Βελλίδης: «Σαν να μην έφυγα ποτέ»

Gazzetta team
Βελλίδης: «Σαν να μην έφυγα ποτέ»

bet365

Για την επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Μάρκος Βελλίδης, τονίζοντας πως νιώθει σαν να μην έφυγε ποτέ...

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Δανία – Πολωνία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Αναλυτικά όσα είπε στον Super FM:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νιώθω λες και δεν έφυγα ποτέ, νιώθω ευχάριστα στην πόλη. Τους ξέρω και με ξέρουνε. Ξέρω προπονητές και συμπαίκτες, με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι. Δεν το σκέφτηκα καθόλου και ήταν ευχάριστο που ξαναγύρισα.

Είναι ευχάριστο να βγαίνεις μια βόλτα στην πόλη και να νιώθεις την αγάπη του κόσμου, είναι σημαντικό για κάθε αθλητή».

Για την αλλαγή προσώπου του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια: «Η ομάδα έχει σταθερότητα, ομοιογένεια και βασικό κορμό. Φεύγουν παίκτες με μεταγραφές, αλλά η ομάδα συνεχίζει να βγάζει καλό πρόσωπο. Αυτό είναι στα θετικά και δημιουργείται από τη διοίκηση, τον προπονητή και το τιμ που είναι μαζί σχεδόν 4 χρόνια».

Για τις υποσχέσεις που δίνει ήδη ο ΠΑΣ Γιάννινα ότι μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από πέρυσι στη βαθμολογία: «Δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα σχόλια για το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Ο ΠΑΣ κινήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες στις μεταγραφές. Ο προπονητής ήξερε τι χρειαζόταν η ομάδα. Η ομάδα δουλεύτηκε καλά στην προετοιμασία και παρουσιάζουμε δυνατό σύνολο. Δεν είναι καλό να βάλουμε από τώρα στόχους αν θα είμαστε 4οι, 5οι ή 6οι. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να μαζεύουμε τους βαθμούς και θα δούμε στο τέλος. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για το πώς του φάνηκε ο νέος αγωνιστικός χώρος: «Παρότι παίξαμε σ’ ένα χόρτο που είχε μπει πριν 10 μέρες ήταν εξαιρετικό. Δεν το είχα ξαναδεί έτσι στα Γιάννενα το γήπεδο. Όταν επιστρέψουμε μετά από 15-20 μέρες να ξαναπαίξουμε, θεωρώ ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας, θα το χαιρόμαστε κι εμείς, αλλά και οι αντίπαλοι, αλλά κυρίως εμείς που ταλαιπωρούμασταν περισσότερο.

Πάντως ακόμα και στα δύσκολα εμείς το χαιρόμαστε καθημερινά. Περνάμε καλά και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής μας βοηθάει στο να μην μας επηρεάζει ο αγωνιστικός χώρος».

Για τα αποδυτήρια του ΠΑΣ: «Είναι πεντακάθαρα, κανείς δεν έχει θέμα με κανέναν, όλοι το ευχαριστούνται. Αυτό πιστώνεται στη διοίκηση και σ’ έναν άνθρωπο που καθημερινά είναι στα πόδια μας, τον κ. Νιαρχάκο. Είναι μεγάλο το μερίδιο που του ανήκει στα αποδυτήρια. Όλοι γίνονται ένα στην ομάδα».

Για την εξέλιξη των νέων παιδιών κι αν είναι εύκολο να επιλέξει κάποιος τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω το μόνο εύκολο είναι να επιλέξει κάποιος τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά έχουν κάνει άλματα στην καριέρα τους. Είναι σημαντικό να έρχεται κάποιος στην ομάδα, να δουλεύει και να παίρνει ευκαιρίες. Ο προπονητής δουλεύει με νέα παιδιά, τα στηρίζει, στις νίκες ή τις ήττες δεν αλλάζει προσωπικότητα και μας περνάει μια ηρεμία. Όλα τα παιδιά μπορούν να έρθουν να δουλέψουν και να επιζητήσουν κάτι καλύτερο.

Ο κ. Πετράκης είναι βέβαια ένας έντονος χαρακτήρας, αλλά με καλά στοιχεία, δεν θίγει την προσωπικότητα του αθλητή. Μπορείς μαζί του να μιλήσεις άνετα, να μάθεις πράγματα απ’ αυτόν. Για τα νέα παιδιά είναι σημαντικό να μιλάνε και να δουλεύουν μ’ έναν τέτοιο άνθρωπο».

Για το τεχνικό τιμ που υποστηρίζει το έργο του κ. Πετράκη: «Έχουμε ένα τιμ σε τοπ επίπεδο. Ο γυμναστής μας ο κ. Αλεξίου έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε πολλές ομάδες, όπως και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν σκεφτούμε τα γήπεδα που προπονούμαστε, αλλά παρ’ όλα αυτά βγάζουμε ένταση και δεν έχουμε πολλούς τραυματισμούς, αυτό τα λέει όλα. Η δουλειά του είναι απίστευτη.

Όσον αφορά τον κ. Τσελιόπουλο, έχω συνεργαστεί με πολλούς γυμναστές τερματοφυλάκων, αλλά αυτό που βγάζει, η σιγουριά που βγάζει είναι εντυπωσιακή. Είναι ευχής έργον που έχουμε αυτό το τεχνικό τιμ».

Για το αν θα καταφέρει η ομάδα να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ευχάριστο να βλέπει κάποιος την ομάδα. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, το εισπράττω πάντα. Ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα ο κόσμος μας κι έτσι πρέπει να είναι παντού οι φίλαθλοι».

Για το αν ήταν δύσκολο να έρθει στον ΠΑΣ την πρώτη φορά: «Δεν ήταν δύσκολο να έρθω. Ο κ. Νιαρχάκος έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου. Μετά έπαιξε ρόλο και ο εντυπωσιακός τρόπος που με προσέγγισε ο πρόεδρος».

Για τον πρόεδρο της ομάδας, Γ. Χριστοβασίλη: «Ο κ. Χριστοβασίλης δεν μιλάει ποτέ εν βρασμώ. Από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, είναι σε υψηλό επίπεδο και όταν συνεργάζεσαι μ’ έναν άνθρωπο που δεν δημιουργεί εντάσεις, μόνο θετικό είναι για έναν αθλητή».

Για την άποψή του για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Σολτάνι και Μανθάτη: «Με τον Σολτάνι ήμασταν μαζί στον Άρη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που σουτάρει από μακριά, έχει ταχύτητα, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει. Τον Μανθάτη δεν τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο. Ελπίζω να έρθει κι αυτός να μας βοηθήσει και να προσαρμοστεί γρήγορα».

Για το πόσο αλλαγμένος επιστρέφει μετά το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ: «Αυτή τη στιγμή, όχι απλά το λατρεύω, αλλά περιμένω πως και πώς να έρθει η Κυριακή να αγωνιστώ ή να πάω στην προπόνηση. Μου είχε λείψει το προηγούμενο διάστημα. Το χαίρομαι όσο δεν πάει»

Για την πίεση στον ΠΑΟΚ και τι στράβωσε και δεν έμεινε: «Δεν θεωρώ ότι υπήρχε πίεση. Ούτε είχα πρόβλημα με τον κόσμο. Μου στάθηκε πολύ καλά θα έλεγα. Αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και είναι λογικό. Θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Εγώ είχα κάποια άλλα πράγματα από μέσα, εσωτερικά, που δεν είναι της στιγμής. Τα αφήνω πίσω και συνεχίζω πιο δυνατός».

Για το ποια συμβουλή θα έδινε στον Πασχαλάκη που κάνει την ίδια διαδρομή που έκανε κι εκείνος στο παρελθόν: «Πρώτα απ’ όλα να του ευχηθούμε υγεία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δίνεις συμβουλές, αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Εύχομαι να του δοθούν ευκαιρίες να αγωνιστεί».

Για το πώς επέλεξε να γίνει τερματοφύλακας: «Πρώτα απ’ όλα είναι μοναχική θέση ακόμα και στην προπόνηση, πρέπει να δημιουργείς ένα αίσθημα ασφάλειας στον εαυτό σου. Δεν έχεις να κάνεις με την υπόλοιπη ομάδα πάντα, γιατί γυμνάζεσαι με τους άλλους τερματοφύλακες. Σημαντικό ρόλο να γίνω τερματοφύλακας έπαιξε μία φανέλα με το νούμερο 1 που είχα. Θέλοντας και μη έπαιζα πάντα τέρμα».

Για τα ποδοσφαιρικά του είδωλα: «Ο Κασίγιας και ο Μπουφόν είναι οι αγαπημένοι μου τερματοφύλακες».

Για τον μεγαλύτερο φόβο του τερματοφύλακα: «Ο φόβος είναι να μην κάνεις το εύκολο λάθος, να μην αφήσεις τον αντίπαλο να προηγηθεί και απογοητεύσεις τους συμπαίκτες σου. Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι σταθερός. Δεν χρειάζεται να κάνει φανταστικές αποκρούσεις, αρκεί να δίνει σταθερότητα στην άμυνα και ασφάλεια, γιατί από πίσω του είναι μόνο τα δίχτυα».

Για το κεφάλαιο Εθνική: «Τότε που είχα μία συμμετοχή μικρή, ήμουν τραυματίας και ήταν να αγωνιστώ βασικός, αλλά έπαιξα ελάχιστα κάνοντας τεράστια προσπάθεια και ίσως έκανα και κακό στον εαυτό μου που πιέστηκα τότε, αλλά ήταν μεγάλη μου τιμή».

Για το αν σκέφτεται κάτι για το εξωτερικό στο μέλλον: «Μη σας φανεί περίεργο, αλλά είμαι 100% συγκεντρωμένος στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η χαρά που μου δίνει η ομάδα είναι απερίγραπτη».

Για το λόγο που επέλεξε το 39 στη φανέλα του ΠΑΣ: «Είναι από τα αγαπημένα μου νούμερα. Μου ταιριάζει απόλυτα, δεν ξέρω γιατί. Το 1 το είχε ο Πασχαλάκης και το επόμενο που ήθελα ήταν το 39. Όταν έφυγε ο Αλέξανδρος μου είπαν να το αλλάξω, αλλά δεν έβλεπα το λόγο να συμβεί αυτό».

Για το ‘μυστικό’ του ΠΑΣ Γιάννινα, που ενώ πολλοί θέλουν να μιμηθούν το μοντέλο του, κανείς δεν το καταφέρνει: «Η ομάδα είναι δομημένη να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Αυτό το κομμάτι οφείλεται και στον πρόεδρο που δεν κόβει το δρόμο σε κανένα και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής καθοδηγούν τα παιδιά για να κάνουν το σωστό βήμα».

Για το αν λείπει η υπομονή ή οι σωστές επιλογές σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το μοντέλο του ΠΑΣ: «Δεν παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο πάντα τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει μια ηρεμία. Όσα χρόνια είμαι στον ΠΑΣ δεν γίνεται ο κακός χαμός με δημοσιογράφους ή με άλλα θέματα. Υπάρχει μία λογική σε όλα».

Για τις ομάδες που θεωρεί ότι μπορεί να κάνουν την έκπληξη: «Όλες οι ομάδες αναβάθμισαν το ρόστερ τους. Μετά τη διακοπή όλες θα παρουσιαστούν πιο δεμένες και θεωρώ ότι θα δούμε ένα πρωτάθλημα ενδιαφέρον σε όλες τις θέσεις. Δεν κάνω προβλέψεις, μου αρέσω να κοιτάω την ομάδα μου και βήμα-βήμα».

Για το πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή στην καριέρα του και για τον κόσμο του ΠΑΣ: «Νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, πιο ώριμος και κατασταλαγμένος. Ξέρω τι θέλω, τι ζητάω από τον εαυτό μου. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για τον τρόπο που με αντιμετωπίζει ο κόσμος και επικοινωνεί μαζί μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα