Κάζο Αγιαξ, Φενέρ, εύκολα η Μίλαν, ζορίστηκε η Ζενίτ (vids)

Gazzetta team
Κάζο Αγιαξ, Φενέρ, εύκολα η Μίλαν, ζορίστηκε η Ζενίτ (vids)

bet365

Ο φιναλίστ Αγιαξ και η Φενερμπαχτσέ γνώρισαν και δεύτερη ήττα από Ρόζεμποργκ και Βαρντάρ αντίστοιχα και έμειναν εκτός ομίλων. Δεύτερη νίκη για Μίλαν. Η Ζενίτ χρειάστηκε την παράταση για να περάσει.

Τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα για τον Αγιαξ, που πέρυσι έπαιξε στον τελικό του Europa League με την Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, μετά την ήττα με 0-1 στην Ολλανδία από την Ρόζενμποργκ και δεν είχε εύκολο έργο στην Νορβηγία. Ο Νίκλας Μπέντνερ έκανε το 1-0 στο 26' βάζοντας τους Σκανδιναβούς σε απόλυτη θέση φαβορί, όμως όλα έδειξαν να αλλάζουν σε ένα λεπτό στην επανάληψη. Στο 60' ο Γιουνές έκανε το 1-1 και στο 61' ο Σένε γύρισε το ματς σε 1-2 δίνοντας στον Αίαντα σκορ πρόκρισης. Μέχρι το τελευταίο κομμάτι του ματς οι Ολλανδοί ήταν... καλά, όμως το φινάλε ήταν άσχημο αφού ο Σαμουέλ Αντεγκμπενρό σκόραρε στο 80' με κεφαλιά και το 89' με τρομερό σόλο και έδωσε στην Ρόζενμποργκ τεράστια νίκη με 3-2 και πρόκριση στους ομίλους.

Η Μίλαν είχε νικήσει στο πρώτο σκέλος στο San Siro με 6-0 την Σκεντίγια και ο Βιντσέντζο Μοντέλα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Οι Rossoneri παρατάχθηκαν με 3-5-2 και όπως και στα περισσότερα από τα προηγούμενα ματς, είχαν σκόρερ τον 19χρονο Ιταλό επιθετικό, Πάτρικ Κουτρόνε, ο οποίος στο 13' πήρε την μπάλα του Λοκατέλι και αφού έκανε ωραία προσποίηση νίκησε τον keeper των γηπεδούχων για το 0-1 το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος. Η Μίλαν ολοκλήρωσε τους αγώνες των προκριματικών και των playoffs χωρίς να δεχθεί γκολ.

Η Φενέρ είχε δύσκολο έργο μετά την εκτός έδρας ήττα από την Βαρντάρ με 2-0 όμως όταν στο 61' ο Νόισταντερ άνοιξε το σκορ, τα πράγματα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάξουν για τους Τούρκους. Ομως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Στο 68' ο Γιγκουάρι έφερε το ματς στα ίσα για τους φιλοξενούμενους κάνοντας την πρόκριση απίθανο σενάριο και το φινάλε ήταν ακόμα χειρότερο καθώς στο 91' ο Γκλιγκόροβ έγραψε το 1-2 κάνοντας την ομάδα του την πρώτη από τα Σκόπια που φτάνει στους ομίλους του Europa League και το κάζο ακόμα μεγαλύτερο για τους Τούρκους.

Η Ζενίτ τα βρήκε δύσκολα, όμως αντίθετα από την Φενερμπαχτσέ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε χάσει 1-0 από την Ζυρίχη στην Ελβετία, στο 9' άνοιξε το σκορ με τον Κοκόριν και το 1-0 έμεινε στα 90' για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Ρώσος επιθετικός σκόραρε ξανά στο 105' και χάρισε την πρόκριση, την οποία πήραν επίσης Ντιναμό Κιέβου, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Πλζεν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλτσμπουργκ, Λουντογκόρετς, Σέριφ Τιρασπόλ.

Δεν θα είχε πρόβλημα λογικά η Εβερτον στην Κροατία, καθώς είχε πάρει εντός το 2-0. Οταν όμως σκόραρε για την Χάιντουκ ο Ραντόσεβιτς (43'), τα Ζαχαρωτά αγχώθηκαν. Ωστόσο, με το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε δίτυα για πρώτη φορά με τα μπλε ο Γκίλφι Σίγκουρντσον και με το 1-1 έστειλε τους Αγγλους στους ομίλους.

Τα αποτελέσματα
ΑΕΚ Λάρνακας - Πλζεν 0-0 (1-3)
Ντιναμό Κιέβου - Μαρίτιμο 3-1 (0-0)
Ολεκσάντριγια - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-2 (1-1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αλτάχ 2-2 (1-0)
Εστερσουντ - ΠΑΟΚ 2-0 (1-3)
Ζάλτσμπουργκ - Βιτορούλ 4-0 (3-1)
Σέριφ Τιρασπόλ - Λέγκια Βαρσοβίας 0-0 (1-1)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ουτρέχτη 2-0 παρ. (0-1)
Φενερμπαχτσέ - Βαρντάρ 1-2 (0-2)
Σουντούβα - Λουντογκόρετς 0-0 (0-2)

ΑΕΚ - Μπριζ 3-0 (0-0)
Μίντιλαντ - Απόλλων Λεμεσού 1-1 (2-3)
Σκεντέρμπεου - Ντιναμό Ζάγκρεμ 0-0 (1-1)
Βιντεότον - Παρτιζάν 0-4 (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Παναθηναϊκός 1-0 (2-3)
Μαρσέιγ - Ντομζάλε 3-0 (1-1)
Ρόζενμποργκ - Αγιαξ 3-2 (1-0)
Μπράγκα - Χαφναρφιόρντουρ 3-2 (2-1)
Σκεντίγια - Μίλαν 0-1 (0-6)
Ερυθρός Αστέρας - Κρασνοντάρ 2-1 (2-3)
Χάιντουκ Σπλιτ - Εβερτον 1-1 (0-2)
Αούστρια Βιέννης - Οσιγιεκ 0-1 (2-1)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα