Κανονικός ΠΑΟΚ κόντρα στον άρρωστο ΠΑΟΚ και Πρίγιοβιτς vs Παπαγιαννόπουλος!

Κανονικός ΠΑΟΚ κόντρα στον άρρωστο ΠΑΟΚ και Πρίγιοβιτς vs Παπαγιαννόπουλος!

Κανονικός ΠΑΟΚ κόντρα στον άρρωστο ΠΑΟΚ και Πρίγιοβιτς vs Παπαγιαννόπουλος!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει όσο πιο συντηρητικά μπορεί τους αγώνες του ΠΑΟΚ με τους Σουηδούς, αλλά όλο στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει… Υπάρχει όμως και Ουάρντα, μεταγραφές, Τζώρτζογλου και φυσικά Χαραλαμπόπουλος.

Ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε γι’ αυτόν τον αυριανό ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ, συνεχώς στο ίδιο πράγμα καταλήγουμε… Όπως και να τα δεις αυτά τα δύο ματς του ΠΑΟΚ με την Έστερσουντ, δεν γίνεται να μην φθάσεις στο ίδιο συμπέρασμα.

«Ο ΠΑΟΚ είναι φανερά ανώτερος, είναι πολύ πιο έμπειρος, έχει απείρως πιο ποιοτικούς παίκτες και ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί».

Τι να κάνουμε τώρα; Αυτά ισχύουν, αυτά υπερτερούν οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων του αγώνα.

Ξέρουμε καλά ότι:

- Το «πρέπει» είναι κάτι που δεν αρέσει και δεν βολεύει.

- Ο ΠΑΟΚ έχει ένα θέμα όταν πρέπει να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί.

- Οι αντίπαλοι είναι οργανωμένοι και έχουν δώσει πάνω από 20 επίσημα παιχνίδια.

- Η Έστερσουντ απέκλεισε την Γαλατασαράι.

Όλα ισχύουν… Αλλά όταν βάζεις απέναντι τα ονόματα των ομάδων, τη δυναμική τους, την ιστορία τους, τα γήπεδά τους, το μπάτζετ, όταν συγκρίνεις ρόστερ, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις σε πολύ πιο σύνθετες σκέψεις πέρα από τα αυτονόητα.

Για να το κλείσουμε αυτό… Όταν ο ΠΑΟΚ έχει Πρίγιοβιτς, Μακ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Τσίμιροτ και πολλούς άλλους που πλέον δεν χωράνε στην ενδεκάδα και ο αντίπαλος απέναντι στον Πρίγιοβιτς έχει ως κορυφαίο αμυντικό τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο που δε νομίζω ότι μπορούσε να βρει άλλη ομάδα για να παίξει στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, τότε σταματάμε κάθε ανάλυση για το ζευγάρι αυτό…

Μπάλα είναι βεβαίως και όλα γίνονται… Φυσικά. Ειδικά όταν η μεγάλη ομάδα στο ζευγάρι δεν είναι καλά!

Εδώ είμαστε. Αυτό είναι πιο σημαντικό! Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι το πρόβλημα για τον… ΠΑΟΚ και όχι οι Σουηδοί.

Είπε κάποια στιγμή σήμερα ο Λουτσέσκου και αξίζει να το κρατήσουμε: «Προσπάθησα να τους περάσω μερικά βασικά πράγματα. Ξέρω όμως ότι δεν είχα πολύ χρόνο. Γι’ αυτό θα στηριχθούμε πολύ στις ατομικές ικανότητες των παικτών μας». Έτσι είναι…

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή και όλοι (εντός ομάδας κυρίως) λένε ότι τώρα έχουν κανονικό κόουτς μέσα στο γήπεδο. Αυτός όμως δεν είναι μάγος και όλα τα στραβά του ξεκινήματος, δεν είναι δυνατόν να τα διορθώσει σε τρεις-τέσσερις προπονήσεις.

Ο κανονικός ΠΑΟΚ λοιπόν μάχεται αύριο και την άλλη Πέμπτη με τον άρρωστο ΠΑΟΚ του φετινού ξεκινήματος και άντε να δούμε ποιος θα κερδίσει…

* Ξημερώνει 17 αύριο και ο ΠΑΟΚ μετράει ένα μήνα όπου έχει αποκτήσει μόνο τον Πασχαλάκη, που ίσως και να μην τον χρειάζονταν απόλυτα, αφού στη θέση είχε και έχει πολλές επιλογές. Θέλω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τα βασικά του κενά θα τα καλύψει, γιατί αν η πολύμηνη αναζήτηση για στόπερ και αμυντικό χαφ δεν φέρει αποτέλεσμα με παίκτες επιπέδου και όχι όποιον και όποιον, τότε… κοροϊδευόμαστε και μάλιστα άγρια.

* Ο ποδοσφαιριστής Αμρ Ουάρνα ακόμη ανήκει στον ΠΑΟΚ; Την ερώτηση θυμίζω την κάναμε από αρχές καλοκαιριού, τότε που ο συγκεκριμένος αρνούνταν να περάσει εργομετρικά και έκανε δέκα μέρες διακοπές παραπάνω;

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ απέκτησε και τον Χαραλαμπόπουλο και όσο αθλητικά-μπασκετικά κι’ αν το δω, όσο και αν ο αθλητής είναι υψηλού επιπέδου με τεράστιες προοπτικές, δεν μπορώ να απαξιώσω τις αρνητικές απόψεις που θέτουν ηθικό θέμα στον δανεισμό αυτό από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη και αυτό που σήμερα μου έγραψε φίλος: «Δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, αλλά για τον Παπαθεοδώρου…» δεν μπορώ να το σβήσω με μιας. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτή την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας, με συγκεκριμένο πλάνο και φιλοσοφία, όπου η μία κίνηση δένει απόλυτα με την άλλη, θα την παρακολουθήσω με τεράστιο ενδιαφέρον…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.