Η στρατηγική επιλογή Μαρινάκη για Χάσι

Η στρατηγική επιλογή Μαρινάκη για Χάσι

Η στρατηγική επιλογή Μαρινάκη για Χάσι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta το κλειδί της επιστροφής του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανέδειξε μεταξύ άλλων τη σημασία της έννοιας της στρατηγικής επιλογής. Διότι ακριβώς τέτοια ήταν η απόφαση του Μαρινάκη να φέρει τον Χάσι.

Κι εγώ δεν στέκομαι στην κριτική που δέχθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού (και την αγνόησε), επειδή πήρε το συγκεκριμένο προπονητή, που σε άλλους δεν άρεσε γιατί είναι…Αλβανός, σε άλλους γιατί και καλά δεν είχε…βιογραφικό και σε άλλους γιατί απολύθηκε γρήγορα από τη Λέγκια πέρσι.

Στέκομαι στην απόλυτα συνειδητή επιλογή του Μαρινάκη και του στενού του συνεργάτη Γ. Βρέντζου για συνεργασία με ένα προπονητή, που θα ήξερε από προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ-κι αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που ξεκάθαρα είχε θέσει ο σύλλογος ενόψει της νέας σεζόν, η επιστροφή στους ομίλους.

Ίσως θυμάστε κάποια άρθρα μου όταν ανέλαβε ο Χάσι. Για τον Ολυμπιακό είχε μετρήσει πολύ αυτή η παράμετρος. Να έπαιζε η ομάδα στα προκριματικά με προπονητή που να ήξερε τη δουλειά. Θυμάμαι ακόμη μία χαρακτηριστική ατάκα, «η, την ξέρεις η, δεν την ξέρεις αυτή τη δουλειά». Εξ ου κι οι άλλες πρώτες λύσεις ήταν τεχνικοί που είχαν ξαναπαίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, όπως π.χ. κι ο Γάλλος Ρεμί Γκαρντ με τη Λιόν…

Ήταν στρατηγική επιλογή αυτή η απόφαση για τον Χάσι, που είχε το εξτρά πλεονέκτημα ότι μόλις πέρσι είχε παίξει σε τρεις προκριματικούς γύρους και τους είχε περάσει όλους, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και έτσι η Λέγκια είχε γίνει η πρώτη πολωνική ομάδα που είχε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια.

Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στο παρελθόν πέρασε από τα προκριματικά Τάμπιονς Λιγκ μόνο με προπονητές που το είχαν ξανακάνει με επιτυχία (με Μπάγεβιτς και Κετσπάγια, που είχαν προκριθεί προηγουμένως και με ΑΕΚ και Ανόρθωση), αντίθετα αποκλείστηκε από τα προκριματικά της διοργάνωσης με προπονητές που το επιχειρούσαν για πρώτη φορά (Βαλβέρδε και Βίκτορ)…

Κοιτάξτε: Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Χάσι στη συνέχεια. Αν θα πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη η, αν πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό θα το δούμε. Μπορεί να πάει σούπερ, μπορεί και να μην τα καταφέρει. Ξέρουμε, όμως, ότι την πρώτη δουλειά που είχε την έκανε και δη με αποτελέσματα που πλησίασαν το τέλειο. Όπως ξέρουμε κι ότι έχει κάνει πρωταθλητισμό επί σειρά ετών με την Άντερλεχτ κι ότι έχει παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη μεγαλύτερη ομάδα του Βελγίου. Άρα, έχει ξανακάνει αυτό που πρέπει να κάνει τώρα με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Χάσι έχει το περσινό πάθημα με τη Λέγκια (δηλαδή το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Πολωνίας) και λογικά έχει πάρει το μάθημα του κι επιπλέον έχει το κίνητρο ότι πρέπει πάση θυσία να πετύχει στον Ολυμπιακό, αφού για το βιογραφικό του, που είναι πάντα το πιο δυνατό όπλο για κάθε προπονητή, θα έχει μεγάλη μουτζούρα σε περίπτωση γρήγορης απόλυσης δεύτερη σερί σεζόν.

Και για να συνεχίσω κάτι που έγραψα χθες. Ναι, έχασε για πρώτη φορά μετά το 2010 ομάδα της Κροατίας με Ολλανδό διαιτητή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είχε χθες μία καλή διαιτησία: οι δύο μεγαλύτερες φάσεις της Ριέκα ήταν από ξεκάθαρες θέσεις οφσάϊντ!

Τόσο εκεί που ο Ρέτσος έδιωξε πάνω στην γραμμή-δείτε στη φωτογραφία την στιγμή που παίρνει την κεφαλιά ο Γκόργκον, πόσο εκτεθειμένος είναι ο Γκαβράνοβιτς.

Όσο και στο τετ α τετ με τον Καπίνο-δείτε στη φωτογραφία την στιγμή της πάσας, πόσο εκτεθειμένος είναι ο Ματέϊ.

Μην μένουμε μόνο στο τελικό 0-1. Από τα λάθη των δύο Ολλανδών εποπτών η Ριέκα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 12’ με 1-0 η, έστω να ισοφαρίσει στο 79’ σε 1-1. Και τότε θα ήταν άλλο παιχνίδι. Πολύ περισσότερο στην πρώτη, αλλά και στη δεύτερη περίπτωση…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.