«Δυνατός φορ ο Τσάβες, δεν ξεχνώ την τεσσάρα επί της Ελλάδας στο Μουντιάλ»

«Δυνατός φορ ο Τσάβες, δεν ξεχνώ την τεσσάρα επί της Ελλάδας στο Μουντιάλ»

bet365

Ο μουντιαλικός γκολκίπερ της εθνικής Αργεντινής, Λουίς Ίσλας μίλησε στο gazzetta.gr για τον Αντρές Τσάβες του Παναθηναϊκού, το ιστορικό ματς με την Ελλάδα στο Μουντιάλ του 1994, αλλά και τον Ντιέγκο Μαραντόνα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΕΡΛΟ: Γιάννης Γεωργόπουλος.

Ο Λουίς Ίσλας θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς γκολκίπερ όλων των εποχών. Το 1986 σε ηλικία μόλις 21 ετών βρισκόταν στη σκιά του Νέρι Πούμπιδο.

Οι «Μπιανκοσελέστε» με τον Μαραντόνα να κάνει απίθανα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο κατέκτησαν το Μουντιάλ στο Μεξικό με τον Ίσλας να βρίσκεται στον πάγκο.

Στο Μουντιάλ της Ιταλίας (1990), ο «Loco» όπως είναι το παρατσούκλι του θεωρούσε πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει βασικός. Ο Κάρλος Μπιλάρδο προτίμησε όμως και πάλι τον Πούμπιδο με τον Ίσλας να αποσύρεται από την εθνική.

Για κακή του τύχη στο δεύτερο ματς των ομίλων, ο βασικός γκολκίπερ τραυματίστηκε και στη θέση του στη συνέχεια αγωνίστηκε ο Σέρτζιο Γκοϊκοιτσέα, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης.

Ο Ίσλας πήρε το αίμα του πίσω το 1994 στο Μουντιάλ της Αμερικής, όταν υπό την καθοδήγηση του Άλφιο Μπαζίλε προτιμήθηκε ως βασικός γκολκίπερ.

Μάλιστα στην πρεμιέρα η Αργεντινή συνέτριψε την εθνική Ελλάδας με 4-0!

Πλέον, έχοντας πατήσει τα 51 εργάζεται ως ασίσταντ του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Φουτζέιρα FC από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το gazzetta.gr συνάντησε στο Μίερλο της Ολλανδίας τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, ο οποίος θυμήθηκε τα παλιά.

Η ευρεία σε έκταση νίκη επί της Ελλάδας του Αλκέτα Παναγούλια, αλλά και το ρόστερ που διέθετε η Αργεντινή στο Μουντιάλ των ΗΠΑ ήταν αναμφίβολα ένα από τα highlights στην διεθνή καριέρα του Ίσλας.

«Θυμάμαι πολύ καλά το ματς με την Ελλάδα. Ήταν το πρώτο του ομίλου. Πιάσαμε σπουδαία απόδοση και επικρατήσαμε με 4-0 της Ελλάδας. Ο φίλος μουΜαραντόνα πέτυχε ένα απίστευτο γκολ σε αυτή την αναμέτρηση. Ήταν εκπληκτικό ξεκίνημα. Η Αργεντινή βέβαια διέθετε εξαιρετική ομάδα εκείνη την εποχή. Ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες της Αργεντινής που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε Μουντιάλ με ποδοσφαιριστές που διέθεταν τρομερή ποιότητα. Ασφαλώς και είναι ένα ματς που θυμάμαι έντονα».

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Ιντεπεντιέντε και της εθνικής Αργεντινής κατέθεσε στο gazzetta.gr την δική του άποψη και για τον Αντρές Τσάβες που εγκατέλειψε την Μπόκα Τζούνιορς για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

«Ασφαλώς και τον γνωρίζω καλά. Πρόκειται για έναν δυνατό φορ με πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και είναι κλασικός φορ περιοχής με πολύ καλό πόδι. Βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία και πιστεύω πως θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσεις λύσεις στο σκοράρισμα».

Ο Λουίς Ίσλας αναφέρθηκε και στο νέο βήμα της καριέρας του, ως ασίσταντ του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Φουτζέιρα FC, ομάδα που μετέχει στην Β΄ κατηγορία του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα, ενώ γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και το υπόλοιπο επιτελείο. Είναι χαρά για μένα να δουλεύω στο πλευρό του φίλου μου Ντιέγκο Μαραντόνα, του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Η παρουσία του και μόνο αποτελεί έμπνευση για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, δουλεύουμε σκληρά και νομίζω πως όλα πάνε καλά. Στόχος μας είναι να ανέβουμε στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας και νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα