Η… προφητεία για τον Ρέτσο κι ένα καλοκαίρι με αρχή εφιάλτη και τέλος όνειρο

Η… προφητεία για τον Ρέτσο κι ένα καλοκαίρι με αρχή εφιάλτη και τέλος όνειρο

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η… προφητεία για τον Ρέτσο κι ένα καλοκαίρι με αρχή εφιάλτη και τέλος όνειρο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τον Ρέτσο, με αφορμή την αναχώρηση του για την Γερμανία.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ιρλανδία - Σερβία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Πολύ πριν ανάψει το θέμα της μεταγραφής του Ρέτσου κι εμφανιστεί η Μπάγερ Λέβερκουζεν κι άλλες ομάδες, σφόδρα ενδιαφερόμενες, είχα γράψει ένα κομμάτι εδώ στο Gazzetta.

Ήταν 14 Ιουνίου, δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες πριν. Ο τίτλος τα έλεγε όλα: «Η αξία του Ρέτσου; 20 εκ. Ευρώ». Δεν είχα βάλει στον τίτλο, επίτηδες, ούτε θαυμαστικό. Ακριβώς για να δείξω ότι δεν υπάρχει καμία έκπληξη!

Εδώ (http://www.gazzetta.gr/football/article/1095904/i-axia-toy-retsoy-20-ek-eyro) είναι το αρθράκι κι απλά το μνημονεύω γιατί θυμάμαι σαν και τώρα τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει. Κι από τα μηνύματα που γράφτηκαν από κάτω, αλλά και γενικότερα, με τοποθετήσεις που έγιναν, με σχόλια που γράφτηκαν κλπ, κλπ.

Αλλά ο χρόνος όλους μας δικαιώνει-η, μας βγάζει λαλάκες. Αυτό που εγώ ήθελα τότε να περάσω ήταν ότι ο Ολυμπιακός θα σκεφτόταν να δώσει μέσα στο καλοκαίρι τον Ρέτσο μόνο αν έρχονταν στο μέϊλ του μία προσφορά με το Νο 2 μπροστά. Όσο κι αν τότε δεν το πίστευε κανείς, η εξέλιξη έδειξε ότι το πράγμα ήταν ακριβώς έτσι. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε γκαραντί 20 εκ. Ευρώ από την πώληση του ταλαντούχου αμυντικού του και κατά πάσα πιθανότητα-βεβαιότητα θα βάλει στο εγγύς μέλλον στο ταμείο του κι άλλα 2 εκ. Ευρώ.

Ακόμη παλιότερα είχα γράψει ένα άλλο κομμάτι για τον Ρέτσο. Εκθείαζα τότε τον χαρακτήρα του, τη σύνδεση του με την οικογένεια του και το πόσο εκτιμούσε και σέβονταν τον Ολυμπιακό, ως τον σύλλογο που τον βοήθησε να προχωρήσει ποδοσφαιρικά. Και να ξέρετε ότι δεν ήταν μόνο το ταλέντο, αλλά κι ο σοβαρός χαρακτήρας, που «έστειλε» το παιδί αυτό, αφενός μεν βασικό στη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και με μεταγραφή-βόμβα στη Νο 3 ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Φαίνεται ο χαρακτήρας κι από τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Όπως π.χ. από τα όσα λέει για τους προπονητές του. Ο Ρέτσος όχι απλά μιλάει για τον Μπέντο, που τον έκανε στέλεχος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, αλλά δεν ξεχνάει ούτε ότι ο Μάρκο τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία το καλοκαίρι του 2016, ούτε ότι ο Βίκτορ αμέσως μετά του έδωσε την ευκαιρία μέσα από τα φιλικά στα οποία τον προτίμησε πολλές φορές, ούτε ότι πρώτα ο Βούζας και μετά ο Λεμονής στο τέλος της περασμένης σεζόν τον καθιέρωσαν ως στόπερ.

Και ναι, πράγματι η θέση του η καλή είναι του στόπερ, όπως φάνηκε κι από το ότι μεταγραφή έκανε τώρα που μονιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας από τον Χάσι-κι είναι φοβερό ότι τον αγόρασε ένας σημαντικός σύλλογος με τόσα εκατομμύρια Ευρώ, έχοντας παίξει σε θέση στόπερ μόλις 17 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του, πέρσι και φέτος! Όμως, είδατε τις δηλώσεις των ανθρώπων της Μπάγερ; Στάθηκαν πολύ στο ότι ο Ρέτσος μπορεί και παίζει σε όλες τις αμυντικογενείς θέσεις της ενδεκάδας. Για να αποδειχθεί ότι του παιδιού του έκανε καλό, που έπαιξε και δεξί μπακ και αριστερό μπακ και στόπερ (δεξί κι αριστερό), αλλά και κόφτης. Εκτιμήθηκε από τους Γερμανούς κι αυτή η ικανότητα του, την στιγμή που εδώ μουρμουρίζαμε γιατί «τον βάζουν μία εδώ και μία εκεί».

Τέλος πάντων, μακάρι να είναι τυχερό το παιδί και να έχει πάνω απ΄ όλα την υγειά του. Γιατί είδαμε πώς τα φέρνει το ποδόσφαιρο. Από εκεί που στην αρχή του καλοκαιριού, στο πρώτο κιόλας φιλικό της σεζόν έτρεχε με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία της Αυστρίας κι ο Χάσι δήλωνε, «τρομάξαμε για την ίδια τη ζωή του», στο τέλος του καλοκαιριού ταξιδεύει για μία ονειρεμένη μεταγραφή στην Γερμανία…

Παρεμπιπτόντως, τώρα που συμμετείχε πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με την Εθνική μας, "κατακυρώθηκε" σε αυτήν και δεν μπορεί πλέον να παίξει στην Εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής, χώρα στην οποία έχει γεννηθεί και που τον πολιορκούσε εδώ και μήνες να αγωνιστεί γι΄αυτήν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.