Ρέτσος: «Έπαιζα τον Λεβαντόφσκι στο FIFA και τώρα θα είναι αντίπαλος» (pics & vids)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ρέτσος: «Έπαιζα τον Λεβαντόφσκι στο FIFA και τώρα θα είναι αντίπαλος» (pics & vids)

bet365

«Δεν με άγχωσαν τα ποσά που ακουγόντουσαν», δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος στο gazzetta.gr κατά την αναχώρηση του για το Ντίσελντορφ, ενώ ξέσπασε σε δάκρυα αναφερόμενος στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Τι είπε για Μπέντο, Φέλερ, τους Έλληνες της Bundesliga και τον Ολυμπιακό.

Ιταλία – Ισραήλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ινσίνιε σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο επίλογος της καριέρας του Παναγιώτη Ρέτσου στον Ολυμπιακό γράφτηκε μα δάκρυα σήμερα το μεσημέρι (5/9) στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο 19χρονος στόπερ συνοδευόμενος από τους γονείς του, τον αδερφό του, αλλά και τον μάνατζερ του, λίγο πριν αναχωρήσει για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και από εκεί μεταβεί οδικώς για το Λεβερκούζεν ξέσπασε σε δάκρυα την στιγμή που έκανε δηλώσεις για όσα έζησε στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής σέντερ μπακ παρά τα 22.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του από την Λεβερκούζεν (συνιστά νέο ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή) έδειξε να μην ζαλίζεται από τα νούμερα όντας προσγειωμένος. Τι είπε για τον Φέλερ, την πρώτη κλήση του από τον Πάουλο Μπέντο, που τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα αλλά και τρελά ποσά που δεν τον... ζάλισαν λίγο πριν κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική κόντρα στην Εσθονία.

Ο Ρέτσος μίλησε στο gazzetta.gr (που βρέθηκε στην αναχώρηση του για την Γερμανία), και δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει Ομπαμεγιάνγκ και Λεβαντόφσκι - παίκτες με τους οποίους έπαιζε μόνο στο FIFA πριν από δύο μήνες. Παράλληλα έστειλε το μήνυμά του σε Παπασταθόπουλο, Σταφυλίδη και Κυριάκο Παπαδόπουλου, τους οποίους θα αντιμετωπίσει στην Bundesliga.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ρέτσου στο gazzetta.gr:

Από τη Νότια Αφρική, στον Άγιο Δημήτριο, από εκεί στον Ολυμπιακό και τώρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Σαν ταινία η ζωή σου;

«Πραγματικά είναι ακριβώς όπως το είπες. Είναι ευχάριστα διλήμματα αυτά που ζω. Εύχομαι να το ζήσει κάθε παιδί στην ηλικία μου, κάθε άνθρωπος που παίζει ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι σημαντικός για μια ομάδα, είναι πολύ ωραίο να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς.

Είναι πολύ δύσκολο σ' αυτήν την εποχή. Εύχομαι να έχουν όλοι οι φίλοι μου, όλοι οι συμπαίκτες μου υγεία, να αγαπούν αυτό που κάνουν και να κάνουν αντίστοιχα και ακόμη μεγαλύτερα».

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν αυτός που σε καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα.

«Είναι ένας προπονητής που πιστεύει σε νεαρούς παίκτες, το έδειξε μέσα στην χρονιά. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να παίζουν νεαροί παίκτες , ξέρω ότι υπάρχει αρκετή πίεση αλλά εμείς επειδή ήμασταν αρκετά χρόνια μέσα στο Ρέντη και ανήκαμε στην ομάδα, μπορούσαμε να το διαχειριστούμε.

Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον Μπέντο, αλλά και στους κύριους Λεμονή, Βίκτορ και Σίλβα, για την επιμονή και την εμπιστοσύνη και πραγματικά εύχομαι να συναντηθώ με κάποιον απ' αυτούς και πάλι στην καριέρα μου».

Σου έδωσε κάποια συμβουλή ο Ρούντι Φέλερ (σ.σ. αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν); Τι σου είπε όταν συναντηθήκατε;

«Δεν υπάρχει κάποια συμβουλή απλώς από την πρώτη στιγμή (σ.σ. Φέλερ) μου έδειξε πως με εμπιστεύθηκε και με εμπιστεύεται. Το έδειξε και με την υπομονή που δείχνει τόσο καιρό. Θέλω να τον ευχαριστήσω και αυτόν. Χάρη στον Φέλερ έγινε η μεταγραφή στη Λεβερκούζεν. Είναι μεγάλο πράγμα να είμαι η πιο ακριβή μεταγραφή. Πραγματικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βγουν παιδιά που να ξεπεράσουν αυτούς τους αριθμούς.

Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να έχει ανερχόμενους παίκτες. Οι παίκτες που έχω μπροστά μου, ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και ο Παπαδόπουλος είναι παίκτες που θαυμάζω τον καθένα ξεχωριστά και πραγματικά θα ήθελα να τους μοιάσω. Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο και θα πρέπει να το εμπιστευτούν».

Σε άγχωσαν καθόλου τα ποσά που ακουγόντουσαν γύρω από το όνομα σου;

«Καθόλου, καθόλου δεν με άγχωσαν τα ποσά. Έχω την οικογένεια μου δίπλα μου. Είναι άνθρωποι που με βγάζουν από αυτό το τριπάκι το να σκέφτομαι κάποια πράγματα και να κάνω αυτό που αγαπώ, δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο. Είχαμε πολύ σημαντικές διοργανώσεις όπως είναι τα προκριματικά και πραγματικά δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Ό,τι έγινε, έγινε. Συνεχίζω, έτσι είναι η ζωή. Δεν πρέπει να κοιτάζω το μέλλον μου, αλλά το παρόν. Έτσι προσπαθώ και εγώ».

​Μεγαλώνει η ελληνική κόντρα στο γερμανικό πρωτάθλημα.

«Θα είναι φιλική, ωραία κόντρα. Πραγματικά θα ζήσω ωραίες εμπειρίες. Αυτά είναι τα όνειρα που είχα και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τα πραγματοποιήσω σε μικρή ηλικία».

Πως περιμένεις να αντιμετωπίσεις Ομπαμεγιάνγκ-Λεβαντόφσκι;

«Πριν δυο μήνες τους έπαιρνα στο FIFA και τώρα θα τους παίξω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Υγεία να έχουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα