Μαρότα: «Το ποδόσφαιρο θα γίνει show business»

Μαρότα: «Το ποδόσφαιρο θα γίνει show business»

Μαρότα: «Το ποδόσφαιρο θα γίνει show business»

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους ουσιαστικά προειδοποίησε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Ο Μαρότα μίλησε σε οικονομικό ιταλικό Μέσο και αφού αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Μπιανκονέρι σε αυτά τα επτά χρόνια που βρίσκεται στο κλαμπ, το οποίο είπε ότι θα είναι και το τελευταίο της καριέρας του, σχολίασε το πού οδεύει το ποδόσφαιρο γενικά. 

«Στα 40 μου χρόνια στον χώρο, έχω δει όλες τις μετατροπές αυτής της βιομηχανίας. Από τους χορηγούς στα τηλεοπτικά δικαιώματα, από την οικονομική εισβολή επιχειρηματιών μέχρι τη σημερινή εποχή. Μια εποχή, όπου οι μεταγραφές έχουν θάψει ολοκληρωτικά τον ρομαντισμό, οι σημαίες που κάποτε αποτελούσαν την προσωποποίηση του πνεύματος της ομάδας και τους έδινε μια ταυτότητα, δεν υπάρχουν πια. Οι Τότι και Μπουφόν είναι οι τελευταίοι που θα μνημονεύονται ως τα τελευταία παραδείγματα του κλασικού ποδοσφαίρου», είπε αρχικά ο Μαρότα, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν αυτή η κατάσταση θα σημάνει και την μείωση του πάθους των οπαδών, για να απαντήσει...

«Το top-level του ποδοσφαίρου γίνεται όλο και περισσότερο entertainment. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές θα γίνουν, όλο και περισσότερο, σαν τους αστέρες της show business και θα έχουν προσωρινές δουλειές, σαν τους ηθοποιούς, σχεδόν χωρίς κάποια δέσμευση με συμβόλαιο. Μπορεί να μην το θέλουμε, αλλά η παγκόσμια οικονομία μας σπρώχνει σε αυτή την κατεύθυνση».

Το «μπορεί να μην το θέλουμε», βέβαια, σχετικό είναι...

Best of internet