Μοιράζει περισσότερα από 2,35 δισ. η UEFA

Gazzetta team
Μοιράζει περισσότερα από 2,35 δισ. η UEFA

bet365

Η UEFA ανακοίνωσε τα χρήματα που θα μοιραστούν οι ομάδες που θα φτάσουν στους ομίλους των ευρωπαϊκών της διοργανώσεων τη σεζόν 2017-18.

Η UEFA ανακοίνωσε πώς θα μοιράσει τα 2,35 δισ. ευρώ στις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι τους ομίλους του Champions και του Europa League. Εκείνες, λοιπόν, που θα βρεθούν στους ομίλους του Champions League θα λάβουν μίνιμουμ 12,7 εκατ. ευρώ, στα οποία θα προστεθούν τυχόν μπόνους (1,5 εκατ. ευρώ για κάθε νίκη και 500.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία).

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα προκριθεί στη φάση των «16» θα εισπράξει 6 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά άλλα 6,5 και στα ημιτελικά 7,5. Εκείνη που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα λάβει άλλα 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ η φιναλίστ 11. Σε ό,τι αφορά το περίφημο market pool (τα χρήματα μοιράζονται αναλόγως την εμπορικότητα της χώρας και της ομάδας) το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας σύλλογος είναι 57,2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League είναι σαφώς μικρότερα και ανέρχονται συνολικά στα 400 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα από τα 2,35 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν τα κόστη των διοργανώσεων και οι διοικητικές δαπάνες, όπως στις λεγόμενες πληρωμές αλληλεγγύης.

 

Τελευταία Νέα