Το μεγάλο στοίχημα με τους «3», τα πέναλτι και τα…σημαιάκια!

Το μεγάλο στοίχημα με τους «3», τα πέναλτι και τα…σημαιάκια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού αγωνιστικά και…διαιτητικά.

Είναι σαφές ότι ο Χάσι θέλει να χωρέσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και τους τρεις καλούς του μπαλαδόρους: τον Φορτούνη, τον Οτζίτζα και τον Μάριν. Το «ψάχνει» αυτό το στοίχημα.

Λογική η διάθεση του προπονητή, αφού μιλάμε για τρεις πολύ ποιοτικούς παίκτες από το κέντρο και πάνω, που ο καθένας με τα χαρακτηριστικά του κάνει τη διαφορά, όπως το είδαμε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λίβερπουλ - Αρσεναλ με 0% Γκανιότα*. *Ισχύουν όροι και Προϋοθέσεις (+21).

Ποια παρατήρηση μπορούμε να κάνουμε προς στιγμή; Τα δύο παιχνίδια που έπαιξαν μαζί κι οι τρεις ήταν το 2-2 με την Παρτίζαν και το 1-0 χθες με τη Λαμία, δηλαδή τα δύο λιγότερο καλά του Ολυμπιακού…Μπορεί να είναι και συγκυριακό, αλλά αυτό συμβαίνει. Στα υπόλοιπα ματς έπαιξαν οι Οτζίτζα, Μάριν στο Βελιγράδι (3-1) και στα δύο με τη Ριέκα (2-1, 1-0) κι οι Οτζίτζα, Φορτούνης με τη Λάρισα (4-1). Συνυπήρξαν για ένα δεκάλεπτο κι οι τρεις στο διάστημα που ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη Ριέκα στο Καραϊσκάκη (τότε που μπήκε αλλαγή ο Φορτούνης και λίγο μετά βγήκαν οι Μάριν, Οτζίτζα).

Ποιο είναι το καλό κι η ουσία; Τουλάχιστον έως τώρα ο Ολυμπιακός παίρνει αρκετά πράγματα κι από τους τρεις παίκτες. Ο Φορτούνης έχει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη 4 γκολ και μία ασίστ. Και σε καθοριστικά σημεία παιχνιδιών στην Ευρώπη ο Μάριν έχει ένα γκολ και μία ασίστ κι ο Οτζίτζα επίσης ένα γκολ και μία ασίστ.

Τώρα για το χθεσινό ματς με τη Λαμία, πάλι καλά που δεν επαναλήφθηκε η ιστορία και δεν είχαμε πάλι 1-1 μετά το Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1, όπως στο Ολυμπιακός-Ελευσίνα το 1998 μετά το Ανόρθωση-Ολυμπιακός 2-4, που έγραφα χθες. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήθελε και πολύ να έρθει το 1-1, με την προβληματική εικόνα των ερυθρόλευκων, που αφενός μεν είχαν το μυαλό λίγο στο Τσάμπιονς Λιγκ, λίγο στα προκριματικά του Μουντιάλ με τις Εθνικές ομάδες και λίγο και στο Περιστέρι, αφετέρου δε φάνηκε ότι και καθαρά αγωνιστικά τους ήταν δύσκολο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πήρε καλό βαθμό σε αυτό το πρώτο φετινό τεστ νοοτροπίας σε αγώνα πρωταθλήματος-δεν έβγαλε συγκέντρωση η ομάδα μετά από μία σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία της, χαλαρότητα έβγαλε. Κι ίσως πρέπει να θυμηθούμε ότι δεν είχε πάρει καλό βαθμό ούτε στη ρεβάνς με την Παρτίζαν, αφού μετά το 3-1 στο Βελιγράδι, δεν είχε εμφανιστεί όπως έπρεπε στο Καραϊσκάκη. Κι είναι ένα θέμα αυτό, στο οποίο θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ ο Χάσι, αλλά κι όλοι γύρω από την ομάδα.

Καλό βαθμό δεν πήρε κι η διαιτησία (μόνο ο παρατηρητής Σαραϊδάρης είδε καλή την τριάδα), παρότι τον Κατσικογιάννη εγώ τον θεωρώ καλό ρέφερι. Ενώ έδωσε το καθαρό πρώτο πέναλτι, κώλωσε να δώσει και το δεύτερο (τράβηγμα του Οτζίτζα από τον ώμο του), ίσως επειδή έγινε δέκα μόλις λεπτά μετά το 1-0. Και μετά το πέναλτι του Φορτούνη νομίζω έκανε κατάχρηση στις κάρτες: έξι εις βάρος του Ολυμπιακού.

Εδώ που φτάσαμε, λέμε πάλι καλά που φέτος του Ολυμπιακού τουλάχιστον του δίνουν τα πέναλτι που πραγματικά κερδίζει, αφού και στην πρεμιέρα με τη Λάρισα το έδωσαν-αν και το είχε υποδείξει ο επόπτης Πετρόπουλος, αφού ο διαιτητής Καραντώνης (ας δεχθούμε ότι) δεν είχε δει το εξόφθαλμο χέρι.

Τα δίνουν τα πέναλτι, έστω τα δύο στα τρία, αλλά αν πάει σκοινί κορδόνι αυτό το χθεσινό με τους επόπτες, τότε θα έχει μεγάλα προβλήματα ο Ολυμπιακός. Διότι εδώ μιλάμε για τρία λάθη σοβαρά, όλα εναντίον του, σε καθαρές φάσεις κι όχι οριακές.

Πρώτο λάθος του Βλάσση η υπόδειξη οφσάϊντ του Ομάρ. Εδώ:

Δεύτερο (τραγικό όμως) λάθος, του Αλεξέα, η υπόδειξη οφσαϊντ του Μίλιτς. Εδώ:

Τρίτο (και χειρότερο) λάθος, του Βλάσση πάλι, η μη υπόδειξη τριπλού οφσάϊντ. Εδώ:

Άμα αρχίσουμε έτσι…

Για τις μεταγραφικές εκπλήξεις, περιμένουμε πλέον την έκβαση των διαπραγματεύσεων, πρώτα στο νησί. Σε οργασμό είναι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.