Βασιλειάδης: «Αβλεψία, θα διορθωθεί άμεσα»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Αβλεψία, θα διορθωθεί άμεσα»

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τοποθετήθηκε για το θέμα με την κατάργηση των διατάξεων για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Μετά τον Βαγγέλη Γραμμένο, που μίλησε για άμεση διόρθωση του λάθους και ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε για το ζήτημα του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr ο Υφυπουργός είχε ενημερωθεί πλήρως και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας ότι επί της ουσίας δεν είναι κάτι ανησυχητικό. «Είναι μια αβλεψία, που νομικά κατά τη γνώμη μου είναι σαν να μην υφίσταται. Το άρθρο 14 μιλάει για τη βία στις εξέδρες ανάμεσα στους οπαδούς, για αντικειμενική ευθύνη, για τη φιλοξενούμενη ομάδα κτλπ. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια μικρή αλλαγή στην διατύπωση. Μίλησα και με τον κύριο Γραμμένο και είδα και τις τοποθετήσεις του, αυτό θα διορθωθεί άμεσα. Τι έγινε; Σταμάτησε, ορθά κατά τη γνώμη μου, ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εκτεταμένα και μεμονωμένα επεισόδια. Ήταν μια λεπτή γραμμή, που την όριζε στο τέλος αυτός που όριζε και το φύλλο αγώνα ή ο παρατηρητής, ενώ νομίζω ότι αυτά πρέπει να τα ορίζει ο δικαστής με βάση τα πραγματικά γεγονότα που καταγράφονται από το αποδεικτικό υλικό.

Ενδεχόμενα χρειάζεται μια απλή αλλαγή εκεί, αλλά νομίζω είναι σαφές. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη και τιμωρία, υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν τιμωρίες. Επίσης μην ξεχνάμε μια ιδιαίτερη αυστηροποίηση με το άρθρο 15 για όλα τα άλλα, λέιζερ, καπνογόνα, οτιδήποτε. Είναι μια μεγάλη αυστηροποίηση λογική και εφικτή να τηρηθεί, με δεδομένο ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως Τετάρτη και Πέμπτη τα γήπεδα είναι εκκλησία και το Σάββατο και την Κυριακή αυτό αλλάζει. Να είμαστε σοβαροί, εκεί θα κριθεί το δικαστικό σύστημα, η κατάχρηση με τους αθλητικούς δικαστές και η ίδια η ΕΠΟ, αν θα καταφέρει να τηρήσεις του κανόνες τους νέος που θεσπίστηκαν. Κι αν δείξουν πυγμή και ισονομία νομίζω θα βγούμε κερδισμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία Νέα