«Πόλεμος» ΕΠΟ - Football League για τους δευτεραθλητές

Gazzetta team
«Πόλεμος» ΕΠΟ - Football League για τους δευτεραθλητές

bet365

Την απόφαση να εφαρμόσει από τώρα τον νέο ΚΑΠ και να ανεβάσει έναν δευτεραθλητή της Γ' Εθνικής, πήρε η ΕΠΟ με την Football League να αντιδρά.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Football League, δήλωσαν συμμετοχή 17 ομάδες, μιας και ο Αγροτικός Αστέρας αποσύρθηκε. Έτσι, και με δεδομένο πως στην προκήρυξη αναφέρεται πως στο νέο πρωτάθλημα πρέπει να συμμετέχουν 18 ομάδες, υπάρχει κενό. Η διοργανώτρια αρχή υποστηρίζει πως το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί από τον Πανελευσινιακό ο οποίος υποβιβάστηκε βάση βαθμολογίας, μιας και ο προηγούμενος ΚΑΠ δεν έδινε το δικαίωμα σε καμία ομάδα της Γ' Εθνικής να καλύψει οποιοδήποτε κενό.

Όμως, ο νέος κανονισμός στον οποίο και πατάει η ΕΠΟ, αναφέρει: «Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστός ο νέος ΚΑΠ, ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχε δηλώσει: «Επικοινώνησα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ για να πάρω τις διευκρινήσεις από πότε ισχύει ο νέος ΚΑΠ και με διαβεβαίωσαν ότι ρυθμίζει τη διάρθρωση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019».

Τώρα όμως η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στις Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα και Ιωνικό, στο οποίο τονίζει πως ο νέος ΚΑΠ εφαρμόζεται άμεσα και τους ζητάει να δηλώσουν υποψηφιότητα για την Football League μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Όπως είναι λογικό, η κίνηση αυτή της ΕΠΟ βρίσκει αντίθετη τη Football League, η οποία δεν επιθυμεί την άνοδο δευτεραθλήτριας. Μάλιστα, η διοίκηση του Πανελευσινιακού προχώρησε και σε έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Πανελευσινιακός θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την παρανομία που επιχειρεί η ΕΠΟ. Η μόνη ομάδα που πρέπει να μείνει στη Football League είναι ο Πανελευσινιακός».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα