Ύποπτο για «στήσιμο» θεωρεί ο Ντέκλαν Χιλ το Σέλτικ-Αστάνα!

Ύποπτο για «στήσιμο» θεωρεί ο Ντέκλαν Χιλ το Σέλτικ-Αστάνα!

bet365

Ο διάσημος ερευνητής στημένων αγώνων Ντέκλαν Χιλ θεωρεί πως κάτι ύποπτο συνέβη στην αναμέτρηση Σέλτικ-Αστάνα και καλεί την UEFA να να παρακολουθήσει από κοντά όσα συμβούν στη ρεβάνς!

Ο Ντέκλαν Χιλ, συγγραφέας του βιβλίου “The Fix: Organized Crime and Soccer’ που έχει γίνει best seller σε 15 διαφορετικές γλώσσες, θεωρείται ως ο πιο γνωστός ερευνητής στημένων παιχνιδιών σε όλα τα αθλήματα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε το εγχειρίδιο της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου στην έρευνά της για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραθέτοντας ουκ ολίγες αναφορές στο πόρισμα της.

Ο Καναδός ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος, σύμβουλος σε ζητήματα διαφθοράς των μεγαλύτερων διεθνών αθλητικών οργανισμών στο τελευταίο του άρθρο υποστηρίζει πως η UEFA μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα μεταξύ Σέλτικ και Αστάνα για τα play-off του Champions League θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της, στη ρεβάνς στο Καζακστάν.

«Ένα από τα κλειδιά για την αποτελεσματική μάχη κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο είναι να αναγνωριστούν τα επίφοβα παιχνίδια. Συνήθως πρόκειται για το τρίτο ματς ομίλων στο Μουντιάλ, το έκτο παιχνίδι στους ομίλους του Champions League, η οποιοδήποτε ματς στην Ιταλία που περιλαμβάνει ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό εάν αυτό διεξάγεται από τον Απρίλιο και έπειτα. Αναμετρήσεις όπου η μία ομάδα έχει να χάσει πολλά και η άλλη πολύ λίγα», τονίζει ο Χιλ προσθέτοντας:

«Στο Champions League υπάρχει ιστορικό ύποπτων αγώνων στα play-off. Δεν είναι αποτρεπτικό οικονομικά για μια ομάδα να χάσει τον αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση ο χαμένος θα πάρει μέρος στο Europa league.

H στρατηγική είναι απλή, εάν δεν διαθέτεις οικονομική ευμάρεια για να πάρεις μέρος στο Champions League εμφανίζεσαι και παίζεις το πρώτο ματς.

Εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα παίρνεις την απόφαση να χάσεις με πολλά γκολ. Έτσι η ομάδα βγάζει χρήματα και καταλήγει σε μια διοργάνωση όπου έχει περισσότερες ευκαιρίες για να διακριθεί».

Ο Καναδός ερευνητής συνοψίζει αναφέροντας πως εάν η UEFA θέλει να διαφυλάξει το κύρος των διοργανώσεων της τότε καλείται να παρακολουθήσει στενά την ρεβάνς μεταξύ Αστάνα και Σέλτικ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα