Κούκο Θιγάντα: «Νίκη σε πολύ δύσκολη Λεωφόρο...»

Κώστας Ζάλιαρης
Κούκο Θιγάντα: «Νίκη σε πολύ δύσκολη Λεωφόρο...»

bet365

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Μπιλμπάο μαζί και με το προβάδισμα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, σύμφωνα με τον Κούκο Θιγάντα, ο οποίος όμως τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν πόσο θέλουν να βρίσκονται στο Europa League για να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη (3-2).

Αναλυτικά ο κόουτς των Βάσκων μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης: «Οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά και πρέπει πάντοτε να είσαι μέσα στο παιχνίδι και απόλυτα συγκεντρωμένος. Η ομάδα μου δούλεψε καλά, αν και θα έλεγα ότι κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι μέχρι τώρα. Δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο με ή χωρίς τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά και το δεύτερο γκολ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, όμως οι παίκτες μου είχαν όρεξη και θέληση και έδειξαν τη σημασία που δίνουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Δείξαμε ότι θέλουμε να συμμετέχουμε στη διοργάνωση και τα παιδιά απέδειξαν ότι είναι δυνατό το DNA μας. Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα, ένα μαγευτικό γήπεδο, ήταν δυνατός ο αντίπαλος...».

Για την παρουσία της Μπιλμπάο στο γήπεδο: «Ο προπονητής είναι ο βασικός υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει σε μια ομάδα. Κάναμε προετοιμασία, είχαμε παίξει λίγα ματς. Δεν μπήκε καλά στο αποψινό ματς, δεν είχαμε συνοχή, έγιναν βιαστικά κάποιες φάσεις, δεν είχαμε σωστό τάιμινγκ, ομως με την προπόνηση θα βελτιωθούν αυτά. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι παρά τη νίκη. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, όμως δεν κάναμε καλα΄τα πράγματα. Ο προπονητής έχει το καθήκον να ενώσει τους παίκτες και την ομάδα».

Για όσα σκεφτόταν στο 2-0 κι αν πίστευε στην αντίδραση της ομάδας του: «Πάντοτε σκέφτομαι ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Ο Αντούριθ δεν ήταν σε καλή κατάσταση όμως πήραμε νίκη σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως οι παίκτες μου έδωσαν τη μάχη τους και δεν τα παράτησαν ποτέ».

Για το αβαντάζ πρόκρισης και την έναρξη του πρωταθλήματος: «Το αποτέλεσμα αυτό δεν πρέπει να μας βγάλει από τις σκέψεις που πρέπει να έχουμε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Έχουμε τον πρώτο αγώνα την Κυριακή και πρέπει να κάνουμε καλή έναρξη, με την ίδια συνοχή και αυτοπεποίθηση».

Για την πρόκριση στους ομίλους κι αν αυτή εξασφαλίστηκε: «Δεν το σκέφτομαι έτσι γιατί είναι ποδόσφαιρο. Όπως ξέρετε, πολλά μπορούν να συμβούν. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Σκεφτόμαστε το ματς πρωταθλήματος κι έπειτα τον επαναληπτικό με την ελληνική ομάδα. Πάντοτε με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να συνεχίσει να κυνηγάει τις νίκες η Μπιλμπάο».

Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού κι αν ξεχώρισε κάποιον: «Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικούς παίκτες, είναι ομάδα που έπαιξε καλά και ο Ζέκα είναι φανταστικός παίκτης».

Για τους τερματοφύλακες κι αν έχει αποφασίσει ποιος θα παίξει στα εγχώρια και ποιος στην ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Η απόφασή μου είναι ότι ο καθένας πρέπει να δουλέψει για να κερδίσει τη θέση. Όσον αφορά τον Κέπα, θα ξεκινήσει να παίζει στο πρωτάθλημα και ο Ερερίν θα είναι για τα ευρωπαϊκά ματς, δίχως όμως να είναι δεδομένο αυτό. Θα υπάρχει ροτέισον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα