Η πρόκριση είναι υποχρέωση για την ΑΕΚ!

Η πρόκριση είναι υποχρέωση για την ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η πρόκριση είναι υποχρέωση για την ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα ματς που έρχονται με την Μπριζ, για το χρέος της ΑΕΚ σε αυτά και έχει φυσικά υστερόγραφα...

Τι κι αν βρίσκεσαι, υποτίθεται, σε άδεια; Το μυαλό σου δεν γίνεται να βγάλει την ΑΕΚ και την καθημερινότητά της και να μπει σε... flight mode! Ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν επί της ουσίας έχει ξεκινήσει... Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε διανύουμε την πλέον σημαντική (για τις εκτός συνόρων) εποχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των ελληνικών ομάδων. Είναι δεδομένο πως όλα τα ελληνικά club έχουν χρέος απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει ΟΛΑ όσα συμμετέχουν σε προκριματικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων να πετύχουν!

Για τον λόγο αυτό είναι πιο αληθινή από ποτέ η ευχή των περισσότερων ποδοσφαιρόφιλων για «καλή επιτυχία» σε όλες τις ελληνικές ομάδες όπου κι αν συμμετέχουν αυτές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (είτε Champions League είτε στο Europa). Εννοείται πως απαιτείται συνολική και μακρά επιτυχία για τις ομάδες της χώρας μας στις εκτός συνόρων διοργανώσεις και δεν αρκεί η συμμετοχή σε φάση των ομίλων. Δεν γίνεται να αρκεστούν σε αυτό και δεν επιτρέπεται να... σνομπάρουν τα ευρωπαϊκά ματς στο βωμό του να επιδιώξουν να είναι πρώτοι στο... χωριό!

Μπενφίκα - Μπράγκα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Σεφέροβιτς σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Όλα τα παραπάνω εννοείται πως αφορούν την ΑΕΚ περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Κι αυτό διότι για την Ένωση είναι μεγαλύτερη η υποχρέωση από κάθε άλλο club να φτάσει για αρχή στην πρόκριση. Είναι υποχρέωση αφενός απέναντι στην ιστορία της όπως έχω σημειώσει ξανά και έπειτα στον κόσμο της και στη χώρα. Οφείλει να το πετύχει και να φτιάξει σε μεγάλο βαθμό τη χρονιά της αφού θα 'χει πετύχει το πρώτο κομμάτι των φετινών της στόχων και θα 'χει τη δυνατότητα να πάει με καλή ψυχολογία και στην έναρξη των εγχώριων υποχρεώσεων.

Είναι πολύ καλό το μαντάτο πως αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και εντός Σπατών. Οι ποδοσφαιριστές κοινώς... Σε κάθε κουβέντα τους και στην καθημερινή επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους αυτό που έχει κυρίαρχο ρόλο και συνιστά το μότο της περιόδου που διανύουμε στο «κιτρινόμαυρο» ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το εξής: «ομίλους πρώτα και έπειτα όλα τ' άλλα». Κάτι πολύ λογικό και εννοείται το απόλυτα σωστό.

Ας το δούμε και πιο ψύχραιμα για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τεράστια διαφήμιση για όλους όσοι βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας. Μέσα από το Europa θα έχουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τα δυνατά αγωνιστικά τους στοιχεία. Ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον, ο Σιμόες, ο Τσόσιτς, ο Γκάλο και τόσοι άλλοι (Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης), θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το πλούσιο ταλέντο τους και την ποιότητά τους και να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Όπως και να 'χει η παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι κάτι το έξτρα στη... μονοτονία της καθημερινότητας των εγχώριων υποχρεώσεων. Τα ματς στο εξωτερικό για το Europa αποτελούν το γλυκό, το επιδόρπιο αν προτιμάει κανείς, στο εβδομαδιαίο μενού διατροφής που θυμίζει στρατό και αφορά τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Τόσο απλά και όμορφα για να το εξηγήσουμε εύκολα...

Είναι δεδομένο πως για την ΑΕΚ δεν θα είναι και πάλι εύκολο. Δεν μας απασχολεί όμως και ιδιαίτερα το γεγονός. Διότι δεδομένα δεν θα ήταν εύκολο. Δεν μας... έκατσε η Μίλαν, δεν ήρθε κάποια εκ των Κράσνονταρ – Ντιναμό Κιέβου, θα μπορούσε να 'ρθει η Αούστρια, αλλά μας έκατσε η αμέσως επόμενη καλύτερη αντίπαλος, η Μπριζ! Κάτι που σημαίνει πως μετά δυο συνεχείς κληρώσεις με τους πλέον δύσκολους αντιπάλους (σ.σ.: πέρυσι Σεντ Ετιέν, φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας), η κληρωτίδα έκλεισε και λίγο το ματάκι στην ΑΕΚ.


Εννοείται πως αντίπαλος δεν είναι η (συμπαθέστατη) ομάδα της Σάμου, αλλά η Μπριζ που αγωνίζεται σε καλύτερο πρωτάθλημα από ότι το ελληνικό, η οποία συνιστά εδώ και δεκαετίες μαζί με την Άντερλεχτ ότι καλύτερο έχει να δείξει το βελγικό ποδόσφαιρο, η οποία επένδυσε κάτι λιγότερο από δέκα εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι. Όμως μας είναι αδιάφορο και δεν μπορεί να μας απασχολεί. Δεν είναι Μίλαν, ούτε καν Ντιναμό Κιέβου...

Η πρόκριση είναι υποχρέωση της ΑΕΚ και αν δεν έρθει απέναντι σε δεδομένα καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, τότε θα πρόκειται για αποτυχία! Χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς δικαιολογίες και ας υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να περάσει στη φάση των ομίλων η Ένωση. Κι αυτό πρέπει να ποτιστεί στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιριστών!

Υγ: Η συζήτηση για τον Γιόχανσον και το μέλλον του συνεχίζεται. Εννοείται πως σε τούτο το θέμα η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει ίσως περισσότερα από όσα έκανε έως τώρα. Δεν το άφησε το θέμα στη τύχη. Έκανε προτάσεις, ανέβασε τα χρήματα και πλέον ο δρόμος είναι ένας: είτε τον ικανοποιεί όσο υπερβολικές και να είναι οι απαιτήσεις του διεθνούς Σουηδού χαφ (κάτι που θα προκαλέσει ανισορροπία στις ετήσιες απολαβές κάθε παίκτη εντός ομάδας και θα εκτοξεύσει τον πήχη) είτε αφού δεν δεχτεί και πάλι τη νέα βελτιωμένη πρόταση που θα του γίνει να τον αφήσει στο περιθώριο και να ψαχτεί για κόφτη. Διότι κόφτης είναι ο Γιόχανσον και έτσι αξιοποιείται καλύτερα και στη Σουηδία. Αν δεν θελήσει θα πρέπει να μείνει εκτός ομάδας και η ΑΕΚ να βρει τον αντικαταστάτη του (που δεν μπορεί να είναι ένας παίκτης όπως ο Κονέ διότι ΔΕΝ είναι κόφτης). Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον Σουηδό άσο (είναι στα 27 και ψάχνει το καλύτερο για εκείνον συμβόλαιο) αλλά και η Ένωση δεν γίνεται παρά να κοιτάει το δικό της όφελος...

Υγ2: Το θέμα του φορ είναι σημαντικό και ορθάνοιχτο ακόμη. Ο Γιακουμάκης υπέστη θλάση και ήταν δεδομένο ότι θα απουσίαζε μίνιμουμ 4 εβδομάδες, το νορμάλ είναι οι 6 που έγινε γνωστό ότι θα λείψει (θαρρώ στις 5 εβδομάδες θα είναι έτοιμος). Για να αποκτηθεί άλλος πλην του Αραούχο θα πρέπει να αποχαιρετίσει ο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος θα το έκανε αν είχε πρόταση αντίστοιχη της ΑΕΚ και αν του έδιναν υποσχέσεις για βασική 11άδα. Και τα δυο να τα βρει δύσκολο. Αν δεν φύγει ο Αλμέιδα οι μόνες περιπτώσεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η Ένωση στη συγκεκριμένη θέση είναι ο Αραούχο που παίζει ακόμη η περίπτωσή του και οι κουβέντες συνεχίζονται μεταξύ παίκτη και Ένωσης (με τον πατέρα του πιο σωστά) και η πρόκριση στους ομίλους του Europa. Διαφορετικά...

Υγ3: Να κάνουμε κάτι με τα μυϊκά θεματάκια – θεματάρες που προκύπτουν όμως. Δεν είναι καλά μαντάτα αυτά. Λίγο να μιλήσουμε με τον γυμναστή μας σαν Μανόλο να του εξηγήσουμε ότι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Δεν είναι δα και η χρονιά με τις 36 θλάσεις (το 'χουμε βιώσει και αυτό σαν ΑΕΚ και ρεπόρτερ οπότε δεν... μασάμε) αλλά δεν χρειάζεται και να τις φτάσουμε. Κάτι πήγε λάθος, όχι πολύ και θαρρώ αν το βρουν θα το φτιάξουν πολύ γρήγορα, αν όχι όμως...

Υγ4: Σε συνέχεια του παραπάνω και έχει σημασία αυτό που γράφω, καλό θα είναι να ακούμε τους ποδοσφαιριστές μας όταν λένε πως δεν νιώθουν έτοιμοι να μπουν στο 100% των προπονήσεων και να μη τους πιέζουμε για το αντίθετο (εννοώ το τεχνικό τιμ)... Ξέρουν και οι ίδιοι διότι είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν τα πόδια τους και το σώμα τους, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε αυτό το θέμα ακόμη!

Υγ5: Εξαιρετική η επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ στους... γείτονες του γηπέδου μας, να τα λέμε κι αυτά, να τα αναδεικνύουμε τα καλά γιατί έχουν ξεχωριστή σημασία και αξία. Τώρα για το άλσος και την κατάντια του σας είχαμε δείξει με βίντεο και σπιθαμή προς σπιθαμή πόσο χάλια το έχουν εδώ και χρόνια (προηγούμενες και νυν δημοτικές αρχές). Απλά ήταν θράσος να λένε ότι νοιάζονται για τα δέντρα και το άλσος άνθρωποι που το έφτασαν σε τέτοιο χάλι στο βωμό του γηπέδου της ΑΕΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...