Το top-10 των μεταγραφών στο εξωτερικό για το 2017

Κώστας Ζάλιαρης
Το top-10 των μεταγραφών στο εξωτερικό για το 2017

bet365

Το gazzetta.gr έβαλε κάτω χρήματα, ουσία, ποιότητα και εντυπώσεις και παρουσιάζει τις 10 διεθνείς μεταγραφές που για τους δικούς τους λόγους ξεχώρισαν, προτού κληθούν οι πρωταγωνιστές να καταθέσουν τις αποδείξεις τους στο γήπεδο τη νέα σεζόν.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Δανία – Πολωνία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Από τον Νεϊμάρ των 222 εκατ.ευρώ, στον Ρούνεϊ που επέστρεψε στην Έβερτον δίχως το παραμικρό ποσό. Η οικονομική απόσταση των δύο μεταγραφών είναι τεράστια, όμως, η καθεμιά τους, μπορεί να αποδειχθεί τρομερά σημαντική προσθήκη για τις Παρί και Έβερτον αντίστοιχα, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν στους δύο συλλόγους.

Υπάρχουν μεταγραφές για τις οποίες έχουμε ήδη πάρει μια πρώιμη γεύση σε αυτά τα πρώτα ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου, υπάρχουν προσδοκίες διαφορετικού επιπέδου για τον καθένα από τους 10 τους οποίους ξεχώρισε και παρουσιάζει το gazzetta.gr, ενώ φυσικά υπάρχουν και αυτοί που τους βαραίνει η πίεση της... αναγκαίας απόδειξης πως πολύ σωστά και πολύ δίκαια μεταφέρθηκαν μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, της θερινής μεταγραφικής περιόδου (στην Ισπανία υπάρχει και σήμερα διορία) το Top-10 που κέρδισε τις εντυπώσεις απαρτίζεται από τους:

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα - Παρί): Τι να (ξανα)γράψει κανείς για την αδιανόητη μεταγραφή, την ακριβότερη στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Ο Νεϊμάρ μετακινήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν με ποσό που έφτασε στα 222 εκατ.ευρώ και μάλιστα, κατατέθηκε άμεσα με επιταγή από τους Άραβες ιδιοκτήτες του γαλλικού συλλόγου στους «μπλαουγκράνα». Έχει ήδη «κολλήσει» στην επίθεση των Παριζιάνων ο Βραζιλιάνος αστέρας.

Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους - Μίλαν): Όπως τόνισε και ο ίδιος πριν από λίγες μέρες, ήθελε... αρχ@#$@% για να κάνει κάποιος τη μεταγραφή που πραγματοποίησε αυτός. Από τη Γιουβέντους στη Μίλαν. Έπειτα από χρόνια προσφοράς και επιτυχιών στη «Γηραιά Κυρία» έψαξε νέο κίνητρο κι αυτό το βρήκε στους «ροσονέρι», όπου ήδη έχει επιδείξει ηγετικά χαρακτηριστικά. Κόστισε 42 εκατομμύρια ευρώ για να βρεθεί στα μετόπισθεν της Μίλαν στη... νέα εποχή του συλλόγου.

Μοχάμεντ Σάλαχ (Ρόμα – Λίβερπουλ): Αρκεί να δει κανείς το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος στο πρόσφατο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ για να καταλάβει γιατί τον απέκτησαν οι «κόκκινοι». Ο Μοχάμεντ Σάλαχ έκανε τη διαδρομή Ρώμη – Μέρσεϊσαϊντ έναντι περίπου 40 εκατ.ευρώ και ήδη από τα φιλικά προετοιμασίας ξεκίνησε να σκοράρει και να κάνει αισθητή την παρουσία του...

Κίλιαν Μπαπέ (Μονακό - Παρί): Το δεύτερο ακριβότερο deal (εφόσον ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι) στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Ντεμπελέ, έκαναν τον Πολ Πογκμπά να είναι πλέον ήρεμος πως κανείς δεν θ' ασχοληθεί με τον δικό του τριψήφιο αριθμό της μετακίνησης από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πιο hot prospect του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Μπαπέ, πήγε από τη Μονακό στην Παρί, αρχικά ως δανεικός και το επόμενο καλοκαίρι με υποχρεωτική αγορά για την ομάδα του Έμερι, έναντι 180 εκατ.ευρώ.

Γουέιν Ρούνεϊ (ελεύθερος Έβερτον): Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο. Σεβάστηκε την προσφορά του κι αφού ο κύκλος του είχε κλείσει, τον άφησε να επιστρέψει ως ελεύθερος στην Έβερτον. Ο... άσωτος υιός έκανε το come-back στο «Γκούντισον Παρκ» έπειτα από 13 χρόνια, σκόραρε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και είναι πλέον ο ηγέτης των «ζαχαρωτών», με τον ίδιο ν' απολαμβάνει κάθε αγωνιστικό λεπτό με τη φανέλα της ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί. Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν κι εκείνος και ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ.

Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον – Μαν. Γιουνάιτεντ): Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλησε να διορθώσει ακόμα ένα λάθος του. Όταν τον είχε στην Τσέλσι (όπως το έκανε και με πολλούς άλλους) δεν είχε εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά του Λουκάκου, όμως οι δυο τους συνεργάζονται ξανά από φέτος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα 85 εκατ.ευρώ το κόστος της μεταγραφής του Βέλγου από την Έβερτον, έχει ήδη σκοράρει τρεις φορές και είναι η ακριβότερη μετακίνηση παίκτη στο Νησί για το φετινό καλοκαίρι.

Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα): Ο μικρός δεν φέρθηκε καλά στους Βεστφαλούς. Είχε πάρει την απόφασή του να παίξει στη Μπαρτσελόνα μόλις άκουσε ότι τον ήθελαν οι Καταλανοί και έκανε την επανάστασή του. Απείχε από τις υποχρεώσεις του αδικαιολόγητα, εκνεύρισε προπονητή και συμπαίκτες και τελικά πέτυχε το σκοπό του, με τους «μπλαουγκράνα» να προσφέρουν 105 + 45 εκατ.ευρώ για να πάρουν τον Γάλλο ακραίο επιθετικό.

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα – Μαρσέιγ): Η εν δυνάμει ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Προσωρινά πήγε να του πάρει τη... δόξα ο Παναγιώτης Ρέτσος με τη μετακίνησή του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, όμως, ο Κώστας Μήτρογλου έγινε μέλος των Μασσαλών με συμφωνία που μπορεί να φτάσει στα 27,5 εκατ.ευρώ! Η γαλλική ομάδα απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του από τους «αετούς» της Λισαβόνας έναντι 15 εκατ.ευρώ, ενώ, αν τελικά τον κάνει δικό της στο 100%, θα καταβάλει και τα υπόλοιπα 12,5 εκατομμύρια. Με τη φανέλα της Μπενφίκα τα διαπιστευτήριά του τα έχει καταθέσει προ πολλού ο «Μητρογκόλ» που δοκιμάζει από φέτος κάτι καινούριο.

Ναμπί Κεϊτά (Λειψία - Λίβερπουλ): Η Λίβερπουλ έκανε τρομερό deal γιατί πολύ απλά οι χειρισμοί της Λειψίας ήταν παντελώς λανθασμένοι... Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ συμφώνησαν από φέτος για την απόκτηση του Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος πήρε και τον αριθμό του Στίβεν Τζέραρντ, ωστόσο, παραμένει στη γερμανική ομάδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και θα μετακομίσει στο «Άνφιλντ» από το 2018. Ποσό – ρεκόρ για τη Λίβερπουλ αυτό που ξεπέρασε τα 50 εκατ.ευρώ, έχασαν πολλά στη Λειψία, όταν αρνούνταν να παραχωρήσουν τον παίκτη για 75 εκατομμύρια!

Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ - Λίβερπουλ): Από τα παραδείγματα που φανερώνουν ότι η Άρσεναλ δεν αποτελεί πλέον σύλλογο – μαγνήτη... Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν επέλεξε να παίξει στη Λίβερπουλ κι όχι στην Τσέλσι παρά το γεγονός πως και οι «μπλε» είχαν συμφωνήσει με τους «κανονιέρηδες» για να πάρουν τον Άγγλο εξτρέμ στο Λονδίνο. Ο «Τσάμπο» αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο για να παραμείνει στο «Έμιρεϊτς» και η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ θα του αποφέρει μικρότερο μισθό σε σχέση με εκείνον που του πρόσφερε η Άρσεναλ! Οι φιλοδοξίες και το πλάνο του Κλοπ, τον έκαναν να κοιτάξει περισσότερο τα ποδοσφαιρικά κριτήρια κι όχι τα νούμερα του τραπεζικού λογαριασμού, σε ακόμα μια σημαντική – στη θεωρία – προσθήκη για τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ. Στα 38 εκατ.ευρώ το κόστος.

 

Τελευταία Νέα