Κάμερες ξανά, συμφωνία για κεντρική διαχείριση

Φώτης Καρακούσης
Κάμερες ξανά, συμφωνία για κεντρική διαχείριση

bet365

Επιτέλους «λευκός καπνός» στην Σούπερ Λίγκα. Οι 15 ομάδες τα βρήκαν για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και ο ΠΑΟΚ παραμένει στην Nova. Τέλος τα πλέι οφ.

Η κατάσταση στο κομμάτι των τηλεοπτικών είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, με τη Nova να βρίσκεται στα χαρακώματα με τη Super League. Επρεπε να βρεθεί λύση στο Δ.Σ. της Παρασκευής, με το χάσμα τις τελευταίες μέρες να δείχνει πως γεφυρώνεται. Κι εν τέλει βρέθηκε. Η Σούπερ Λίγκα συμφώνησε για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι θα υπάρχει κανονικά κάλυψη και την 2η αγωνιστική (για την 1η υπήρχε συμφωνία κανονικά για τη Νοva).

Για να υπάρξει συμφωνία δόθηκαν 1,2 εκατομμύριο ευρώ από τη Nova στις 12 μικρομεσαίες ομάδες αλλά και επιπλέον 800.000 ευρώ από την κεντρική χορηγία του Ιβάν Σαββίδη στις ίδιες ομάδες. Το συνολικό ποσό που συμφωνήθηκε αποκλειστικά για τα τηλεοπτικά είναι 30 εκατομμύρια και θα μοιραστεί σε 15 ομάδες, καθώς ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς ήταν εκτός κεντρικής διαχείρισης και έχει ουσιαστικά συμφωνήσει να συνεχίσει με ξεχωριστή σύμβαση.

Η συμφωνία ήταν σχεδόν ομόφωνη (μειοψήφισε ο Παναιτωλικός) στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας και χαρακτηρίστηκε νέο «μνημόνιο συνεργασίας». Η συμφωνία είναι διετής και για τη διοργανώτρια αρχή βασική προϋπόθεση αποτελεί την επόμενη χρονιά το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μείνει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή στα 30 εκατομμύρια, χωρίς να ζητηθεί εκ νέου μείωση.

Στο Δ.Σ υπήρξε και έγκριση του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος, ο οποίος θα λήξει 16-17-18 Δεκεμβρίου, ενώ αποφασίστηκε πως δεν θα γίνουν πλέι οφ!.

Η κίνηση Κωστούλα

Ο Γκαγκάτσης, ο Ασλανίδης και ο Αγραφιώτης με 14, 14 και 12 ψήφους αντίστοιχα εξελέγησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο Κωστούλας δια μέσου του Μπελεβώνη τόνισε ότι καλό θα είναι να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από τους 12 «μικρομεσαίους», χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα βγει ο ίδιος. Τελικά, ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού έβαλε υποψηφιότητα και τον ψήφισαν μόνο οι ΠΑΟΚ, Πλατανιάς και Παναιτωλικός. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν στήριξαν την πρότασή του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α' Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα