Το ποδόσφαιρο τιμωρεί και πολύ σκληρά μάλιστα

Το ποδόσφαιρο τιμωρεί και πολύ σκληρά μάλιστα

Το ποδόσφαιρο τιμωρεί και πολύ σκληρά μάλιστα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον οδυνηρό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ που πρέπει να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο μάθημα για το πώς το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί, όταν δεν το σέβεσαι και παραβιάζεις βασικούς κανόνες του.

Αφού γράψω (για να το βλέπω εγώ κυρίως) ότι σιχαίνομαι τους «ταλεγαμενάκηδες» προχωρώ, χωρίς να επιστρέφω σε ότι έχει γραφτεί γι’ αυτή την ομάδα αυτό το καλοκαίρι και σε αυτή εδώ τη στήλη.

Ο ΠΑΟΚ (και αυτοί που έχουν την ευθύνη της ομάδας), ξεφτιλίστηκε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρώπης, απέναντι σε μία άσημη και άπειρη ομάδα της Βόρειας Σουηδίας, εδώ όπου με το ποδόσφαιρο ασχολούνται οι ποδοσφαιριστές και καμιά 100αριά ακόμη.

Ο ΠΑΟΚ δε σεβάστηκε σε καμία περίπτωση την ποδοσφαιρική λογική και τιμωρήθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ που ψάχνει «εξάρι» εδώ και ένα χρόνο, αποκλείστηκε με δύο γκολ που πέτυχαν οι αντίπαλοι με σουτ που έπρεπε να μαρκάρει το «έξι».

Ο ΠΑΟΚ που δε σεβάστηκε την ιστορία του και έδιωξε ή ανάγκασε σε φυγή 12 Έλληνες παίκτες, έχασε από έναν Έλληνα της ομογένειας, που στο τέλος δήλωνε περήφανος για την καταγωγή του!

Ο ΠΑΟΚ που έκανε την χειρότερη επιλογή προπονητή φέτος το καλοκαίρι, πέρασε το εφιαλτικότερο δίμηνο των τελευταίων ετών και ποιος ξέρει πόσο ακόμη θα βασανίζεται από αυτή την επιλογή.

Ο ΠΑΟΚ που έχει ξοδέψει ένα κάρο λεφτά και ξεπερνάει πλέον σε μπάτζετ το μεγαλύτερο που είχε ποτέ στην ιστορία του, έχει καταφέρει τώρα, στα τέλη Αυγούστου, να ψάχνει παίκτες σε τέσσερις και πέντε θέσεις! Η ομάδα (θα το ξαναγράψω τι να κάνω) που τέλη Μαίου έψαχνε τέσσερις ποδοσφαιριστές και τώρα που τελειώνει η περίοδος, αναζητεί πέντε!

Ο ΠΑΟΚ που τόλμησε να ανακοινώσει το Ελ Καντουρί (μετά από τελικές διαπραγματεύσεις 15 ημερών) στο 65΄ του αγώνα με την Έστερσουντ με το ματς στο 0-0 να παίζεται και το ίδιο το ποδόσφαιρο, παραμόνευε πάλι εκεί, για να τον τιμωρήσει με δύο γκολ στα αμέσως επόμενα λεπτά!!

Ο ΠΑΟΚ και οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες του που χθες απλά παρακολουθούσαν τους Σουηδούς να τους εκθέτουν. Ο ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε παρά να κάνει μία-δύο φάσεις σε όλο το ματς! Ο ΠΑΟΚ που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ μέσα στο γήπεδο να αντιδράσει σε οτιδήποτε! Μια ομάδα με μηδενική ενέργεια, χωρίς κανένα πάθος.

Και εκεί που λες ότι στις καθυστερήσεις η μπάλα θα πάει μέσα από την ανενόχλητη κεφαλιά του Μάτος, το ποδόσφαιρο λέει και πάλι "ΌΧΙ". Επέμεινε σε αυτή την τιμωρία που ήθελε να υποβάλει την Ελληνική (χωρίς Έλληνες παίκτες) ομάδα και με κάποιο μαγικό τρόπο, πήρε τη μπάλα από τα δίχτυα και την πέρασε πάνω από την εστία!

Ο ΠΑΟΚ που στο τέλος (όπως πάντα) έχει τεχνικό διευθυντή διαιτητή και είχε μία ακόμη απαράδεκτη διαιτησία στην Ευρώπη!

Η ουσία λοιπόν είναι ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν δεκάδες λάθη γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα (όλα έχουν καταγραφεί) και όλα αυτά, η ομάδα τα πληρώνει ένα-ένα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και ο Ιβάν Σαββίδης έχει την ευθύνη να τη διαχειριστεί. Δεν υπάρχει κανείς άλλος. Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα βρει τους κατάλληλους για να τον βοηθήσουν…

* Και για να μην ξεχαστώ για τα δικά μου. Όταν «βρίζεις» το ποδόσφαιρο και υποτιμάς τη λογική του, τότε φυσικά και ο Παπαγιαννόπουλος μπορεί να κερδίσει τον Πρίγιοβιτς. Και όχι απλά να τον κερδίσει, αλλά να τον «ξεσκίσει» ποδοσφαιρικά. Γιατί χθες έδωσαν 10 μονομαχίες και ο Έλληνας τις πήρες όλες για πλάκα! Όπως φυσικά συνέβη σε όλο το ματς με όλες τις κόντρες αυτές. Μπράβο το παλικάρι που μας ξεφτίλισε και στο τέλος πανηγύριζε με την Ελληνική σημαία. Τέτοιο «τρολάρισμα» είχα χρόνια να ζήσω. Αυτός ο πανηγυρισμός (ακόμη και έξω από το γήπεδο) του μοναδικού Έλληνα που ξεκίνησε στα δύο παιχνίδια, ήρθε να ολοκληρώσει την τιμωρία του ΠΑΟΚ και όλων αυτών των ΑΣΧΕΤΩΝ που έδιωξαν ή ανάγκασαν σε φυγή 12 Έλληνες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Και στο τέλος της βραδιάς, ο κόσμος του ΠΑΟΚ που ταξίδεψε 3500 χιλιόμετρα δεν είχε σε ποιον να τα πει έξω από το γήπεδο! Εκεί τον κατάντησαν τον ΠΑΟΚ. Να μην υπάρχει κανείς για να τα ακούσει και να πονέσει πραγματικά! (Ότι πάλι πήγαν εκεί πρώτοι και μπροστά ο Μαλεζάς, ο Πέλκας, ο Κάτσε, να δώσει σε όλους να καταλάβουν τι ΕΓΚΛΗΜΑ έχει γίνει).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.