Αντρές Τσάβες: Ο «αλήτης» που έγινε αρχηγός (pics & vids)

Αντρές Τσάβες: Ο «αλήτης» που έγινε αρχηγός (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αντρές Τσάβες: Ο «αλήτης» που έγινε αρχηγός (pics & vids)

bet365

Από μικρός ήθελε ποδόσφαιρο. Οι γονείς του, τον προόριζαν για... πολεμικές τέχνες. Οι αντίπαλοι τον φοβούνταν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την εξέλιξη του Αντρές Τσάβες που έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα κάποιος να τον χαρακτηρίσει «αλήτη». Όχι με την κακή του ερμηνεία, όμως. Παιδί που μεγάλωσε με άλλα τέσσερα αδέρφια και από πολύ μικρή ηλικία μάθαινε να πηγαίνει με τον πατέρα του στην οικοδομή, δεν τον λες «αλήτη». Αλλά για να δηλώνουν οι γονείς του πως τον προόριζαν για... πολεμικές τέχνες λόγω της σωματοδομής του και της δύναμης που του χάρισε ο Θεός, δεν το προσπερνά κανείς εύκολα.

«Ήταν μικροκαμωμένος, αλλά πολύ δυνατό κορμί. Πιστεύαμε ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες. Είτε με το μποξ, είτε με το καράτε, πάντοτε από το σχολείο μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας έκαναν παράπονα γιατί... χτυπούσε άλλα παιδιά και τσακωνόταν συχνά» ανέφερε ο πατέρας του, Αλμπέρτο, που θυμάται τα παιδικά χρόνια του Αντρέ και πλέον χαμογελάει, όντας περήφανος για την πορεία του γιου του, τον οποίο είδε να παίζει στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς.

Δεν θα έκανε πίσω ποτέ. Είχε μάθει τη ζωή από την εποχή που ακολουθούσε τον πατέρα του στη δουλειά. Τη δύσκολη δουλειά που για ένα παιδί πάντοτε θα είναι «βουνό», όμως για τον Αντρές Τσάβες και τον δυναμικό του χαρακτήρα, κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε να φαντάζει δύσκολη ή περίεργη, θα του έδινε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και περιέργεια για να το δοκιμάσει.

Κάπως έτσι συνέβη και με τη Μπάνφιλντ, η οποία θέλησε να τον πάρει στα τμήματα υποδομής της, στην ηλικία των 15 ετών. Οι γονείς του, είχαν τις ενστάσεις τους και δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσε ο Αντρές ν' ανταπεξέλθει και ν' αποχωριστεί τόσο εύκολα το σπίτι του, παρά το γεγονός πως ήθελε σαν τρελός να παίξει ποδόσφαιρο.

Η ατάκα του πατέρα του, Αλμπέρτο, φανερώνει πόσο έτοιμος ήταν ο... κατά πάσα πιθανότητα νέος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνη η εικόνα τον περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο. Πήρε ένα σακίδιο, έβαλε το καπέλο του και ήταν έτοιμος να φύγει. Το ήθελε, το είχε πάρει απόφαση, δεν φοβήθηκε...».

Στη Μπάνφιλντ, δούλεψε την αυτοπεποίθησή του. Όσο σίγουρος κι αν ήταν για τον εαυτό του, μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν έτοιμος για το χειρότερο και την επιστροφή στο σπίτι, ωστόσο, όταν άκουσε από τους ανθρώπους της ομάδας πως τελικά θα τον κρατούσαν, τότε... άρχισε να βγάζει φωτιές στο γήπεδο!

«Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια ταχύτητα! Ήταν 9άρι, αλλά έτρεχε πολύ περισσότερο ακόμα και από τους χαφ που φτιάχνουν το παιχνίδι. Ήταν παντού! Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με τον Ποντόλσκι στο στυλ, αλλά πολύ πιο δυνατό και πολύ πιο γρήγορο» θυμάται ο άλλοτε προπονητής του, Γκαλέχο Μέντες, με τον Τσάβες να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο τελευταίο παιχνίδι για το Clausura, το 2011, απέναντι στην Σαν Λορέντσο.

Ακόμα κι όταν η Μπάνφιλντ υποβιβάστηκε έπειτα από μια κάκιστη σεζόν, το καλοκαίρι του 2013, ο Τσάβες αισθάνθηκε την ανάγκη να απορρίψει τις προτάσεις που έφτασαν για εκείνον και να συνεχίσει να προσφέρει στον σύλλογο που τον εμπιστεύθηκε από παιδί, καταφέρνοντας το 2014 να έχει πλέον ανεβάσει ξανά την ομάδα στην πρώτη κατηγορία με 16 τέρματα σε 36 παιχνίδια.

Η θητεία του στη Μπάνφιλντ ολοκληρώθηκε με 94 συμμετοχές και 35 γκολ, για να πάρει πλέον μεταγραφή στη Μπόκα Τζούνιορς και να εκπληρώσει ένα μεγάλο, αλλά κρυφό, όνειρο του πατέρα του.

Ο Αλμπέρτο Τσάβες, από τη στιγμή που είδε τον γιο του να γίνεται ποδοσφαιριστής, είχε πάντοτε μέσα του έναν μεγάλο πόθο. Ευχόταν να τον καμαρώσει με την αγαπημένη του, Μπόκα κι όταν αυτό έγινε, του το είπε και μάλιστα, του ζήτησε εισιτήρια όταν συμμετείχε στα ημιτελικά του Copa Sudamericana με τη Ρίβερ Πλέιτ...

Το πάθος του, η εμπειρία του που ολοένα και γινόταν ακόμα πιο σημαντική ώστε να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του και να προσφέρει ακόμα πιο πολλά στην ομάδα του, τον ανέδειξαν σε... αρχηγό. Τον «El Comandante» όπως τον αποκαλούσε ο κόσμος της Μπόκα που τον είχε λατρέψει.

Το 2015 στέφεται Πρωταθλητής Αργεντινής, κατακτά και το Κύπελλο, όμως η μεγάλη επιτυχία δεν θα είχε συνέχεια και την επόμενη χρονιά, ειδικά από τη στιγμή που προσελήφθη για τον πάγκο της Μπόκα ο Γκιγιέρμο Στσελότο το 2016.

Ο Τσάβες παραγκωνίζεται και εν τέλει παραχωρείται δανεικός στη Σαο Πάουλο, στο «τιμόνι» της οποίας τότε βρισκόταν ο Εντγάρδο Μπάουζα, πρών ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και νυν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη μεταγραφή, ήταν και μια προσπάθεια των ανθρώπων του βραζιλιάνικου συλλόγου να... χρυσώσουν το χάπι για τον τεχνικό που απειλούσε ν' αποχωρήσει τότε αν το ρόστερ δεν λάμβανε ενίσχυση.

Πλέον, η Μπόκα είπε το πολυπόθητο «ναι» και ο Αντρές Τσάβες ετοιμάζεται στα 26 του για το μεγάλο βήμα και την ευκαιρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την πράσινη φανέλα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα