Τι θέλει να κάνει και τι να αποφύγει ο Χάσι!

Τι θέλει να κάνει και τι να αποφύγει ο Χάσι!

Τι θέλει να κάνει και τι να αποφύγει ο Χάσι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού από τη δική του σκοπιά.

Νομίζω ότι πάντα στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ριέκα.

Ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του την έδρα, την ατομική ποιότητα, την ευρωπαϊκή εμπειρία του, το κίνητρο. Κι έχει εναντίον του τις απουσίες του (έξι, μαζί με τον Οτζίτζα, στον αριθμό), την αγωνιστική του ανετοιμότητα και την έλλειψη συνοχής στην ενδεκάδα του σε σχέση με τον αντίπαλο του, αλλά και τη διαφορά πίεσης, αφού το άγχος είναι μικρότερο για τους Κροάτες.

Κατά την γνώμη μου, για να καλύψει ο Ολυμπιακός το τετραπλό αυτό ντεζαβαντάζ δεν αρκεί η αξιοποίηση του δικού του τετραπλού αβαντάζ-πρέπει να παίξει έξυπνα, μυαλωμένα και με προσήλωση στο σχέδιο, με την προσδοκία να αποδειχθεί ως το κατάλληλο.

Έχω ακόμη στο μυαλό μου τη ρεβάνς με την Παρτίζαν. Και μου έχει μείνει μία αδυναμία του Ολυμπιακού μετά από κάθε φάση που έτρωγε-η ομάδα ήθελε τον χρόνο της για να ανασυνταχθεί, με συνέπεια να δέχονταν «καπάκι» κι άλλη φάση. Δεν ξέρω αν ήταν ζήτημα αγωνιστικό η, ψυχολογικό η, συνδυασμός. Ξέρω, όμως, ότι οι Σέρβοι τις ευκαιρίες τους τις έκαναν δύο-δύο! Οι σημειώσεις λένε την αλήθεια: Μία στο 13’ και μία στο 14’…Μία στο 33’ και μία στο 34’…Μία στο 61’ και μία στο 62’…Και το μεγάλο πρόβλημα στο τέλος: Μία στο 84’, μία στο 86’ και μία στο 89’…

Τότε, όμως, υπήρχε η πολυτέλεια του 3-1 του πρώτου αγώνα. Τώρα έχουμε το πρώτο ματς και η ρεβάνς θα είναι μέσα στο σπίτι του αντίπαλου. Αυτά τα «κενά» δίλεπτα, κάτι σαν μίνι μπλακ άουτ, πρέπει με κάποιο τρόπο να τα αποφύγει απόψε ο Ολυμπιακός. Αυτά και τα εύκολα λάθη, όταν έχουν οι παίκτες του την μπάλα στα πόδια τους.

Μία άλλη παρατήρηση που παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος να κάνει είναι η συχνότητα με την οποία μπαίνουν γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων των ομάδων του Χάσι στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να γίνονται θρίλερ: ο Ολυμπιακός σκόραρε στο Βελιγράδι στο 91’ το 3-1, η Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη στο 84’ το 2-2, η Λέγκια πέρσι ισοφάρισε την Ντάνταλκ στο 90’ της ρεβάνς και της έβαλε το δεύτερο γκολ στο 90’ του πρώτου αγώνα κι η Άντερλεχτ πρόπερσι έχασε 0-1 από τη Σαχτάρ στο 90’ κι 1-2 στην Τότεναμ στο 87’, ενώ ισοφαρίστηκε 1-1 από τη Μονακό στο 85’!

Γενικά ο Χάσι είναι προπονητής που θέλει να μπαίνει η ομάδα του δυνατά σε κάθε ημίχρονο και έτσι σκοράρει στα πρώτα λεπτά, όπως έκανε ο Ολυμπιακός και στο Βελιγράδι (σκόραρε στο 5’) και στον Πειραιά (σκόραρε στο 51’), όπως έκανε η Λέγκια πέρσι σε δύο παιχνίδια της (σκοράροντας στο 49’ και στο 56’) κι όπως έκανε κι η Άντερλεχτ πρόπερσι (σκοράροντας στη Μονακό στο 11’ και με την Τότεναμ στο 13’). Τα αποτελέσματα σε αυτά τα έξι ματς του Χάσι ήταν πέντε νίκες και μία ανώδυνη ισοπαλία.

Άρα, νομίζω ότι κάπως έτσι θα επιχειρήσει να κάνει κι απόψε, με τη βοήθεια και της έδρας, έστω και αν η συγκυρία για να γεμίσει το Καραϊσκάκη δεν είναι…ιδανική, με την Αθήνα να είναι άδεια την επομένη του Δεκαπενταύγουστου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.