Ιράν σε FIFA: «Δεν τους έχουμε τιμωρήσει»!

Ιράν σε FIFA: «Δεν τους έχουμε τιμωρήσει»!

Ιράν σε FIFA: «Δεν τους έχουμε τιμωρήσει»!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν έστειλε επιστολή στην FIFA στην οποία εξηγεί πως ακόμα δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για τον Μασούντ και τον Χατζισαφί.

Προφανώς το θέμα που έχει προκύψει από τις 3 Αυγούστου δεν θα κλείσει τόσο σύντομα και σίγουρα τόσο εύκολα. Η απόφαση των Μασούντ και Χατζισαφί ν' αγωνιστούν κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του Υπουργείου Αθλητισμού το οποίο μέσω του αναπληρωτή Υπουργού, Μοχάμαντ Ρέζα Νταβάρζ Τανί ζητήθηκε οι δύο αθλητές να μην κληθούν ξανά στην Εθνική ομάδα!

Αυτή η δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο του Ιράν αλλά και από αθλητές της χώρας που ζητούσαν μέσω των social media να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη τιμωρία και οι δύο παίκτες του Πανιωνίου ν' αγωνιστούν κανονικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας το επόμενο καλοκαίρι (το Ιράν έχει ήδη προκριθεί). 

Η υπόθεση απέκτησε τέτοια διάσταση που παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, εντούτοις η FIFA ζήτησε εξηγήσεις και ρώτησε εγγράφως εάν όντως ισχύει η συγκεκριμένη απόφαση για τον Μασούντ και τον Χατζισαφί. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν απάντησε προς την FIFA! Τι έγραφε η επιστολή;

Το Ιράν διέψευσε τα «δημοσιεύματα του Τύπου» που ήθελαν την ομοσπονδία να έχει τιμωρήσει τους Σοτζέι Μασούντ και Εχσάν Χατζισαφί επειδή αγωνίστηκαν με την φανέλα του Πανιωνίου κόντρα στην ομάδα του Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ζητούσε τη μη συμμετοχή των δύο παικτών για το συγκεκριμένο ματς με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις.

Θέση πήρε για το θέμα και ο Υπουργός Αθλητισμού, Μασούντ Σολτανιφάρ ο οποίος καταδίκασε την απόφαση των δύο ποδοσφαιριστών αλλά ξεκαθάρισε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας παρακολουθεί κι εξετάζει την υπόθεση. Η απόφαση θα ληφθεί από την στιγμή που θα απολογηθούν
οι δύο παίκτες και θα έχουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σύμφωνα πάντα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν.

Μπορεί η κυβέρνηση του Ιράν να είναι κάθετη σε τέτοιου είδους θέματα (άλλωστε επαναλάμβαναν πως Ιρανοί αθλητές δεν έχουν αγωνιστεί σε πιο σημαντικές διοργανώσεις) αλλά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας γνωρίζει πως μία ενδεχόμενη τιμωρία δύο ποδοσφαιριστών για... πολιτικούς λόγους είναι πολύ πιθανό να αποκλείσει ΟΛΗ την ομάδα από το Μουντιάλ!

Best of internet