Το μυστικό οι…στροφές των «3» πίσω από τον Μπεν!

Το μυστικό οι…στροφές των «3» πίσω από τον Μπεν!

Το μυστικό οι…στροφές των «3» πίσω από τον Μπεν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την διαφορετική εικόνα που πρέπει να βγάλουν την Τετάρτη οι παίκτες-κλειδιά του Ολυμπιακού.

Για τον Ολυμπιακό και τα παιχνίδια του με τη Ριέκα νομίζω ότι όλη η παρτίδα θα είναι η απόδοση των παικτών πίσω από τον Μπεν.

Ο Φορτούνης, ο Καρσελά κι ο Μάριν πρέπει να παίξουν σε εντελώς διαφορετικές στροφές από αυτές που τους είχαμε δει στη ρεβάνς με την Παρτίζαν-ειδάλλως πολύ απλά ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλο πρόβλημα να περάσει τους Κροάτες.

Πλέον φτάσαμε ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα ψήγματα καλής απόδοσης και καλών προσπαθειών, που είδαμε από αυτούς τις προάλλες στο Καραϊσκάκη, αμφιβάλλω πολύ αν είναι αρκετά για να δώσουν στον πρωταθλητή Ελλάδας την πρόκριση. Γιατί μόνο ψήγματα της ποιότητας των τριών αυτών άσων είδαμε στο 2-2 με τους Σέρβους.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Δεν αρνείται κανείς ότι σε κρίσιμες στιγμές, εννοώ στα γκολ και κάποιες ακόμη φάσεις, είχαν καθοριστική συμβολή-κι αυτό σίγουρα μετράει. Ωστόσο, δεν φτάνει μία τέτοια προσπάθεια ενόψει των αγώνων με τη Ριέκα, που είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης όχι μόνο με το…όμικρον κεφαλαίο, αλλά με κεφαλαία όλα τα γράμματα της λέξης!

Ας πάρουμε ειδικότερα τον Φορτούνη και τον Καρσελά, που ήταν κι οι σκόρερ του Ολυμπιακού.

Ο Καρσελά πέτυχε ένα τυχερό γκολ (με τη βοήθεια του αντίπαλου γκολκίπερ) κι από εκεί και πέρα τον θυμόμαστε για δύο σχετικά επικίνδυνα σουτ που επιχείρησε από τα 25 μέτρα. Με τη διαφορά ότι και στις δύο περιπτώσεις η σωστή ποδοσφαιρικά κίνηση που έπρεπε να κάνει ήταν όχι σουτ, αλλά μία πάσα στον Φιγκέϊρας, ο οποίος είχε βγει ωραία μπροστά και περίμενε να πάρει την μπάλα και να μπουκάρει. Ο Μαροκινός είχε επιστροφές προς βοήθεια, αμυντικά, του συμπαίκτη του, όμως χρειάζεται να είναι πιο αποφασιστικός-αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι. Στο Βελιγράδι είχε κάνει τρεις πραγματικά ωραίες προσωπικές ενέργειες-η πρώτη ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Μπεν και οι άλλες δύο έφεραν κέρδος δύο κίτρινες σε αντίπαλους. Αλλά ουσιαστικά όλο το παιχνίδι του ήταν αυτές οι τρεις ενέργειες, ενώ περιμένεις από αυτόν και κάποια καλή σέντρα η, ένα μπάσιμο που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Φορτούνης σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ με την κίνηση που του ζητάει να κάνει ο προπονητής, δηλαδή να έρχεται από πίσω σαν κρυφός φορ (έτσι ακριβώς είχε σκοράρει και στο φιλικό 1-1 με τη Λούντογκορετς) και είχε μία εκτέλεση φάουλ (το μοναδικό του καλό στημένο)-μισό γκολ για τον Βούκοβιτς (την κεφαλιά που έβγαλε ο Σέρβος τερματοφύλακας). Επί της ουσίας φάνηκε ένα δεκάλεπτο μετά το γκολ του. Κι ακόμη και τότε, δύο φορές που έβγαινε μπροστά μόνος του ο Μπεν, δεν είχε άμεση αντίδραση να του πετάξει γρήγορα και σωστά την μπάλα-όπως αντίθετα έκανε μία φορά στο α΄ ημίχρονο, με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι του για όφσαϊντ του Μπεν. Κατά τα άλλα, ο Έλληνας διεθνής κατά βάση αυτό που έκανε στο ματς ήταν να χάνει την μπάλα! Κάτι που έγινε υπερβολικά πολλές φορές και στάθηκε η αιτία να χαθούν κι επικίνδυνες αντεπιθέσεις για τον Ολυμπιακό.

Με την εικόνα αυτή που έβγαλαν ο Καρσελά κι ο Φορτούνης, σε συνδυασμό με τα λάθη που έκανε ο Μάριν και τα πουλήματα της μπάλας από τον Οτζίτζα (παρεμπιπτόντως, δεν τον βλέπω να παίζει με Ριέκα, λόγω τραυματισμού), ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα με την Παρτίζαν. Και αν δεν αλλάξει θεαματικά αυτή η εικόνα, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα την Τετάρτη, γιατί η Ριέκα είναι οργανωμένη πίσω και γρήγορη μπροστά ομάδα-ό,τι χειρότερο για κάθε γηπεδούχο.

Η ουσία είναι ότι οι παίκτες που θα παίξουν πίσω από τον Μπεν, όποιοι κι αν είναι αυτοί, πρέπει να κάνουν άλλο παιχνίδι, τόσο από πλευράς ενέργειας, όσο κι από πλευράς νοοτροπίας, συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Εκεί θα είναι όλο το...μυστικό για τον Ολυμπιακό!

Και, βέβαια, θα έχει ενδιαφέρον αν θα τους διατηρήσει αυτούς τους τρεις στην ενδεκάδα ο Χάσι. Λογικά θα το κάνει, αφού σε όλη την προετοιμασία δούλεψε την ομάδα με Φορτούνη-Μάριν και με το που ήρθε κι ο Καρσελά τον έβαλε κι αυτόν στο κόλπο και τους έκανε τριπλέτα πίσω από τον φορ.

Όμως ο Σεμπά κι ο Πάρντο δεν είναι λίγοι παίκτες. Κι ειδικά τον Βραζιλιάνο νομίζω ότι ο Χάσι τον σκέφτεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.