Μπεργκ: «Δεν μπορούσα να γυρίσω στην Αθήνα»

Gazzetta team
Μπεργκ: «Δεν μπορούσα να γυρίσω στην Αθήνα»

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για την ζωή στα Εμιράτα και το συμβόλαιό που δεν έβρισκε πουθενά, αποκάλυψε εμμέσως πως είχε συμφωνήσει από τέλη Μαΐου, ενώ απέφυγε να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό.

Δες τη δράση. Μάντεψε ποιος θα τερματίσει πρώτος! ΜΑΥΡΟ ή ΚΙΤΡΙΝΟ (21+);

Σε μία συνέντευξη σχεδόν εφ' όλης της ύλης, ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «παραπάνω βήμα». Και λέμε «σχεδόν», καθώς ο Σουηδός επιθετικός μπορεί να μίλησε για την Αλ Αΐν, τις απολαβές του, το πως είναι η ζωή εκεί και την Εθνική Σουηδίας, όμως δεν είπε κουβέντα για τον Παναθηναϊκό.

Το μοναδικό πράγμα που έμμεσα είπε ήταν οτι προς το παρόν υπάρχει ένα θέμα με την εφορία, το οποίο δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει κάποια πράγματα που θα ήθελε από το σπίτι του. Κάτι, το οποίο στο παρελθόν έχει συμβεί με πολλούς αθλητές, τόσο του ποδοσφαίρου, όσο και του μπάσκετ.

«Θέλαμε να πάμε στην Ελλάδα και να μαζέψουμε ρούχα στο σπίτι μας εκεί. Αλλά αυτό δεν συνέβη, διότι δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, λόγω φορολογικών κανόνων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε να εννοηθεί πως την απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό την είχε πάρει από τα τέλη Μαΐου, πριν καν τελειώσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» στα play offs, με το ματς της Τούμπας να γίνεται στις 31/5.

«Μου φάνηκε σωστό σαν σκέψη από την αρχή και μια καλή επιλογή. Δεν ήμουν πολύ αγχωμένος, αλλά η Al Ain ήθελε να κανονίσει τα πάντα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Μίλησα και με τους Janne Andersson και Peter Wettergren στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα προκριματικά εναντίον της Γαλλίας. Δεν μου είπαν κάτι αρνητικό. Υπήρχαν επίσης κάποιες σκέψεις να περιμένουμε να δούμε κάποιες σοβαρές εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη. Συζητήσαμε μαζί σαν οικογένεια πως θα μπορούσαμε λειτουργικά όλοι να ζήσουμε εδώ μαζί", είπε χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο ματς με την Γαλλία έγινε στις 6 Ιουνίου και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μία τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις από την μία μέρα στην άλλη.

Φυσικά από τις ερωτήσεις, δεν θα μπορούσε να λείψει και αυτή για τις ετήσιες απολαβές του, οι οποίες ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, με τον Μπεργκ να ξεκαθαρίζει πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο, καθώς εκτός από την εξασφάλιση των παιδιών του, ο Σουηδός θέλει να ζει με όλες τις ανέσεις. Κάτι που δεδομένα θα του προσφέρει το ποσό αυτό...

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να αμείβομαι με αυτά τα χρήματα στη Ευρώπη, ακόμη κι αν έπαιζα στην Premier League. Η σύζυγός μου και εγώ το συζητήσαμε αρκετές φορές και καταλήξαμε ότι έχουμε 3 παιδιά και πρέπει να εξασφαλίσουμε το μέλλον τους, την ανάπτυξή τους. Δεν έχουμε ταξιδέψει πουθενά μόνο για τα χρήματα. Είναι σαφές ότι πρέπει να ζούμε το παρόν, αλλά εγώ θέλω να ξοδεύω για μια καλή διαβίωση, για ένα καλό αμάξι και να μπορώ να ταξιδεύω όποτε θέλω και όπου θέλω τη μέρα που θα αποσυρθώ».

Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στη νέα του έδρα, είπε: « Έχουμε ένα σπίτι περίπου 250 τετραγωνικά μέτρα, ήταν η ομάδα που πρότεινε τη συγκεκριμένη κατοικία όπως έκανε και σε άλλους παίκτες. Είναι μια περιφραγμένη περιοχή που έχει τα πάντα: πισίνα, γήπεδο τένις, γυμναστήριο, σκουός. Ακριβώς δίπλα μας υπάρχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό για να παίζουν τα παιδιά. Δεν μπορούν να βγαίνουν έξω για όσο διάστημα θέλουν, γιατί ο ήλιος είναι πολύ ζεστός και δυνατός. Μέσα στο συγκρότημα υπάρχει προσωπικό που εργάζεται ολόκληρο το 24ωρο σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα