Όταν απαγορεύθηκε στον Μουνιέ να βάλει τα πράσινα! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν απαγορεύθηκε στον Μουνιέ να βάλει τα πράσινα! (pics & vids)

bet365

Έχοντας πλέον συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ο Άντονι Μουνιέ θα φορέσει τα πράσινα, μερικούς μήνες αφότου οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν του είχαν απαγορεύσει να το κάνει! Το gazzetta.gr περιγράφει τον... διωγμό του ποδοσφαιριστή από το «Ζοφρουά Γκισάρ», όπου θήτευσε για... τέσσερις μέρες!

Ο Γάλλος εξτρέμ αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στο «τριφύλλι» ως ελεύθερος, προκειμένου να δώσει ακόμα μια λύση στον Μαρίνο Ουζουνίδη για τις πτέρυγες.

Ο 29χρονος άσος, είχε... προβάρει τα πράσινα και πριν από μερικούς μήνες, αλλά τελικά δεν τα φόρεσε ποτέ όταν ακόμα ήταν μέλος της Μπολόνια.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, το 2017, ο Μουνιέ παραχωρήθηκε δανεικός από τον ιταλικό σύλλογο στη Σεντ Ετιέν.

Οι διοικούντες τη γαλλική ομάδα είχαν προκαλέσει την οργή των οπαδών με την απόφασή τους να πάρουν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» έναν παντελώς ανεπιθύμητο ποδοσφαιριστή και προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή του κλαμπ και να μην υπάρξει... εσωτερικός «πόλεμος», ο Μουνιέ μέσα σε τέσσερις μέρες είχε αποτελέσει παρελθόν.

Ο λόγος που ο πυρήνας των ένθερμων υποστηρικτών της Σεντ Ετιέν δεν ήθελε τον νυν ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ήταν το γεγονός πως τον Μάρτιο του 2012, όταν εκείνος είχε σκοράρει δύο φορές για λογαριασμό της Νις, συμβάλλοντας στη νίκη (3-2) επί της Σεντ Ετιέν, είχε πανηγυρίσει προκλητικά και μάλιστα φώναζε «γαμ@#$@& τους πράσινους».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όντας προϊόν των τμημάτων υποδομής της Λιόν, έκανε τον κόσμο των «πράσινων» να... βράζει με τη μεταγραφή, αφού επρόκειτο για παιδί της «μισητής» τους αντιπάλου.

Ο Μουνιέ πρόβαρε τα πράσινα, ανακοινώθηκε κανονικά, παρουσιάστηκε από την ομάδα ως δανεικός από τη Μπολόνια (εξάμηνη συνεργασία με οψιόν αγοράς 2 εκατ.ευρώ για το φετινό καλοκαίρι), αλλά δεν έπαιξε ποτέ.

«Κάποιες φορές είναι σωστό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παραδεχθείς πως είναι λάθος να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος στο παρελθόν είχε προσβάλει τους οπαδούς της ομάδας...» είχε αναφέρει για την συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώην αμυντικός των Λιόν, Νις και Σεντ Ετιέν, Φρανσουά Κλερ.

«Ήταν απλά ένα λάθος νεαρής ηλικίας...» ήταν το σχόλιο του 29χρονου, πλέον, εξτρέμ για τις εκφράσεις του προς τον κόσμο της Σεντ Ετιέν, όμως δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός και να παίξει με τα πράσινα.

Μάλιστα, κατά την επίσημη παρουσίασή του, είχε εμφανιστεί μετανιωμένος και έτοιμος να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας μάλιστα πως είχε ζητήσει να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του πυρήνα των υποστηρικτών της ομάδας, για να προσπαθήσει ώστε να τον αποδεχθούν και να του συγχωρήσουν το λάθος.

Η αντίδραση του κόσμου συνεχίστηκε έξω από το προπονητικό κέντρο του γαλλικού συλλόγου, όπου είχε αναρτηθεί πανό στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα: «Μουνιέ, τα χρώματά μας δεν θα γίνουν ποτέ δικά σου...». Λέγεται, μάλιστα, πως τότε είχε δεχθεί και απειλές για τη ζωή του, όμως διαψεύστηκε από την Αστυνομία πως χρειάστηκε προστασία κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την αποχώρησή του, μεσολάβησε εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Τουλούζ, αλλά με τους φίλους της Σεντ Ετιέν να τον βρίζουν εν χορώ, δεν χρησιμοποιήθηκε και επιπλέον, φοβήθηκε να επιστρέψει με το ίδιο αεροπλάνο που πήρε η υπόλοιπη αποστολή, αφού υπέθεσε πως θα τον περίμεναν και στο αεροδρόμιο!

Η μεταγραφή αυτή ακυρώθηκε έπειτα από μόλις τέσσερις μέρες, με τον ποδοσφαιριστή να προλαβαίνει τη διορία του Ιανουαρίου του 2017 και να συνεχίζει τελικά στην Αταλάντα μέχρι και το καλοκαίρι.

Πλέον, φτάνει στην Αθήνα, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά, τα πράσινα θα τα φορέσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα