Εδώ θα παίξει η ΑΕΚ (vid & pics)

Εδώ θα παίξει η ΑΕΚ (vid & pics)

Γιώργος Τσακίρης
Εδώ θα παίξει η ΑΕΚ (vid & pics)

bet365

Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει το Jan Breydel στο οποίο θα δώσει μάχη πρόκρισης η Ενωση κόντρα στην Μπριζ.

Μπορεί να μην είναι κάποιος από τους ναούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά το Jan Breydel έχει την δική του ιστορία, η οποία αρχίζει το 1975, έτος κατασκευής του. Στην περιοχή Sint-Andries της πόλης, αποτελεί την έδρα τόσο της Κλαμπ Μπριζ, την οποία αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, όσο και της Σερκλ Μπριζ, με τα εισιτήρια για να τιμώνται από 5 μέχρι και 60 ευρώ.

Αρχικά η χωρητικότητα του ήταν στις 30.000 (όχι όλοι με θέσεις) αλλά από την δεκαετία του '90 τοποθετήθηκαν θέσεις σε όλες τις θέσεις και η χωρητικότητα έπεσε στις 18.000. Με τα έργα ανακατασκευής που έγιναν λόγω του Euro 2000 όμως, το οποίο διοργανώθηκε από κοινού σε Βέλγιο και Ολλανδία, το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο το να γίνει πιο σύγχρονο το Jan Breydel -το οποίο φιλοξένησε τους αγώνες τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση- αλλά και μεγαλύτερο, με την χωρητικότητα να ανεβαίνει στις 29.042.

Στα ματς της Κλαμπ Μπριζ είναι sold out σχεδόν πάντα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2015 έγινε μια σημαντική αλλαγή στο τερέν. Συγκεκριμένα, ο χλοοτάπητας άλλαξε και από τότε είναι με... υβριδικό γρασίδι (συνδυασμός φυσικού και τεχνητού).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα