Δύο παράμετροι για τις «τελευταίες» μεταγραφές του Ολυμπιακού…

Δύο παράμετροι για τις «τελευταίες» μεταγραφές του Ολυμπιακού…

Δύο παράμετροι για τις «τελευταίες» μεταγραφές του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta δύο σημαντικές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές της «τελευταίας» στιγμής του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει το ρόστερ του σε αυτά τα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου, όπως είχε προαναγγείλει ο Β. Μαρινάκης αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μονακό.

Οι κινήσεις δείχνουν να είναι προσεκτικές και στοχευμένες προς την ενίσχυση της ομάδας, αλλά πάντοτε οι ανακατάξεις της τελευταίας στιγμής εκτός από ενθουσιασμό δημιουργούν κι ορισμένα ερωτηματικά, αναφορικά με το χρόνο προσαρμογής των νέων παικτών, το δέσιμο με τους ήδη υπάρχοντες κλπ, κλπ.

Κατ΄ αρχάς πρέπει αφενός μεν να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο κάνει πολλές κινήσεις στα τέλη Αυγούστου, αφετέρου δε να παραδεχθούμε ότι καταφέρνει με «κάποιο τρόπο», δικό του, να μην επηρεάζεται στην προσπάθεια του να ξεκινήσει καλά τις υποχρεώσεις του τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Δεν είναι δηλαδή κάτι το πρωτοφανές για τον Ολυμπιακό, αυτή η κινητικότητα στα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου.

Κι υπάρχει μια δεύτερη σημαντική παράμετρος που νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή την «επιχείρηση» να «δέσει» όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Τι εννοώ: οι παίκτες που έρχονται ως τελευταίες μεταγραφές, τουλάχιστον αυτοί που ξέρουμε, δηλαδή ο Τζούρτζεβιτς που ήδη ανακοινώθηκε κι ο Ένγκελς, που έρχεται για τα ιατρικά, είναι παίκτες που έπαιζαν στις ομάδες τους. Έχουν δηλαδή ρυθμό.

Δεν είναι σαν να έπαιρνες π.χ. τον Μπουρντίσο, που ηταν ελεύθερος και δεν είχε κάνει προετοιμασία όλο το καλοκαίρι με καμία ομάδα-και να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στην ποιότητα του έμπειρου Αργεντινού, αλλά στην ετοιμότητα κατάτο ξεκίνημα μίας σεζόν ενός παίκτη που παίζει σε ομάδα κι ενός παίκτη που δεν παίζει.

Ο Τζούρτζεβιτς έχει ήδη στα πόδια του πάνω από 10 παιχνίδια, πρωταθλήματος κι ευρωπαϊκά, με την Παρτίζαν. Κι ο Ένγκελς έχει παίξει σε τρία ευρωπαϊκά ματς και δύο πρωταθλήματος με την Κλαμπ Μπριζ-τον δε Βέλγο σίγουρα τον ξέρει πολύ καλά ο Χάσι από την κοινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα του Βελγίου.

Κοιτάξτε, να είμαι ειλικρινής: δεν λέω ότι θα με...χάλαγε να έφερνε ο Ολυμπιακός τώρα ένα παικταρά κι ας μην έχει παίξει φέτος στην ομάδα του. Λέω ότι έχει σημασία όταν παίρνεις παίκτη 30 Αυγούστου να είναι όσο το δυνατό πιο ετοιμοπόλεμος.

Η ποδοσφαιρική λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με αυτές τις συνθήκες, θα είναι πιο εύκολο να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, που καλώς η, κακώς δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβώνας…

Τώρα, για το…άλλο, νομίζω ότι έως κι αύριο το μεσημέρι θα το προσπαθεί ο Ολυμπιακός!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.