα φαβορί για τον τίτλο, αλλά όπως είχα γράψει και προσφάτως το “Γουέμπλεϊ” θα είναι μεγάλη πληγή. Φάνηκε άλλωστε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές με την ήττα από την Τσέλσι και την ισοπαλία με την Μπέρνλι. Νομίζω ότι ο στόχος της θα είναι να παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στην πρώτη τετράδα κι' αν το πετύχει θα είναι και σπουδαίο κατόρθωμα...
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 3-6

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η μη ενίσχυση της άμυνας είναι μεγάλη πληγή και η λογική λέει ότι θα δυσκολευτεί πολύ να πάρει πρωτάθλημα με αυτή την αμυντική γραμμή. Η ενίσχυση της μεσοεπιθετικά είναι σημαντική (Σαλάχ, Τσάμπερλέιν, Σολάνκε) και κυρίως σημαντική (και) για την ψυχολογία της ομάδας είναι η παραμονή του Κουτίνιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να παίξει ελκυστικό έως και θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά παραμένει ερωτηματικό η αποτελεσματικότητά της. Δεν το φωνάζουν, αλλά προφανώς στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δύσκολα θα φτάσει σε αυτό, έχοντας φέτος και Ευρώπη που δεν είχε πέρυσι. Δύσκολα όμως θα μείνει και εκτός τετράδας. Είναι και αυτό ένα δείγμα σταθερότητας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 2-5

ΑΡΣΕΝΑΛ
Αν το έβλεπε κανείς ψυχρά η Αρσεναλ τελικά ενισχύθηκε σε σχέση με πέρυσι. Εφυγαν παίκτες μη βασικοί της όπως ο Τσάμπρλέιν ο Γκιμπς και ο Γκαμπριέλ Παουλίστα και ήρθε ένας σπουδαίος σκόρερ ο Λακαζέτ και ένα καλύτερο αριστερό μπακ από αυτά που είχε. Δεν ενισχύθηκε όμως ούτε στο κέντρο της άμυνας, ούτε στο ανασταλτικό χαφ που το είχε πολύ ανάγκη και φυσικά έχει το χειρότερο κλίμα σαν ομάδα από όλες. Ο Αλέξις Σάντσες έμεινε μεν, αλλά επί της ουσίας για να φύγει και κανείς δεν ξέρει την ψυχολογία του. Η αμφισβήτηση στον Βενγκέρ είναι τεράστια τρεις μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του και η εικόνα της ομάδας είναι τέτοια που σε κάνει να πιστεύεις ότι ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν στους εαυτούς τους. Τώρα που τέλειωσε η μεταγραφική περίοδος ίσως ηρεμήσει κάπως, αλλά και πάλι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Ακόμη και η είσοδος στην τετράδα μοιάζει δύσκολη. Μοναδικό πλεονέκτημα ότι είναι η μόνη που δεν έχει Τσάμπιονς Λιγκ και στο Europa o Βενγκέρ θα βάζει αναπληρωματικούς και πιτσιρίκια, τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που μπορεί με κάποιο τρόπο να σφηνωθεί στην τετράδα. Μπορεί όμως και να καταρρεύσει...
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 4-7

Η μάχη της Ευρώπης

ΕΒΕΡΤΟΝ
Καλές μεταγραφές, καλός σχεδιασμός από τον Κούμαν, καλοφτιαγμένη ομάδα που θα είναι απολύτως ανταγωνιστική. Νομίζω όμως ότι δεν έφτασε στο σημείο να μπει στην τετράδα όπως θέλει ο Ολλανδός τεχνικός. Μου μοιάζει πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τρεις από τις παραπάνω ομάδες και να τερματίσει έστω και τέταρτη. Δεν πήρε ικανό αντικαταστάτη του Λουκάκου και φυσικά φέτος θα έχει και το μείον ότι θα παίζει στην Ευρώπη, στο Europa League και ο Κούμαν το υπολογίζει. Πολλοί τραυματίες που θα μείνουν για καιρό ακόμη εκτός, όπως ο Κόλεμαν, ο Μπολάσι, ο Φούνες Μόρι (δεν βάζω τον Μπάρκλεϊ γιατί είναι φευγάτος). Καλή φουρνιά νέων παικτών αλλά με έλλειψη εμπειριών. Ακόμη κι' αν δεν το αποδέχονται το να τερματίσουν πάλι στην πρώτη επτάδα θα είναι πολύ καλό σημάδι για την άνοδο της ομάδας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 5-8

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Αλλαξε προπονητή, διότι θεωρήθηκε ότι ο Κλοντ Πιέλ απέτυχε. Δύσκολο να πεις καλά έκαναν ή κακώς το έκαναν. Ο νέος τεχνικός δεν έχει εμπειρία και δεν είναι σίγουρο χαρτί όπως έμοιαζαν τα προηγούμενα. Καλή η προσθήκη του Χεντ, σπουδαία η παραμονή του Φαν Ντάικ. Αν λύσει το πρόβλημα του γκολ ίσως και να τα καταφέρει να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν τερματίσει πάνω από την 6η θέση θα είναι τεράστια έκπληξη όπως κι' αν τερματίσει κάτω από την 11η.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 7-11

ΛΕΣΤΕΡ
Αυτήν εδώ την κυρία εγώ την πιστεύω. Οχι για να ξαναπάρει πρωτάθλημα ασφαλώς, αυτά γίνονται μία φορά στα 50 χρόνια, αλλά για να κάνει καλή πορεία. Τι σημαίνει καλή πορεία. Ταβάνι το να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League και κατώτερο όριο το να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Είναι απώλεια ο Ντρινκγουότερ, αλλά μπορεί να την καλύψει. Οι υπόλοιποι έμειναν πάλι (Βάρντι, Μαχρέζ) και επιπλέον αποκτήθηκε επιτέλους ένας πολύ καλός στόπερ, ο Χάρι Μαγκουάιρ που καλείται πλέον και στην Εθνική Αγγλίας. Καλή και η προσθήκη του Ιεανάτσο σε μία πολύ γεμάτη επίθεση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 7-10

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος ξεκίνησαν με πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Εκαναν αναλογικά με τα χρήματα που δαπανήθηκαν την καλύτερη και την χειρότερη μεταγραφή του καλοκαιριού στα δικά μου μάτια. Ο Τσιτσαρίτο είναι η καλύτερη. Σέντερ φορ που θα σου βάλει στην Πρέμιερ Λιγκ 15 γκολ και πάνω με 15 εκατ. ευρώ, δεν βρίσκεις με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο. Από την άλλη γιατί έδωσαν σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για να πάρουν Αρναούτοβιτς κανείς δεν κατάλαβε. Δεν κάνει την διαφορά γενικά (μπορεί να την κάνει σε ένα μεμονωμένο ματς) και είναι πάντα πρόβλημα η συμπεριφορά του. Πολύ καλή προσθήκη ο Σαμπαλέτα. Δεν ξέρω που θα φτάσει με τον Μπίλιτς, πόσο θα μείνει ο Μπίλιτς, ποιος θα έρθει αν θα φύγει κ.ο.κ. Το ρόστερ της θα μπορούσε να την βγάλει ακόμη και 7η, αλλά η ατμόσφαιρα δύσκολα θα το επιτρέψει.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 8-12

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜΙΤΣ
Δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί. Τόνι Πιούλις εγγύηση σε αυτό. Ελπίζει ότι φέτος θα είναι η χρονιά του και θα πάει για μεγάλα πράγματα. Δεν έχασε κανένα βασικό και έκανε τρεις τέσσερις καλές μεταγραφές. Καλύτερη όλων ο δανεικός Κρυχόβιακ από την Παρί. Σπουδαία προσθήκη και ο Τζέι Ροντρίγκες, καλή και ο Γκιμπς από την Αρσεναλ. Παρά ταύτα και παρά το πολύ καλό ξεκίνημά της, Ευρώπη δεν μπορεί να βγει.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 9-13

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Την βάζω σε αυτή την κατηγορία γιατί οι ίδιοι τοποθετούν τους στόχους τους σε διαφορετική μοίρα από την παραμονή στην κατηγορία. Πήραν πολύ καλό προπονητή, τον Μάρκο Σίλβα και η δουλειά του φαίνεται. Εκαναν καλές μεταγραφές και νομίζω ότι σε γενικές γραμμές θα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Οχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να περιμένω υπερβάσεις του τύπου έβδομη θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα τερματίσουν μάλλον στην πρώτη δεκάδα και ασφαλώς δεν θα κινδυνεύσουν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 9-13

Η μάχη του υποβιβασμού...

ΣΤΟΟΥΚ
Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία έπρεπε να την βάλω. Το βρίσκω πολύ δύσκολο να πέσει, πολύ δύσκολο να διεκδικήσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάλι κάπου στη μέση θα τερματίσει. Αν μου έλεγες όμως να διαλέξω τι από τα δύο θα συμβεί αναγκαστικά, τότε ανάμεσα σε Ευρώπη και υποβιβασμό θα έπαιρνα το δεύτερο σενάριο. Δεν ενισχύθηκε σημαντικά, δεν με ψήνει η αλλαγή συστήματος κι' ας νίκησε την Αρσεναλ με αυτό.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 10-14

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Και ο προπονητής μου αρέσει και η ομάδα που έχει φτιάξει και οι μεταγραφές που έκανε. Εχει τερματοφύλακα επιτέλους με την προσθήκη του Μπέγκοβιτς, ο Ακε είναι σπουδαία μεταγραφή για τέτοιου είδους ομάδα και ο Ζερμαίν Ντεφό σύντομα θα αρχίσει να βρίσκει δίχτυα. Μπορεί να έχει ξεκινήσει με 3 ήττες στα 3 πρώτα ματς, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα υποβιβαστεί. Ισα ίσα που νομίζω ότι μπορεί να τερματίσει και πιο ψηλά από πέρυσι και να σωθεί και πιο άνετα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 12-16

ΚΡΥΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Το ρόστερ, ειδικά και μετά την προσθήκη του Σακό που πέρυσι την βοήθησε πολύ, δεν είναι για να πέφτει. Θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί κι' άλλο, αλλά δεν το έκανε. Ο προπονητής όμως είναι μεγάλο ερωτηματικό, όπως και η φιλοσοφία του να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα παραμείνει εκεί ο Φρανκ Ντε Μπουρ ή κατά πόσο θα βάλει νερό στο κρασί του και θα παίξει άλλου τύπου ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν μου είναι εύκολο και να κάνω εκτίμηση με δεδομένο ότι σε δύο εβδομάδες μπορεί να έχει άλλον προπονητή και δεν ξέρω ποιος θα είναι αυτός.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 14-18

ΜΠΕΡΝΛΙ
Εχασε τους δύο καλύτερους παίκτες της. Τον κεντρικό αμυντικό Μάικ Κιν που πήγε στην Εβερτον και τον επιθετικό Γκρέι που πήγε στην Γουότφορντ. Δεν ενισχύθηκε σημαντικά, αλλά παραμένει μία ομάδα που σου βγάζει τα συκώτια για να την νικήσεις. Θα κινδυνεύσει σίγουρα, αλλά θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της και φέτος χάρη στον προπονητή της Σον Ντάις και τελικά δίνω περισσότερες πιθανότητες στο να παραμείνει από το να υποβιβαστεί.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 14-18

ΣΟΥΟΝΣΙ
Αυτή δεν έχασε απλώς τους δύο καλύτερους παίκτες της, αλλά αυτούς που την έσωσαν πέρυσι. Ο Σίγκουρτσον και ο Γιορέντε που έφυγαν για Εβερτον και Τότεναμ αντίστοιχα είναι τεράστιες απώλειες για την Σουόνσι που δεν ξέρω αν μπορεί να της αντέξει. Καλές οι μεταγραφές της (Ρενάτο Σάντσες δανεικός από Μπάγερν και Αμπραχαμ δανεικός από Τσέλσι), αν καταφέρουν να αναγεννήσουν και τον Μπονί θα έχουν τύχη. Ο προπονητής είναι καλός, αλλά έχει βουνό μπροστά του. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και εν τέλει θα έλεγα 50 -50 η παραμονή της στην κατηγορία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 16-19

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Αυτή εδώ είναι σαν την Αρσεναλ του βυθού... Τεράστια ομάδα, σπουδαίος κόσμος, αλλά προβληματικό κλίμα με τον τουλάχιστον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη της ομάδας. Μοναδική εγγύηση ο Μπενίτεθ. Σίγουρα η λιγότερο ενισχυμένη ομάδα από τις νεοφώτιστες, δεν έχεις να σταθείς ούτε σε μία προσθήκη που έκανε. Από την άλλη από τις ομάδες που ανέβηκαν είναι με πολύ μεγάλη διαφορά αυτή με την πιο βαριά φανέλα και με την μεγαλύτερη εμπειρία. Δύσκολο να κάνεις εκτίμηση και για αυτήν, διότι είναι δύσκολο να εκτιμήσεις ακόμη και το πόσο θα μείνει ο Μπενίτεθ στον πάγκο της. Περισσότερο από επιθυμία και λιγότερο από εκτίμηση νομίζω ότι δεν θα υποβιβαστεί, αλλά...
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 15-18

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ
Από τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν φέτος είναι αυτή που έκανε μακράν τις καλύτερες μεταγραφές. Το καλό ξεκίνημα δεν λέει κατ' ανάγκη κάτι, άλλωστε και η Χαλ πέρυσι έτσι ξεκίνησε και στο τέλος υποβιβάστηκε άνετα. Οριακά θα εκτιμούσα ότι θα μείνει στην κατηγορία με ποσοστό 51-49%. Παρά ταύτα ασφαλώς θα είναι δύσκολο αν και είναι νοικοκυρεμένη ομάδα και έχει πολύ καλό προπονητή.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 15-18

ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Δεν έχει ούτε το όνομα, ούτε την χάρη, ούτε την εμπειρία, ούτε έκανε τέτοιες μεταγραφές που να σε κάνουν να αισιοδοξείς ότι θα κερδίσει το στοίχημα της παραμονής. Κατά την άποψη μου το πρώτο και μεγαλύτερο φαβορί για να υποβιβαστεί. Ο προπονητής της είναι ικανός και θα το παλέψει, αλλά νομίζω πως δεν φτάνει αυτό. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να τα καταφέρει.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 17-20

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.