Αστάνα – Σέλτικ 4-3

ΡΕΚΟΡ ΓΚΟΛ ΣΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE

Αστάνα – Σέλτικ 4-3

Αστάνα – Σέλτικ 4-3

Στο 69' έχανε 4-1 αντί για τα διπλάσια. Τελικά η Σέλτικ ηττήθηκε 4-3 στην Αστάνα. Χάρη στο 5-0 του πρώτου αγώνα όμως πέρασε για 10η φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League.

Το 5-0 του πρώτου αγώνα στην Γλασκώβη, δεν άφηνε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το ποιος θα περνούσε από το ζευγάρι. Ωστόσο, η Αστάνα έστω και για λίγο το πίστεψε στη ρεβάνς, καθώς είχε φτάσει στο 4-1 και είχε χάσει άλλες τόσες καθαρές ευκαιρίες. Τελικά νίκησε 4-2 και αποχαιρέτησε ηρωικά.

Η Σέλτικ πάντως ουσιαστικά σώθηκε, πετυχαίνοντας αμέσως την αρχική ισοφάριση. Οι Κοζάκοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Αγιερ (26'), αλλά η φιλοξενούμενη έκανε το 1-1 με τον Σινκλέρ (33'). Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι έστησαν τρελό μονότερμα. Μουζίκοβ (48') και Τουαμάσι (49', 69') μεγάλωσαν το προβάδισμα της Αστάνα, που κυνηγούσε το θαύμα.

Αυτό τελικά όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά η Σέλτικ έβαλε δεύτερο (80' Ντσαμ) και τρίτο γκολ (90' Γκρίφιθς) και πέρασε στους ομίλους του Champions League για 10η φορά στην ιστορία της. Συνολικά τα δύο παιχνίδια είχαν 12 γκολ και αυτό είναι το ζευγάρι με τα περισσότερα τέρματα ever στα προκριματικά του θεσμού.

 

Best of internet