Τα 4 σερί Χ στο Καραϊσκάκη, τα 2 «μηδέν» στα 13 κι ο Γερμανός ρέφερι!

Τα 4 σερί Χ στο Καραϊσκάκη, τα 2 «μηδέν» στα 13 κι ο Γερμανός ρέφερι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta τις επισημάνσεις του ενόψει του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ριέκα.

Να είναι άραγε τυχαίο; Αλλά από τότε που ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε το ισπανικό μοντέλο (Βαλβέρδε, Μίτσελ) για τον πάγκο του, έχει χάσει ένα σοβαρό κομμάτι της ισχύος της έδρας του, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του!

Εδώ και 2,5 χρόνια (από 1.1.2015), ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας έχει δώσει στην Ευρώπη 26 παιχνίδια, στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και τα αποτελέσματα του στο Καραϊσκάκη δεν τα λες και τα…καλύτερα: σε 13 αγώνες έχει 3-6-4, δηλαδή μόλις τρεις νίκες (Αστάνα 4-1, Αρόουκα 2-1, Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1) κι από εκεί και πέρα έξι ισοπαλίες (Ντνίπρο 2-2, Μπερ Σέβα 0-0, Γιάνγκ Μπόϊς 1-1, Οσμάνλισπορ 0-0, Μπεσίκτας 1-1, Παρτίζαν 2-2) και τέσσερις ήττες (Μπάγερν 0-3, Άρσεναλ 0-3, Άντερλεχτ 1-2, ΑΠΟΕΛ 0-1).

Επιπλέον έχει σημασία να δούμε πέντε πράγματα.

Λοριάν - Σατορού με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πρώτον, σε αυτά τα 13 παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, μόνο τα δύο ήταν με πολύ σημαντικές ομάδες (Μπάγερν, Άρσεναλ).

Δεύτερον, ακόμη κι οι νίκες του, με εξαίρεση την Αστάνα (στην οποία έβαλε τρία γκολ μέσα σε 10’ στο α΄ ημίχρονο κι εκεί τέλειωσε το ματς), ήταν με τεράστια δυσκολία. Την Ντινάμο την κέρδισε με γκολ στο 90’ και την Αρόουκα στην παράταση, ενώ έχανε στο 90λεπτο 0-1.

Τρίτον, και τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχουν λήξει ισόπαλα! Με Γιάνγκ Μπόϊς, Οσμάνλισπορ, Μπεσίκτας, Παρτίζαν-και με όλα τα αποτελέσματα (0-0, 1-1, 2-2)!

Τέταρτον, στα μόνα παιχνίδια από αυτά τα 13, που δεν έχει δεχθεί γκολ στο Καραϊσκάκη είναι στα δύο 0-0…

Πέμπτον, στο ίδιο διάστημα των 2,5 ετών από 1.1.2015 ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει διπλάσιες νίκες! Έχει έξι διπλά (σε Άρσεναλ, Ζάγκρεμπ, Αρόουκα, Γιάνγκ Μπόϊς, Οσμάνλισπορ, Παρτίζαν) κι από εκεί και πέρα μία ισοπαλία (στην Αστάνα) κι έξι ήττες (από Ντνίπρο, Μπάγερν, Άντερλεχτ, Μπερ Σέβα, ΑΠΟΕΛ, Μπεσίκτας).

Που θέλω να καταλήξω ενόψει του αγώνα του με τη Ριέκα: ο Ολυμπιακός πρέπει πάλι να αρχίσει να εκμεταλλεύεται περισσότερο τον παράγοντα έδρα στην Ευρώπη-αν μη τι άλλο να κρατάει με μεγαλύτερη συχνότητα το μηδέν πίσω. Διαφορετικά, όσο και καλά να πηγαίνει εκτός έδρας, θα του είναι δύσκολο να επιβιώσει.

Δεν είναι εύκολο να συνεχιστεί αυτό το πράγμα, να κερδίζει έξω (Αρόουκα, Γιάνγκ Μπόϊς, Οσμάνλισπορ, Παρτίζαν) και να μην μπορεί τις ίδιες ομάδες να τις κερδίζει στο Καραϊσκάκη. Γιατί πολύ απλά, όταν θα βρεθούν πιο δυνατοί αντίπαλοι (βλέπε Άρσεναλ, Μπεσίκτας), αν δεν αξιοποιήσεις τον παράγοντα έδρα, θα αποκλειστείς. Και μπορείς να αποκλειστείς ακόμη κι από Μπερ Σέβα κι ΑΠΟΕΛ…

Παρεμπιπτόντως, με απόφαση του Χάσι η προπόνηση η σημερινή θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Ορθό-μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αγωνιστικό χώρο στον οποίο ο Ζιλέ ακόμη δεν έχει πατήσει το χορτάρι, ενώ κι οι Κούτρης, Βούκοβιτς, Καρσελά, Μπεν έχουν παίξει όλες κι όλες δύο φορές.

Διαιτητής είναι Γερμανός, ο 36άρης Φέλιξ Τσβάϊερ (βλέπε ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1 και Μακάμπι Χάϊφα-ΠΑΟΚ 0-0).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.