Πότερ: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε την πρόκριση»

Πότερ: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε την πρόκριση»

Gazzetta team
Πότερ: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε την πρόκριση»

bet365

Ο Γκρέιαμ Πότερ είδε την ομάδα του να προηγείται στην Τούμπα, αλλά να φεύγει με το εις βάρος της 3-1. Παρόλα αυτά δείχνει αισιόδοξος και όπως είπε μπορεί να ονειρεύεται.

Ο Άγγλος τεχνικός της Εστερσουντ αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα της Τούμπας, σχολίασε το αποψινό ματς, αλλά και τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης.

Για το πώς χαρακτηρίζει το πρώτο ημίχρονο των δυο αναμετρήσεων:

Θέλω να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ, είμαι περήφανος για την αγωνιστικότητα των παικτών μου σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά ανασταλτικά, δεν απειληθήκαμε και με το πέναλτι βοηθηθήκαμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Είχαμε επίσης, ακόμα μία καλή φάση. Μπορώ να πω ότι από το πρώτο ημίχρονο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο δεύτερο 45λεπτο προσπαθήσαμε να έχουμε το ίδιο στυλ, αλλά παίζαμε απέναντι σε μία μεγάλη καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στην κόντρα, αλλά δεν τα καταφέραμε, ήταν δύσκολο και σε τέτοια καυτή ατμόσφαιρα, την οποία δεν έχουμε συνηθίσει εμείς. Το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος άλλαξε τις ισορροπίες στην πρόκριση. Ένα γκολ τόσο αργά δεν είναι καθόλου καλό, αλλά έχουμε ακόμα τις πιθανότητες μας. Θα αγωνιστούμε για την πρόκριση στους ομίλους και ελπίζω να το χαρούμε πολύ στην πόλη μας αυτό το παιχνίδι».

Αν η ομάδα του έμεινε από δυνάμεις και αν είχε πρόβλημα στον αέρα:

«Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε αρκετά καλά, ήμασταν επικίνδυνοι για τον αντίπαλο, φτιάξαμε ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο όμως και για εξωγενείς
παράγοντες, όχι αγωνιστικούς και χάσαμε κάποιες μάχες. Παίζαμε απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, είναι λογικό να μας πάει πιο πίσω τις ζώνες άμυνας. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου».

Για την εικόνα που περιμένει στο δεύτερο παιχνίδι στη Σουηδία:

«Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, κανείς δεν ξέρει. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας που ξέρουμε πολύ καλά. Στα πλέι οφ του Europa League είναι λογικό να παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Θα παλέψουμε για την πρόκριση κι ελπίζω για το καλύτερο».

Για την τακτική που ακολούθησε η ομάδα του:

«Τακτικά κινηθήκαμε σε όσα σχεδιάσαμε πριν το παιχνίδι. Δεν είμαστε η ομάδα που θα γυρίσει την μπάλα και θα κάνει 10 φάσεις. Δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Θέλαμε να κλέψουμε ψηλά μπάλες, να πιέσουμε ψηλά. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο χάσαμε κάποιες μπάλες, γυρίσαμε και κάποια μέτρα πίσω λόγω της πίεσης του αντιπάλου».

Για τον τρόπο που προετοίμασε την ομάδα του:

«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή πριν λίγες ημέρες και δεν είμαι έξυπνος να ξέρω τι θα συνέβαινε. Προετοίμασα τακτικά την ομάδα μου. Όπως έχετε δε ο ΠΑΟΚ έχει ορισμένους πολύ γρήγορους παίκτες και γρήγορα φουλ μπακ που ανεβαίνουν. Εκεί προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε και να τους σταματήσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα, άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι και θα παλέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι βάσει του σημερινού σκορ. Μπορούμε να ονειρευόμαστε την πρόκριση στην έδρα μας».

Για τη σύγκριση του ΠΑΟΚ με τη Γαλατάσαραϊ:

«Δε θα μπορούσα να συγκρίνω, μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες με ιστορία, κουλτούρα και δυνατούς οπαδούς. Δύο φανταστικές εμπειρίες για εμάς. Είναι φοβερό για εμάς να παίρνουμε τέτοιες εμπειρίες και να αγωνιζόμαστε σε αυτό το περιβάλλον. Παίξαμε πιο νωρίς με τη Γαλατά, κερδίσαμε στην έδρα μας, εδώ παίξαμε εκτός έδρας. Και οι δύο έδρες ήταν πολύ δυνατές και εχθρικές για εμάς. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε δύο πολύ μεγάλες ομάδες στο ταξίδι μας στην Ευρώπη, το οποίο ελπίζουμε να συνεχιστεί».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα