Μίλαν - Κάλιαρι 2-1

Gazzetta team
Μίλαν - Κάλιαρι 2-1

bet365

Αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Κάλιαρι, η Μίλαν, με την οποία η ΑΕΚ θα παίξει στο Europa League, επικράτησε 2-1 και έκανε το 2x2. Νίκες και για Νάπολι, Λάτσιο.

Οι Rossoneri ύστερα από τέσσερα ματς προκριματικών και ένα πρωταθλήματος δέχθηκαν το πρώτο τους γκολ στη σεζόν και είχαν προβλήματα από την Κάλιαρι η οποία έπαιξε ελεύθερα, δημιούργησε προβλήματα και είχε δοκάρι, όμως πήραν τη νίκη. Η Μίλαν είχε ξανά σκόρερ τον 19χρονο επιθετικό, Πάτρικ Κουτρόνε, ενώ με το σκορ στο 1-1 τη λύτρωση έδωσε ο Σούσο. Μόλις στο 10' έκανε το 1-0 ο Ιταλός φορ από κοντά μετά τη σέντρα του Σούσο και στη συνέχεια ο στράικερ της Κάλιαρι, Μάρκο Σάου, έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού. Στο δεύτερο μέρος οι Σάρδοι πέτυχαν το γκολ που άξιζαν στο 56' με το αριστερό πλασέ του Ζοάο Πέδρο, που άφησε όρθιο τον Τζίτζιο Ντοναρούμα, όμως στο 70' το καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Σούσο νίκησε τον Κράνιο για το 2-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Κόντι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Ροδρίγες, Κασί, Μοντολίβο, Τσαλχάνογλου (63' Μπίλια), Σούσο, Μπορίνι (94' Αντονέλι), Κουτρόνε (79' Κάλινιτς).

Κάλιαρι (Μάσιμο Ραστέλι): Κράνιο, Παντοΐν (83' Φαραγκό), Αντρεόλι, Πιζακάνε, Καπουάνο, Τσιγκαρίνι, Μπαρέλα, Ιονίτα, Ζοάο Πέδρο (76' Τσοπ), Φαρίας (86' Κοσού), Σάου.

Μπαλάρα, γκολάρες και ανατροπή η Νάπολι
Απολαυστικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Μαουρίτσο Σάρι, που έκανε με την Αταλάντα, ό,τι και με τις Νις (δις), Βερόνα. Χρειάστηκε βέβαια να πατήσει τέρμα το γκάζι, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει το γρήγορο γκολ του Κριστάντε (15'), ο οποίος με κεφαλιά σίγησε προσωρινά το «Σαν Πάολο». Οι απαντήσεις τη Νάπολι ήρθαν στην επανάληψη και τα τρία γκολ της ανατροπής (3-1) ήταν πανέμορφα. Κορυφαίο εκείνο του Ζιελίνσκι με την άπιαστη βολίδα από τα 15 μέτρα (56'). Πέντε λεπτά αργότερα έκρυψαν την μπάλα Χάμσικ, Ινσίνιε και την εμφάνισε στα δίχτυα ο Μέρτενς. Και το τρίτο από τον Ρογκ στο 87' ήταν πλασέ που προήλθε από ωραίο συνδυασμό, για να κλειδώσει 2x2 των Παρτενοπέι και το εντελώς αντίθετο για την Αταλάντα.

Μεγάλη νίκη στο 89' η Λάτσιο
Υστερα από το απογοητευτικό 0-0 της πρεμιέρας με την SPAL, η Λάτσιο πήρε σημαντικούς τρεις βαθμούς στο 89' από την Κιέβο, η οποία έχει πάντα τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα από τις δυνατές ομάδες. Στο 11' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο μόνιμος σκόρερ, Τσίρο Ιμόμπιλε, έκανε το 0-1, όμως η ομάδα του Ρολάντο Μαράν είχε την απάντηση στο 34' με τον Μανουέλ Πουτσιαρέλι ο οποίος έκανε το 1-1 ύστερα από black-out στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Τη νίκη στην Λάτσιο χάρισε στο 89' ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με τρομερό μακρινό σουτ στο παραθυράκι γράφοντας το τελικό 1-2.

Νέα νίκη η Σαμπ, νέα ήττα η Φιορεντίνα
Υστερα από την ήττα με 3-0 της πρεμιέρας από την Ιντερ στο Μιλάνο, η Φιορεντίνα υπέστη νέα ήττα στην Serie A, αυτή τη φορά στο Artemio Franchi από την Σαμπντόρια, η οποία έκανε το 2x2 και είναι στη κορυφή. Ολα έγιναν μέσα σε τρία λεπτά για τους Γενοβέζους, οι οποίοι προηγήθηκαν δίκαια στο 32' με τον Καπράρι ύστερα από σουτ του Γκαστόν Ραμίρες και στο 35' ύστερα από χέρι του Τόμοβιτς ο Κουαλιαρέλα νίκησε τον Σπορτιέλο από τα 11 βήματα για το 0-2. Το τελικό 1-2 έκανε ο Μίλαν Μπαντέλι για τους Viola με αριστερό σουτ στη γωνία.

Ιστορική νίκη για Σπαλ
Χρειάστηκε να κάνει υπομονή 49 χρόνια, αλλά έφτασε η στιγμή να το απολαύσει. Η πρώτη νίκη της Σπαλ βέβαια στη Serie A έπρεπε να είναι δραματική. Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν 3-2 της Ουντινέζε, με το τρίτο να μπαίνει στο 94' (Ρίτσο). Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί 2-0 (25' Μποριέλο, 54' Λατσάρι), αλλά οι Φριουλάνι είχαν καταφέρει να επιστρέψουν με τους (72' Μπραμ, 87' πεν. Τερό), αλλά να μην αντέχουν μέχρι το φινάλε.
Χωρίς γκολ έληξε το Κροτόνε-Βερόνα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον πρώτο φετινό βαθμό τους.

 

SERIE A Τελευταία Νέα